Elinks

Olor de colònia

Any:
2013
Categories:
Sèrie, Producció Catalana, Minisèrie
Generes:
Drama
Descripció:
DURADA: 180 minuts. -

MIDA: 1,46 Gigues (Versió HD 720p). - MIDA: 826 Megues (Versió SD).- MIDA: 1,20 Gb (Versió DVD) - 1a part.

MIDA: 1,49 Gigues (Versió HD 720p). - MIDA: 841 Megues (Versió SD).- MIDA: 1,23 Gb (Versió DVD) - 2a part.

País: Catalunya Direcció: Lluís M. Güell Guió: Toni cabré, Laia Aguilar i Anna Fité. (Novel·la Sílvia Alcàntara) Música: Antoni Olaf Sabater Fotografia: Raimon Lorda Intèrprets: Pep Planas, Maria Molins, Miriam Iscla, Toni Sevilla, Fermí Reixac, Marta Angelat, Anna Cortés, Greta Fernández, Miquel Gelabert, Alícia González, Àurea Márquez, Vicky Peña, Jordi Banacolocha, Margarida Minguillón, Xus Estruch, David Vert, Raquel Dalmases, Juana Vilapuig, Biel Montoro, Pau Poch, Julieta Gimeno, Irene Acero, Lluís Villanueva, Àngels Bassas, Pep Pla, Pepa López, Àngels Aida de la Cruz, Xicu Masó, Núria Valls, Roser Tapias, Rosa Vila. Producció: Diagonal !TV)

Sílvia Alcàntara presenta a 'Olor de colònia' un retrat de com era la vida en les colònies tèxtils. En definitiva, néixer, viure, reproduir-se i morir entre les parets d'una fàbrica. Una fàbrica que va més enllà dels llocs de treball, que és també l'escola per als fills, l'església, les botigues i les cases per viure-hi. L'argument arrenca amb un gran incendi que trenca la monotonia de la Colònia Viladomat. En aquest incendi mor l'Isidre, l'escrivent principal de la colònia i, al cap de poc, la seva dona Teresa ha de cedir la casa al nou escrivent principal, Climent, amb qui va viure un amor d'adolescència mai oblidat.

La història arrenca el 1953 a la colònia tèxtil Viladomat quan l'Isidre, l'escrivent principal de la colònia mor en l'incendi de la fàbrica i, al cap de poc, la seva dona, la Teresa ha de cedir la casa al nou escrivent principal, en Climent, amb qui va viure un amor d'adolescència mai oblidat, però que les circumstàncies van fer que es distanciessin i que ella es cases amb l'Isidre i ell amb la Matilde. En Climent comença a notar irregularitats en els llibres i albarans, però el director, el senyor Boix, li diu que es tracta de la comissió dels encarregats i que això és el normal. Però no és aquesta l'única preocupació d'en Climent, ja que la Cèlia, la seva filla gran és una nena molt sensible que rebutja les normes de la colònia i això crea conflictes dins la família.

Han passat cinc anys i a la colònia tot segueix igual. La Cèlia és a punt de fer 14 anys i li arriba l'hora de començar a treballar a la fàbrica, com fan totes les noies d'aquesta edat, però la Cèlia vol continuar els estudis per poder marxar de la colònia. En Climent i la Matilde van a veure la mare Priora, per saber què han de fer per a què la Cèlia segueixi els estudis però la Priora, enlloc d'explicar-los el que volen saber, els informa que la Cèlia està en perill per una intensa relació que té amb una monja jove i renovadora, la germana Àngels. El conflicte s'agreuja fins al punt que obliga a intervenir els mateixos amos. La Teresa i el Climent s'han ignorat durant anys però, ara, el problema de la Cèlia amb la monja i la notícia que el Sidret, el fill de la Teresa i l'Isidre, té els estudis pagats en un bon internat de Barcelona, els torna a posar en contacte i això fa que la relació d'en Climent i la Matilde se'n ressenti.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
HDTV 0 Versió HD 2013 2013-10-15 22:40:16
HDTV 0 Versió SD 2013 2013-10-15 22:42:09
DVD 0 Versió DVD 2013 2013-10-18 19:45:33

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.