Documentals

La volta al Món en 80 jardins. La Xina i el Japó

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Història, Art
Descripció:
DURADA: 58 minuts. - MIDA: 604 MB

Monty Don visita els 80 jardins més inspirats del món, aquesta vegada a la Xina i el Japó, dues de les cultures de jardineria més antigues del món. A la Xina, a Suzhou, visita l’antic “Jardí de l'Administrador humil”, i el “Jardí del Bosc del Lleó”, que destaca per les seves curioses formacions de pedra. També va a les magnífiques Muntanyes Grogues de Huangshang que els van inspirar.

De Suzhou va a Beijing, a visitar els jardins del Palau Imperial d’Estiu. El llac és en gran part artificial, ampliat el segle XVIII per l'Emperador Qian Long per celebrar el 60è aniversari de la seva mare.

A Kyoto, ciutat japonesa dels jardins, tracta d’entendre els jardins Zen, com el del temple de Ryoan-Ji. El documental explica que Kyoto es va salvar de ser víctima de la segona bomba atòmica perquè el secretari d'estat per la defensa d’Estats Units, Harry Stimpson, havia visitat la ciutat i havia quedat meravellat amb els jardins. I va decidir bombardejar Nagasaki, que també en tenia de jardins bonics però que segurament no havia visitat abans.

Monty Don acaba visitant els del temple de Tofuku-ji, també a Kyoto, que en el seu moment va trencar amb la tradició i va aixecar força polèmica perquè introduïa elements “no japonesos”.

Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB La volta al Món en 80 jardins. La Xina i el Japó 0000 2011-05-24 23:08:51

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.