Documentals

Llibre de reclamacions

Any:
2007
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Documental
Descripció:
Els serveis informatius repassen el més destacat de l'any que s'acomiada en "Llibre de reclamacions", un especial dirigit per Jordi Aguilera i presentat per Raquel Sans i Núria Solé que recorda, entre altres grans temes del 2007, la crisis de les infraestructures i l'any de la cultura catalana a Frankfurt .

El títol de l'especial respon a dues idees. La primera fa referència a les incidències relacionades amb infraestructures que han hagut de patir al llarg de l'any que s'acaba milers de catalans; sobretot en relació amb les obres de l'AVE i el caos de rodalies però també amb altres fets com la gran apagada de Barcelona, l'incendi que va deixar sense llum l'hospital de la Vall d'Hebron o el col·lapse de l'operació sortida d'estiu, amb cues de fins a 75 quilòmetres a l'AP-7 i l'aixecada final de barreres. La segona idea recull el concepte de llibre, en l'any que la cultura catalana ha estat la convidada de la Fira de Frankfurt.

En relació a aquesta segona informació s'ha vertebrat l'estructura del programa. Les noticies de l'any s'han dividit en una dotzena de grans blocs i s'ha titulat cadascun d'aquests blocs amb el títol d'una obra de la literatura catalana de tots els temps.

Per exemple, el bloc de noticies internacionals, dominat pel conflicte d'Iraq, es titula "Quanta, quanta guerra", com la novel.la de Mercè Rodoreda, el bloc que fa referència a la lluita contra el canvi climàtic, es diu "Desglaç", com una novel.la de Maria Mercè Marçal, el bloc de noticies relacionades amb el terrorisme es diu "Joc Brut", com l'obra de Manuel de Pedrolo, el que agrupa les noticies sobre política es diu "El tema del tema", com el llibre de Quim Monzó, el record als morts de l'any l'encapçala la portada de "Llibre d'Absències" de Miquel Martí i Pol, i el bloc del caos a rodalies es diu "Vía Crucis", com una obra de teatre d'Ignasi Iglesias.

Altres blocs són el d'immigració ("Crónica de nàufrags" de Teresa Pàmies), desastres naturals ("Entre Flames" de Joaquim Ruyra), la bombolla immobiliària ("Mots i Maons" de J.V. Foix), la crònica negra i la rosa ("Vida privada" de Josep Maria de Sagarra) o la cultura i els espectacles (Tarda, sessió continua" de Jaume Fuster)...

Per reforçar aquest concepte d'homenatge al llibre català, la presentació del programa, que anirà a càrrec de les presentadores Raquel Sans i Núria Solé, s'ha enregistrat a la Biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra, l'anomenat Dipòsit de les Aigües.

El programa té una durada al voltant d'una mitja hora i manté un ritme molt àgil, prescindint, quan es possible, de la narració en off per deixar pas al testimoni dels protagonistes o al propi só ambient de les noticies.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Documental Completa!! 2007 2008-02-17 17:27:08

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.