Elinks

Amélie (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain )

Any:
2001
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Comèdia, Romàntic
Descripció:
DURADA: 117 minuts. - MIDA: 800 MB (Versió català) MIDA: 1.10 GB (Versió dual català-francès)

Idioma versió original: francès Producció: Caludie Ossard Productions i UGC, 2001 (França) Direcció: Jean-Pierre Jeunet Guió: Jean-Pierre Jeunet i Guillaume Laurant Fotografia: Bruno Delbonnel (color) Música: Peces i cançons de diversos autors Intèrprets: Audrey Tautou (Amélie Poulain), Matthieu Kassovitz (Nino), Rufus (Raphaël Poulain), Serge Merlin (Raymond Dufayel), Jamel Debbourze (Lucien), Clotilde Mollet (Gina)

Amélie (títol original: Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, "El fabulós destí de n'Amélie Poulain"; llançada oficialment com a Amélie de Montmartre) és una pel·lícula francoalemanya, del gènere comèdia romàntica estrenada el 2001. El lema de la pel·lícula és "Ella va a canviar-te la vida..." (En francès: "Elle va te changer la vie...").

Coescrita al costat de Guillaume Laurant pel seu director, Jean-Pierre Jeunet, el film té com protagonistes a Audrey Tautou (Amélie Poulain) i a Mathieu Kassovitz (Nino Quincampoix). Als EUA la va distribuir Miramax i a Espanya Pispa Films.

Amélie Poulain és una noia de 22 anys que ha crescut en una família força peculiar. Ara es guanya la vida fent de cambrera en un cafè de Montmartre. Amélie viu sola i busca l'amor i el sentit de la vida. Un dia troba una capsa plena de records d'infantesa amagada al seu pis i Amélie decideix buscar-ne el propietari i, d'aquesta manera, fer-lo feliç.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD+DVB Versió català 2001 2009-03-01 17:05:52
DVD+DVB Versió dual (català-francès) 2001 2010-09-07 17:05:46

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.