Elinks

Jeremiah Johnson

Any:
1972
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Drama, Oest
Descripció:
Durada: 103 minuts

Idioma versió original: anglès Producció: Joe Wizan per Warner, 1972 (Estats Units) Direcció: Sidney Pollack Guió: John Milius i Edward Anhalt Fotografia: Andrew Callaghan (Technicolor, Panavision) Música: John Rubestein, Tim McIntire Intèrprets: Robert Redford (Jeremiah Johnson), Will Geer (Bear Claw), Stefan Gierash (Del Gue), Allyn Ann McLerie (dona boja), Charles Tyner (Robidoux), Delle Bolton (Swan)

Desenganyat de la civilització, Jeremiah Johnson se'n va a viure a les muntanyes de l'oest. El primer hivern que hi passa, després d'haver estat a punt de morir, coneix Bear Claw, un vell que li deixa compartir la seva cabana i que li ensenya tot el que sap sobre la vida a la natura. Arribat l'estiu se separen. Jeremiah troba un colonitzador i els seus dos nens, tots morts a mans dels indis. Només n'han sobreviscut la dona i el nen petit, que s'ha quedat mut de la impressió. Jeremiah recull el nen, a qui posa el nom de Caleb.

Després de recòrrer diversos territoris dels indis, Jeremiah rep com a regal d'un cap de tribu la seva fill, Swan. Ell, la noia i el nen s'instal·len en una cabana per viure junts. Un dia Jeremiah troba que els indis han matat i torturat la seva dona i Caleb. Aleshores comença la venjança de Jeremiah Johnson, que el va convertir en una llegenda vivent. Després d'una brillant carrera com a realitzador a la televisió, Sydney Pollack va debutar en el cinema el 1965. En el seu segon film, 'Propietat condemnada', va iniciar-se una fructífera col·laboració amb Robert Redford, a qui va dirigir en 5 films. 'Jeremiah Johnson' va ser el segon film d'aquest tàndem, on es descriu amb una admirable barreja de lirisme i realisme la grandesa mítica d'un llegendari personatge, dur i tendre a la vegada, heori solitari a la recerca de la seva llibertat.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD Jeremiah Johnson 1972 2009-01-11 11:11:23

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.