Documentals

GR Gran Recorregut - Barcelona - 5a Temporada - Barcelona

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD @ 1250kbps, 25fps, 704x396 (16:9)
Codec audio:
MP3 @ 128 kb/s CBR, estèreo 48000Hz
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
GR Gran Recorregut - Barcelona -5x01- La gran quadrícula
L'Eixample és, sens dubte, un dels projectes urbanístics més coneguts i també més envejats a tot el món. No només per les característiques de què va dotar la ciutat, sinó també perquè els seus carrers són un espectacle arquitectònic i cultural. En aquest gran recorregut s'explicarà el perquè del projecte de Cerdà descobrint curiositats sorprenents que fan de l'Eixample una idea única. "GR Barcelona" visitarà les obres de la Sagrada Família amb l'arquitecte actual, l'Antoni Faulí, es desplaçarà fins a Castellbell i el Vilar per aprendre com fa rajoles de xocolata l'Enric Rovira i acabarà coneixent l'Anaïs, una persona cega que coneix a la perfecció els carrers de l'Eixample.
ed2k naroatna 1285 2014-05-07 00:35:12
GR Gran Recorregut - Barcelona -5x02- Retrats d'un article
"Barcelona sempre s'ha identificat com una ciutat inspiradora, amb una estreta relació entre la cultura i la seva gent." La cultura està lligada a l'essència dels barcelonins i de tots els catalans, i Barcelona és una de les ciutats que ofereix més propostes i millors. En aquest gran recorregut s'intentarà fer una radiografia d'alguns vessants culturals amb un objectiu, la redacció d'un article. Així es podrà conèixer un dels grans escriptors en llengua catalana, Josep Maria Espinàs, que explicarà el seu "mètode"; es passejarà per Horta amb l'Òscar Julve, un il·lustrador molt conegut pels seus llibres de vinyetes urbanes, s'intentarà acostar l'art a la gent del carrer pintant un quadre col·lectiu per després oferir-lo a algunes galeries del circuit d'art contemporani de la ciutat, s'improvisarà amb uns quants estudiants de l'Institut del Teatre i acabarà el programa a Mataró, en un assaig del grup The Free Fall Band.
ed2k naroatna 1291 2014-05-07 00:35:56
GR Gran Recorregut - Barcelona -5x03- La història de la carxofa
"Una ciutat sense vegetació és sinònim d'un lloc sense vida". Poca gent relacionaria un terreny de conreu amb la ciutat, o un hort o un parc agrícola. Però la realitat és que Barcelona està plena d'horts, però urbans. Se'n poden trobar molts, més dels que es pensa, i aquest gran recorregut portarà a conèixer-los. Es començarà a la Verneda, al Parc de Sant Martí, ajudant el Joan a conrear el seu hortet, a continuació un passeig en bicicleta pel Parc Agrari del Llobregat, el més gran de Catalunya, i es colliran carxofes del Prat; després al "GR Barcelona" s'aprendrà com es construeix un hort a la teulada d'un edifici amb un autèntic pagès urbà, el Rubèn; i el programa acabarà a la Boqueria, perseguint una carxofa entre les parades i cuinant amb el xef Òscar Manresa al seu restaurant.
ed2k naroatna 1217 2014-05-11 14:02:45
GR Gran Recorregut - Barcelona -5x04- Menjant-nos la ciutat
"Som hereus d'una tradició centenària, cuinada a foc lent generació rere generació". Res a dir-hi, perquè la cuina de Barcelona, i de Catalunya, és coneguda arreu del món i cada vegada és més important el turisme que arriba mogut per la gastronomia. Amb aquest gran recorregut, el programa intentarà menjar-se la ciutat a través dels seus restaurants, mercats i terrasses. "Menjant-nos la ciutat" entrarà a l'obrador del Daniel Jordà, un dels forners més creatius que hi ha actualment, anirà al mercat amb l'àvia Remei i aprendrà a fer el seu mític arròs amb bacallà sec, i acabarà de tapes per Ciutat Vella amb un dels cuiners més representatius de la gastronomia barcelonina, Carles Abellan.
