Elinks

Els misteris del pare Dowling (Father Dowling Mysteries)

Any:
1987
Categories:
Sèrie
Generes:
Crim, Drama, Misteri
Descripció:
Amb Tom Bosley (pare Frank Dowling), Tracy Nelson (germana Stephanie ‘Steve’ Laskowsky), James Stephens (pare Philip Prestwick), Mary Wickes (Marie Murkin), Regina Krueger (sergent Clancy).

El pare Frank Dowling és un mossèn d’una parròquia de Chicago amb una destresa innata per solucionar crims, cosa que sol fer ajudat per la seva companya de fatigues, una jove monja a qui tots anomenen germana Steve.

Los misterios del padre Dowling és una comèdia de misteri en la línia de la popularíssima Se ha escrito un crimen. Es van rodar tres temporades de la sèrie, amb un total de 43 episodis filmats. La trama gira al voltant del pare Frank Dowling, un mossèn catòlic d’una parròquia de Chicago que té una habilitat innata per veure’s involucrat en tota classe d’assassinats, segrests, i més delictes que es produeixen a la seva ciutat natal. En Frank és ajudat per la germana Stephanie ‘Steve’ Oskowski, qui li fa molta de la feina bruta d’investigació. L’Steve és una monja molt poc ortodoxa, que va créixer al carrer, i que és tan capaç de fer-li un pont a un cotxe com de manejar armes de foc amb facilitat. A més, coneix el llenguatge del carrer i pot parlar-lo amb fluïdesa amb els delinqüents que l’utilitzen. Uns altres personatges de l’univers del pare Dowling són el pare Philip Prestwick, sempre amb la ment posada en progressar en l’arquebisbat, que sol deixar-se caure a la parròquia d’en Frank abans dels àpats, atret per la cuina de la majordoma Marie Murkin, una dona tan mordaç com imprescindible. El pare Dowling també té un germà, en Blaine, a qui s’assembla com dues gotes d’aigua (també interpretat per Tom Bosley) que apareix molt de tant en quan a la sèrie. Tot i la seva semblança física, en Blain i en Frank, no poden ser més diferents, ja que mentre un és mossèn, l’altre és un lladre i estafador professional.

El protagonista de la sèrie és el recentment desaparegut Tom Bosley, un secundari clàssic de la televisió nord-americana, popular gràcies a les seves feines en sèries com Happy Days, Vacaciones en el mar i la mateixa Se ha escrito un crimen. Al seu costat apareixen Tracy Nelson, vista en produccions com Melrose Place o La saga de los McGregor; Mary Wickes, recordada sobretot pel seu paper de la germana Mary Lazarus a les dues parts de Sister Act; i James Stephens, veterà d’unes altres sèries com Cagney & Lacey i Vida de estudiante.

A més d’aquest quartet, al llarg de les seves tres temporades, la sèrie va tenir un llarg elenc d’estrelles convidades entre les que destaquen cares tan conegudes pel públic com les de: Leslie Nielsen, Laurie Holden, William R. Moses, Anthony LaPaglia, Yaphet Kotto, Brenda Strong, Roscoe Lee Browne, David McCallum, Colm Meaney, Fionnula Flanagan, David Warner, Tony Todd, Michelle Forbes i Kate Vernon.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Pilot 1987 2012-09-05 00:14:24
DVB 1 1a Temporada 1987 2012-09-11 22:46:04
DVB 2 2a Temporada 1990 2013-03-11 18:32:56

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.