Elinks

Adjudicat!

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Història
Descripció:
DURADA: 43 minuts. - MIDA: 466 MB

Adjudicat!, "Sold!" convida els teleespectadors a presenciar subhastes arreu dels Estats Units. Aquest programa especial d'una hora se centra en tres subhastes: la venda de la propietat del col?leccionista Robin Roberts, que inclou tota una varietat d'objectes exquisits de disseny i d'art, des de Christie's, Nova York; una venda de mobles i peces d'art del segle XX, entre les quals hi ha diversos gravats d'Andy Warhol, des del Los Angeles Modern Auctions; i, finalment, la venda multimilionària d'una còpia antiquíssima de la Carta Magna, des del Sotheby's, també a Nova York.

Abans de cada operació, "Sold!" observa amb lupa alguns dels "lots" més interessants que surten a subhasta. Explorem la història d'aquests objectes: gravats de Mick Jagger i Mao fets per Andy Warhol, una butaca de valor incalculable d'Armand Rateau i una còpia de la Carta Magna del segle XIII de la Perot Foundation.

Descobrim el passat i la importància estètica de cada peça, la destresa i el material amb què estan fetes, la seva raresa i tot allò que les converteix en objectes especials. Tot seguit, i basant-se en aquests factors, la casa de subhastes els adjudica un interval de preu estimat. Alguns són raonables, altres, astronòmics, però tots amaguen la mateixa pregunta inevitable: superarà el càlcul estimat o quedarà per sota?

Al llarg del reportatge, també coneixem de prop el procés mitjançant el qual la casa de subhastes es prepara per a una venda, així com l'emoció i el dramatisme personal que comporta cada operació, tant per al subhastador com per al venedor i, fins i tot, per al comprador. El desenllaç dramàtic del programa arriba amb la subhasta pròpiament dita i el seu ritme vertiginós. Saltem ràpidament de venda en venda i en poquíssims minuts s'acaba la licitació a mesura que cada lot, un rere l'altre, queden "Sold!".
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Adjudicat! 0000 2012-02-07 19:40:53

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.