Documentals

Antigues apocalipsis

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Antigues apocalipsis -01- La mort del Nil
Cap a l'any 2200 aC, després de la construcció de les piràmides de Gizeh, el sofisticat regne d'Egipte es va col·lapsar i molta gent hi va morir de gana. Encara que eventualment es va poder recuperar, ja no van ser capaços de construir nous grans monuments. Els jeroglífics ens parlen d'una llarga època de grans sofriments, de fam, de caos i fins i tot de canibalisme, fet que l'arqueologia ha pogut constatar.
ed2k Petiso 1324 2010-10-27 11:51:51
Antigues apocalipsis -02- El misteri dels minoics
La civilització minoica de Creta era una societat sofisticada i pròspera, i la joia de la seva corona era el palau de Cnossos. Era una estructura intrincada i complexa amb diferents edificis intercomunicats que va donar origen al mite del laberint on vivia el minotaure. Cap al segle XVII aC, la civilització minoica va ser consumida per les flames.
ed2k Petiso 1255 2010-10-28 22:36:52
Antigues apocalipsis -03- La caiguda dels maies
Durant més d'un mil·lenni la civilització dels maies va viure a les jungles de Mèxic i d'Amèrica Central i, sorprenentment, sense l'ajut de la roda. Van construir grans piràmides, van crear esplèndides ciutats amb palaus i temples com el Tikal, van desenvolupar una astronomia molt acurada i una cultura artística brillant. Però, al segle IX dC, les grans ciutats van ser abandonades i milions de persones van morir. El misteri ha perdurat durant molts segles, perquè la jungla va engolir les restes d'aquella civilització i no han estat descobertes fins fa relativament pocs anys. El científic Richardson Gill intenta provar la seva teoria que una gran sequera va acabar amb la cultura maia. En els jaciments arqueològics de la jungla de Belize és evident l'abandó dels assentaments. Trobarem científics traient mostres d'un llac del Yucatán que proven que la crisi maia va arribar en temps de màxima sequera, i també visitarem el volcà Popocatepetl per veure si va ser una erupció el que la va provocar. També veurem unes antigues calaveres maies que podrien donar la clau de la desaparició de tota una civilització.
ed2k Petiso 1257 2010-11-05 03:30:00
Antigues apocalipsis -04- Sodoma i Gomorra
El relat bíblic sobre la destrucció de Sodoma i Gomorra ha intrigat teòlegs i arqueòlegs durant molts anys. Què va passar en aquelles ciutats que, segons la Bíblia, van ser castigades per Déu a desaparèixer sota una pluja de foc a causa dels seus pecats? El geòleg Graham Harris creu que les ciutats realment van existir a les vores del mar Mort, i la Bíblia ens dóna claus d'aquesta situació. Però, malgrat haver estat destruïdes per l'ira de Déu, van ser devastades per una catàstrofe natural fa més de 4.000 anys. Graham Harris creu que un terratrèmol va arrasar les ciutats i, minuts més tard, un esllavissament les va engolir. Gasos volàtils subterranis van emergir a la superfície i les poques ruïnes que quedaven es van convertir en fum.
ed2k Petiso 1231 2010-11-14 23:11:50

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.