ed2k naroatna Petiso 1412 2014-05-21 22:46:08
GR Gran Recorregut - Barcelona -5x05- Pedres que parlen
"El poble que oblida la seva història està condemnat a repetir-la". Farem un gran recorregut pels indrets que han marcat la història de la ciutat, des de l'època romana fins a l'actualitat, veient com estem rodejats de pedres que ens diuen molt més del que sembla. Amb l'historiador Dani Cortijo passejarem per racons amagats de Barcelona que han tingut una rellevància clau en la nostra evolució, respirarem l'aroma de la Barcino romana al MUHBA, aprendrem com es fa el trencadís al taller de la Llívia Garreta després d'haver visitat el Park Güell, farem un taller de cuina de 1714 al bell mig del Born amb la jove cuinera Rais Esteve, visitarem el Refugi 307, un búnquer antiaeri de la Guerra Civil i acabarem en una botiga de diaris antics.
ed2k naroatna Petiso 1191 2014-06-04 21:05:44
GR Gran Recorregut - Barcelona -5x06- L'estadi urbà
"A la ville de Barcelona" Els Jocs del 92 van ser el punt d'inflexió de Barcelona i des de llavors la ciutat és una de les més preparades a nivell mundial per a la pràctica de competicions. Però la realitat és que l'esport forma part de l'ADN de la ciutat, no només en el sentit professional de la paraula, i els seus carrers i la seva gent l'han convertida en un gran estadi urbà. En aquest gran recorregut practicarem escalada al Climbat La Foixarda, passejarem en bicicleta adaptada pel Parc Fluvial del Besòs, farem Txi Kung al Parc de la Ciutadella, aprendrem que important que és l'alimentació per a l'esport i jugarem a futbol amb l'Isaac Cuenca, jugador del FC Barcelona, al seu primer club.
ed2k naroatna 1154 2014-06-04 21:06:23
GR Gran Recorregut - Barcelona -5x07- Rodejats de muntanyes
"A pocs quilòmetres del centre, el xivarri es fa silenci; el ritme frenètic, repòs; l'activitat, calma..." Barcelona està envoltada de muntanyes, i no només les que fan de contraforts de la ciutat, Collserola i Montjuïc, sinó totes les que l'encerclen per l'exterior. És per això que aquest programa el viurem fora de Barcelona, però sempre a prop de la ciutat, perquè seguirem el GR-5 o Sender dels Miradors, un itinerari de 212 km que traça un arc per l'interior de l'àrea geogràfica de Barcelona, travessant cinc parcs naturals: Garraf, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Montseny i Montnegre-Corredor. Durant el trajecte aprendrem com s'elabora el mató de Montserrat, pujarem a la Mola acompanyats dels rucs que porten els queviures al seu restaurant, situat a 1.104 metres, coneixerem com és la feina de guarda forestal al Montseny i acabarem fent un recorregut amb bicicleta al voltant del santuari del Corredor amb el Bernat Guàrdia, un dels millors corredors de BTT d'Europa.
ed2k naroatna 1217 2014-06-07 11:15:40
GR Gran Recorregut - Barcelona -5x08- Llum de nit
"Quan el sol es pon, es desperta una nova Barcelona. El mateix escenari, sí, però podríem dir que amb l'ànima disfressada. Qualsevol ciutat, quan cau la nit, es posa les millors gales. I Barcelona, més. En aquest gran recorregut, el Marc seguirà la llum d'una nit que el portarà a l'avinguda Maria Cristina a veure la Font Màgica de Montjuïc, i, tot seguit, als carrers de Ciutat Vella, on viurà la nit de la llum durant les Festes de Santa Eulàlia. Després seguirà la multitudinària patinada nocturna, i aprendrà a cuinar una de les millors hamburgueses de la ciutat i també a fer un gintònic. Seguirà una ruta per algunes de les zones de marxa del centre, parlarà amb taxistes i acabarà a Catalunya Ràdio, despertant Catalunya amb Mònica Terribas.

