Elinks

Jazz a l'estudi

Any:
2011
Categories:
Producció Catalana, Altres
Generes:
Música
Descripció:
DURADA: 60 minuts. - MIDA: Mida: 675 megues c/programa

Durant el segle XX el jazz s'ha convertit en un llenguatge musical universal. Gèneres com el be bop, el blues o el swing han trencat fronteres geogràfiques i racials per esdevenir una música popular, que músics d'arreu del món han adaptat a la seva manera de fer.

El que proposem des d'aquest espai és fer un cop d'ull al panorama del jazz i les seves variants al nostre país. I ho volem fer amb una mirada diferent. Estem acostumats a anar a concerts en directe, a escoltar música gravada en diferents suports, però no ho estem tant a veure els músics en un dels seus hàbitats naturals: l'estudi de gravació. Us convidem a entrar amb nosaltres a l'estudi per veure l'equivalent a una cuina, on s'enregistren les sessions com una instantània sonora i es couen les millors receptes musicals. I que avui us portem a casa vostra.

Idea original: Àngel Lacalle, Dani Nel·lo, Juli Guiu. - Director executiu: Francesc Fàbregas. - Director artístic: Dani Nel·lo Productor executiu: Juli Guiu. - Productor: Albert Palay Realitzador: Luis Parra. - Assessor realització: Joan Minguell Guió: Dani Nel·lo i Albert Palay. - Ajudant de direcció: Ana Capdevila Operadors càmera: Luis Parra, Òscar Navarro, Alan Fàbregas, Anna Capdevila, Albert Amador Il·luminació: Aleix Ramisa, Guille Rodríguez So, enregistrament i mescles: Pere Aguilar, Fernando Novillo. - Veu en off: Àngel Lacalle Coordinador postproducció vídeo: Òscar Navarro. - Muntador: Albert Amador. - Careta i grafismes: Begoña Campodarve Enregistrat a l'estudi Nòmada 57, al Poble Nou:. - Coordinador postproducció Àudio: Pere Aguilar Assistents estudi: Carles Ribera i Yuval Siman. - Coordinació estudi: Rafa Puerta Afinació de piano: Robert Jaumandreu

Alguns dels artistes que ens han visitat són: Marc Miralta: jazzman tradicional i de fusió que utilitza amb mestria un ampli ventall d'instruments de percussió. Joan Díaz: un dels pianistes de jazz més inquiets que combina les seves actuacions amb la composició de bandes sonores per al cinema. Amadeu Casas: pioner del blues al nostre país i figura del rhythm and blues, gira habitualment amb Quico Pi de la Serra. Perico Sambeat: artista que té més de 20 discos editats, l'últim dels quals és premi Enderrock al millor disc per votació popular. Javier Colina: autor de "Lágrimas negras" i protagonista de "Calle 54", de Fernando Trueba. Dani Nel·lo: un dels saxos més carismàtics i polifacètics del moment. Carles Benavent: sens dubte el baixista elèctric més rellevant del nostre país. De fet, noms de la talla de Paco de Lucía, Miles Davis o Chick Corea han confiat en el seu talent i la seva solvència. Clara Luna: cantant i compositora catalana que ha anat desenvolupant un estil propi tenyit de jazz, samba i funk. Les seves lletres desprenen vivències i reflexions universals al voltant del paper de la dona en la societat actual. Biel Ballester: talent emergent del gipsy jazz amb un toc de personalitat. Elisabet Raspall & Chris Check: Raspall ha obtingut diversos premis per composició i ha establert una estreta complicitat amb Chris Cheek des de finals dels anys noranta. El saxofonista nord-americà està considerat un dels intèrprets més creatius del panorama internacional. Raimundo Amador: guitarrista del flamenc jazz que tocaba amb BB King. Gorka Benítez: ha estat premiat en diferents ocasions per l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna com a millor saxofonista, millor disc i millor grup. Horacio Fumero: el nom d'aquest argentí establert a Catalunya des dels anys vuitanta és sinònim d'experiència i rigor. Giulia Valle: gran projecció internacional i amb reconeixement per part de crítica i públic, ha editat quatre àlbums com a líder i ha participat en els festivals europeus més prestigiosos.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 1a Temporada Completa!! 2011 2011-05-05 17:02:43
DVB 0 2a Temporada 2012 2012-04-13 00:41:40

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.