Elinks

Concert. L’Orquestra de Cadaqués a Girona

Any:
0000
Categories:
Producció Catalana, Altres
Generes:
Música
Descripció:
DURADA: 56 minuts. - MIDA: 727 MB

Orquestra de Cadaqués - Des de l’Auditori del Palau de Congressos. Girona.

Director: Gianandrea Noseda

Isaac Albéniz (1860 - 1909): Cádiz - Asturias - Córdoba ? Castilla (Orq.: Albert Guinovart) Franz Schubert (1797 - 1828): Simfonia núm. 4 en do menor D. 417 "Tràgica"

L’Orquestra de Cadaqués conduïda per Gianandrea Noseda ens interpreta obres d’Albéniz i Schubert.

Albéniz i Schubert són dos compositors íntimament relacionats amb el piano. Com també ho és Albert Guinovart, un dels compositors actuals de més anomenada. El lligam entre aquests noms és l’actuació que l’orquestra feia des de l’Auditori del Palau de Congressos de Girona.

Isaac Albéniz va dedicar la major part de la seva producció al piano. Reculls com la “Suite espanyola” o la suite “Iberia” són obres cabdals per a aquest instrument, de les quals avui l’Orquestra de Cadaqués ens ofereix quatre peces: “Cádiz”, “Asturias”, “Córdoba” i “Castilla”. Guinovart, un dels compositors més versàtils del moment, amb musicals com “Mar i Cel” o “Flor de Nit”, i bandes sonores com la de la pel?lícula “The Artist”, n’ha fet l’orquestració.

La simfonia núm. 4 en do menor de Franz Schubert completa el programa. El mateix autor li va posar el sobrenom de “Tràgica”, potser per la tonalitat de do menor que va fer servir. Dels seus quatre moviments, potser només el primer mereix aquest sobrenom, perquè els altres van pujant en vitalitat i alegria fins a l’Allegro final, que es resol en un brillant i lluminós Do Major.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Concert. L’Orquestra de Cadaqués a Girona 0000 2012-03-17 01:50:47

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.