Elinks

Històries de Bruguera

Any:
0000
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Història, Humor, Art
Descripció:
DURADA: 51 minuts. - MIDA: 434 MB

Bruguera va ser el fenomen més gran de la nostra cultura popular, entre els anys 40 i començaments dels 80. Les seves publicacions, com ara Pulgarcito, DDT o Lily, eren presents a totes les llars.

Era l’editorial de còmics més important de l’estat espanyol. La seva influència en la cultura popular ha estat enorme. Des de les revistes humorístiques com Pulgarcito o DDT, passant pels quaderns d’aventures com El Capitàn Trueno o els llibres de butxaca de Corin Tellado o Marcial Lafuente Estefanía van marcar diverses generacions de lectors, en especial en el període que va des de mitjans dels 40 fins a mitjans dels 80.

Ara, quan ja han passat prop de 30 anys del tancament de Bruguera, aquest documental pretén analitzar per què personatges com Carpanta, Doña Urraca, La familia Cebolleta o Mortadelo y Filemón es van convertir en veritables arquetips i testimonis d’una època. I també descobrir com va ser la vida quotidiana tant dels creadors, com Ibáñez o Vázquez, dels treballadors o de la pròpia família Bruguera.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Històries de Bruguera 0000 2012-04-25 19:19:18

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.