Elinks

Avui és millor que dos demàs (VOSC)

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Història
Descripció:
DURADA: 1 h 16 minuts. - MIDA: 761 MB

En aquesta producció coneixerem la història de dos nois que han d'abandonar el seu petit poble per sotmetre's a un ritu de pas. Un anirà a l'escola, l'altre es convertirà en monjo.

"Avui és millor que dos demàs" és una producció irlandesa dirigida per Anna Rodgers que ens situa en una zona remota de Laos en què dos nois han d'abandonar el seu poblet per sotmetre's a un ritu de pas. L'un anirà a l'escola, l'altre es convertirà en monjo. Entre l'abandonament budista i els somnis d'Occident els seus camins es tornaran a trobar. Avui és un bon dia per créixer. Avui és millor que dos dies de demà.

En Leh i en Bo tenen onze anys. Són cosins i bons amics i viuen a Laos, al sud-est asiàtic. El seu futur sembla decidit: deixar l'escola, casar-se joves i treballar durament, estació rere estació, als camps d'arròs. De sobte, però, el seu oncle Bounmy arriba a casa amb una idea ben diferent. Hauran de deixar el poblet on estan creixent i anar a la ciutat de Luang Prabang, plena de temples budistes, per estudiar-hi de valent, aprendre anglès i potser treballar algun dia en una oficina i arribar a ser feliços. Aquests són els seus darrers dies d'infantesa a les ribes del riu Mekong...

En Leh entra en un nou món de vestits taronja, almoines matinals i disciplina monàstica, mentre que en Bo lluita per trobar el seu propi camí en una nova ciutat. En els moments de descans somien en la família que han deixat enrere i en els xiuxiuejants camps d'arròs poblats d'esperits. Un nou any s'acosta, i amb l'ajuda de fanalets, pronòstics mèdics i cerimònies "baci", que assenyalen, a Laos, qualsevol transició entre dos estats vitals, aquests nens troben el seu propi camí cap a un futur millor.

"Avui és millor que dos demàs" és un documental d'observació carregat de significat que ens condueix al cor d'una cultura ancestral en risc de desaparèixer. Mentre Laos es va obrint lentament al món occidental, en Leh i en Bo arriben a la maduresa en temps de canvi. Filmat al llarg de més de quatre anys, la directora del documental, Anna Rodgers, va començar a rodar la pel?lícula a l'estil d'una jove excursionista irlandesa que s'hagués trobat amb una curiosa història familiar i es va estar anys treballant-hi, sense cap equip ni traductor, decidida a materialitzar el seu somni especial. Un dels pocs documentals que ens acosta a Laos i que obre una finestra especial a una cultura única que està desapareixent.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Avui és millor que dos demàs (VOSC) 0000 2011-09-17 22:33:17

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.