Elinks

Concert - L'orgue de Montserrat (Concert inaugural)

Any:
2010
Categories:
Producció Catalana, Altres
Generes:
Música
Descripció:
DURADA: 42 minuts. - MIDA: 418 MB 1a part . - DURADA: 35 minuts. - MIDA: 378 MB 2a part

L’orgue de Montserrat Concert inaugural (25-4-2010)

Escolania de Montserrat Capella de Música de Montserrat Orfeó Català Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida SOLISTES: O. Theodor Flury, organista Marta Mathéu, soprano Gemma Coma-Alabert, contralt Roger Padullés, tenor Xavier Mendoza, Baix DIRECCIÓ: Salvador Mas

1a part: Johann Sebastian Bach...Passacaglia en do menor BWV 582. - Théo Flury...Improvisació sobre el Virolai. - Johann Sebastian Bach...Tocatta i fuga en re menor BWV 565.

2a part: Anton Bruckner...Te Deum. - G. F. Händel...Al?leluia d’ El Messies.

L'aire comença a circular pels tubs de l'orgue de Montserrat. En el seu concert inaugural, aquest impressionant instrument va fer sonar diverses partitures de Bach i Händel. El concert va tenir un caire institucional i va comptar amb la presència d’una nombrosa representació del govern i d’institucions civils i eclesiàstiques de Catalunya. També hi va assistir el cardenal Bertone i un grup de padrins que han participat en la campanya de construcció de l"orgue. El 25 d"abril de 2010, Televisió de Catalunya va retransmetre en directe aquest concert.

El concert va tenir dues parts. En la primera, l"organista O. Theodor Flury, monjo benedictí d"Einsiedeln, va interpretar tres peces, "Passacaglia", "Tocatta i fuga en re menor" -totes dues de J. S. Bach- i també una improvisació sobre el cant del "Virolai". La segona part, sota la direcció del mestre Salvador Mas, amb l"Escolania de Montserrat, la Capella de Música de Montserrat, l"Orfeó Català, l"Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i solistes vocals. Tots ells interpretaren "Te Deum", de Bruckner, i "Al?leluia", d’El Messies, de Händel.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Concert inaugural - L'orgue de Montserrat Completa!! 2010 2011-04-30 11:25:36

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.