Elinks

Joan Miró, l'home que va capgirar la pintura

Any:
0000
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Biografia, Història, Art
Descripció:
Durada: 61 minuts. - Mida: 493 MB

"Joan Miró, l'home que va capgirar la pintura", és una pel?lícula documental realitzada amb motiu de l'exposició que el Centre Pompidou va dedicar a partir del març de 2004 a l'obra de l'artista català. És una coproducció de TV3, Mallerich Films i Les Fims d'Ici, dirigida per Yves Peretti, que basant-se en els escrits del pintor i tornant a alguns d'aquells indrets on va viure i treballar, narra la determinant aportació de Miró a la pintura moderna, en particular durant la dècada 1920-1930.

La gosadia a què sotmet els seus quadres és una puntada de peu a les convencions de la pintura que en aquells dies, emprant les seves pròpies paraules, vol "assassinar". Cèlebre però no sempre compresa, la pintura de Miró inverteix les relacions entre la forma i el fons, i inventa, mitjançant un llenguatge de signes, una nova relació dins l'espai pictòric.

El documental narra, a partir d'una selecció voluntàriament limitada d'obres, la transformació del pintor des de la seva arribada a París. Cartes i escrits de Miró il?lustren aquesta evolució. Cal abocar-se als misteris d'una personalitat que procedeix a parts iguals de la imaginació i de l'intel?lecte, de la inspiració i de la reflexió, del somni i de la materialització dels objectes. Es tracta d'esbrinar per què aquest ésser, que el seu biògraf Jacques Dupin descriu com un ésser "tímid, discret, taciturn" va poder provocar un escàndol, a finals dels anys 20, proclamant la seva voluntat d'"assassinar la pintura". Es tracta d'endinsar-se en un laberint d'impulsos contradictoris que reflecteixen la riquesa de la seva personalitat i de l'obra que Miró ha llegat.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Joan Miró, l'home que va capgirar la pintura 0000 2014-07-13 13:31:43

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.