Elinks

Jo hi vaig ser - La Diada 11 setembre de 2012

Any:
2012
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Història
Descripció:
Durada: 75 minuts. - MIDA: 904 Mb.

País: Catalunya. Direcció: El poble de Catalunya Guió: A la recerca de la independència Música: El segadors Fotografia: L'estelada Intèrprets: Un milió i mig de catalans i catalanes Productora: La Vanguardia & TV3

Trenta-cinc anys després de la històrica manifestació a Barcelona per reclamar l'Estatut d'autonomia, l'Onze de Setembre un milió i mig de persones van tornar a sortir als carrers de la capital catalana amb un lema inequívoc: "Catalunya, nou estat d'Europa".

La convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana va rebre la resposta multitudinària de catalans arribats de tots els racons del territori, que van envair els carrers de Barcelona amb crits d'"independència". La resposta ciutadana va desbordar les previsions de participació dels organitzadors i més encara les previsions de les formacions polítiques.

La Gran Via, el passeig de Gràcia, gran part de l'Eixample barceloní, la Via Laietana... fins a arribar al parc de la Ciutadella, on té la seu el Parlament de Catalunya, es van convertir en un mar de catalans, famílies senceres arribades en milers d'autobusos, amb les senyeres i estelades al vent per reivindicar els seus drets nacionals.

La marxa de Barcelona, massiva i cívica, marcarà sens dubte un abans i un després en la relació entre Catalunya i Espanya. El poble va parlar. Va protagonitzar la manifestació més gran viscuda mai a Catalunya, la manifestació que pot canviar la seva història.

El DVD consta de tres parts:

1.- Missatge institucional del Molt Honorable President de la Generalitat, Artur Mas, el 10 de setembre del 2012.

2.- La Diada: "Jo hi vaig ser", les imatges d'un dia que no oblidarem mai.

3.- L'endemà, intervenció del Molt Honorable President de la Generalitat.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD Jo hi vaig ser - La Diada 11 setembre de 2012 2012 2012-09-26 20:17:47

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.