ed2k naroatna 1183 2014-06-15 12:43:36
GR Gran Recorregut - Barcelona -5x09- Miradors que ens miren
"Estem rodejats de miradors silenciosos que només hi són si puges a veure'ls." Hi ha llocs des d'on es pot contemplar la ciutat en la seva totalitat, sencera, des de les altures. Barcelona té el privilegi de comptar amb miradors impressionants que et descobreixen una realitat plena de matisos. Es començarà veient com desperta el dia des del Mirador del Carmel amb el fotògraf Sergi Periche, es seguirà vigilant el trànsit des de l'helicòpter del Civicat, es repassarà els miradors més coneguts de la ciutat (Colom, el Telefèric del Port, Montjuïc, el mirador de l'aeroport, el Tibidabo, terrasses d'hotels i la torre del rellotge de Gràcia), es pujarà a la teulada de Santa Maria del Mar amb Fra Vicenç, l'organista de la basílica, per presenciar la sintonia de campanes de Ciutat Vella, es farà running per la carretera de les aigües i s'acabarà a l'Observatori Fabra, sopant amb estrelles i mirant la lluna amb el seu telescopi centenari.
ed2k naroatna 1256 2014-06-22 23:49:09
GR Gran Recorregut - Barcelona -5x10- Revolució a la fàbrica
"La roda ja girava, i la revolució va arrelar amb força. Però tot va començar gràcies a un fet concret: la fabricació de les indianes". Barcelona va ser una de les grans capitals europees de la indústria des de finals del segle XIX fins a finals del XX. Aquesta revolució va transformar la ciutat i, fins fa pocs anys, el seu "skyline" estava definit per centenars de xemeneies fumejants. Ara ja no fumegen, però moltes d'aquestes xemeneies segueixen decorant el paisatge urbà. En aquest gran recorregut farem un homenatge a la història industrial de Barcelona, entendrem què eren les indianes i per què van ser tan importants les indianes al Museu de l'Estampació de Premià de Mar, descobrirem que molts dels edificis del Raval tenen un passat industrial excepcional, aprendrem a fer una bufanda amb un teler tradicional, visitarem la fàbrica de creació de la Fabra i Coats, participarem en un assaig de la companyia Insectotròpics, farem "running" pel Parc de l'Espanya Industrial i pel barri de Sants, i visitarem una de les fàbriques més antigues de Barcelona que segueix en actiu, però actualitzada, l'antiga fàbrica Damm.
ed2k naroatna 1179 2014-07-04 00:46:25
GR Gran Recorregut - Barcelona -5x11- Nens Grans
"M'agraden aquests moments que et transporten a la infantesa, reviure el passat, sentir-te com un nen..." Perquè els més petits també poden viure plenament una ciutat com Barcelona, plena de propostes per a totes les edats. Aquest gran recorregut s'ha proposat descobrir activitats destinades a nens, o orientades a ells, però que normalment són més de "grans". Així es començarà fent un taller de cuina amb Ada Parellada, després s'aprendrà com es fan els caramels artesans de Papabubble al seu obrador del Barri Gòtic, s'anirà fins a Vilafranca del Penedès per assistir a un assaig de la mainada dels Castellers de Vilafranca, es recomanaran museus que organitzen visites per a nens i s'acabarà a l'assaig de la Sant Andreu Jazz Band, un grup de jazz format per nens i nenes de 8 a 18 anys i dirigit per Joan Chamorro.
ed2k naroatna 1154 2014-07-27 12:58:39
GR Gran Recorregut - Barcelona -5x12- Una finestra al mar
"La façana litoral ha contribuït a fer que Barcelona sigui tal com la coneixem ara: una metròpoli enèrgica, vitalista i molt convençuda de les seves possibilitats." Mar i Barcelona, són paraules absolutament complementàries. En aquest capítol es recorreran els gairebé 14 km de costa que té la ciutat des del Fòrum fins a la muntanya de Montjuïc descobrint el paddle surf, cuinant la típica bomba de la Barceloneta, passejant pel Port Vell, per dins d'un creuer i per les Drassanes; aprenent com es comanda un vaixell de 7 veles com és el pailebot "Santa Eulàlia", un veler mercant de principis de segle XX, i fent una ruta per algunes de les espectaculars obres modernistes que trobem al cementiri de Montjuïc.
ed2k naroatna 1183 2014-07-27 12:59:11
GR Gran Recorregut - Barcelona -5x13- Made in BCN
Els millors moments...
ed2k naroatna 1216 2014-07-27 12:59:45

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.