Documentals

Alan Turing. trencant els codis

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Història
Descripció:
Durada: 53 minuts. - MIDA: 593 MB

Aquest documental explica l'extraordinària i tràgica història d'una de les persones més importants del segle XX. Alan Turing va ser un pioner de la revolució digital i la seva tasca desxifrant codis durant la Segona Guerra Mundial va contribuir a canviar decisivament el curs de la guerra. Aquest geni inconformista britànic és un dels científics més importants de tots els temps malgrat el fet que molt poca gent en conegui el nom, en sàpiga la història o en comprengui el llegat.

Els historiadors diuen que desxifrant "Enigma", el codi naval usat pels nazis, Turing va contribuir a escurçar la Segona Guerra Mundial un parell d'anys i va salvar, així, milions de vides. Com a pare fundador de la computació i de la intel?ligència artificial, Alan Turing va imaginar el món digital molt abans que ningú altre.

En lloc de rebre elogis i reconeixements, però, Alan Turing va haver de fer front a una terrible persecució. L'any 1952, el govern britànic el va forçar a sotmetre's a la castració química com a càstig per la seva homosexualitat. Desesperat, Alan Turing es va suïcidar el 7 de juny del 1954. Només tenia 41 anys.

"Alan Turing: Trencant els codis" és un documental dramatitzat que fa servir emotives i atractives reconstruccions per recrear vívidament fragments de la trajectòria de Turing. Les seqüències dramatitzades se centren en les sessions de teràpia en què Turing va participar durant els últims 18 mesos de la seva vida. Turing es va sotmetre voluntàriament a psicoteràpia amb un analista jueu alemany. El Dr. Franz Greenbaum havia fugit de Berlín amb la seva jove família l'any 1939 escapant-se pels pèls dels nazis. A diferència de la majoria dels psiquiatres i psicoanalistes de l'època, el Dr. Greenbaum havia contribuït a aclarir algunes qüestions al voltant de l'homosexualitat. Greenbaum es va interessar també per la tasca matemàtica de Turing, de tal manera que la relació pacient-terapeuta va esdevenir finalment, amb el temps, una forta amistat.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Alan Turing. trencant els codis 0000 2013-11-25 23:55:47

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.