Elinks

El documental - Eugeni Xammar, la ploma silenciada

Any:
0000
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Biografia, Història
Descripció:
Durada: 56 minuts. - Mida: 559 MB

En plena celebració de l'Any Xammar, el programa "El documental" presenta "Eugeni Xammar, la ploma silenciada", film dirigit per Esteve Teixidó Sans que explica la vida i la personalitat d'Eugeni Xammar a través de dramatitzacions i d'entrevistes realitzades al llarg dels darrers tres anys a historiadors, periodistes i persones de l'entorn del periodista.

L'any 1927, un Josep Pla jove escriu a la "Revista de Catalunya": "En Xammar m'ha ensenyat més que tots els llibres plegats. És l'home més intel?ligent que jo conec, el que té un cop d'ull més segur i un coneixement del món més vast. És, encara, la naturalesa d'home més humana que he tractat, la persona menys primària, el senyor que té la raó més desperta i l'enteniment més clar. No passa dia que no pensi en ell, en el que m'ha dit i, sobretot, en el que m'ha insinuat".

Xammar, home fet a si mateix, poliglota, amb "esperit observador d'una agudesa extraordinària", ràpid, ben informat, d'escriptura elèctrica. Sempre veia el que havia de passar. Ell és el prototipus de periodista modern.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB El documental - Eugeni Xammar, la ploma silenciada 0000 2014-11-11 17:50:40

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.