Documentals

Bajarí

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1339 kbps, 704x400, Qf: 0,190 – 95% Test compressibilitat
Codec audio:
mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (VO)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Bajarí
Durada: 78 minuts. - Mida: 820 MB

Pel·lícula d’Eva Vila sobre la passió pel flamenc que va ser nominada al premi Gaudí al Millor Documental. Juanito està a punt de complir el seu somni de tenir un parell de botes vermelles que el convertiran en un veritable bailaor de flamenc. El seu oncle Coco, un llegendari cantaor als tablaos de Barcelona, l’ajudarà a aconseguir-ho. El flamenc passa de generació en generació en la comunitat gitana que va donar a llum a Carmen Amaya, la millor bailaora de flamenc de tots els temps. La filla de la seva neboda, Karime Amaya, viatja a Barcelona per seguir els seus passos. El viatge es completa quan Mercedes Amaya “Winny”, la seva mare, decideix acompanyar-la des de Mèxic per preparar un espectacle amb alguns dels majors talents de la ciutat.

A "Bajarí", el flamenc és una cosa viva que passa de generació en generació: Coco, Karime, Juanito, hereus tots ells de l'art de Carmen Amaya, descobriran la Barcelona més caló mentre preparen un apassionant espectacle conjunt.

“Bajarí” segueix els passos de la jove bailaora Karime Amaya, neboda néta de Carmen Amaya, la gran revelació del ball flamenc actual, i del nen de 5 anys Juanito Manzano. Karime Amaya, viatja des de Mèxic per conèixer la ciutat que va veure néixer la seva tia àvia i per treballar amb alguns dels grans talents de la ciutat per crear un espectacle que barreja la tradició flamenca gitana amb la tradició de la rumba de Barcelona.

Mentrestant, Juanito Manzano fa els primers passos per ballar en el xou, malgrat els seus problemes de ronyó i en contra de la voluntat dels seus pares, i guanyar les seves botes flamenques. Les seves gestes i experiències formen un viatge de descoberta d'aquesta tradició i creen un emotiu retrat íntim de com el llegat flamenc es manté viu dins la comunitat gitana de Barcelona, "Bajarí" en llengua caló.
avi lopere 580 2017-07-24 21:15:48

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.