Documentals

Un color nou (VOSC)

Any:
1998
Categories:
Documental
Generes:
Família, Entrevista, Educatiu, Art
Descripció:
Durada: 20 minuts. - Mida: 230 Megues.

"Un color nou" és una sèrie cultural d'entreteniment sobre l'art a partir de la mirada de cinc grups de nens i nenes, d'entre 6 i 11 anys, de cinc països diferents: Equador, Burkina Faso, Marroc, Catalunya i Xina. En cada programa els nens i nenes manifesten les seves opinions sobre una obra cabdal de l'art mundial, d'artistes d'arreu. Al mateix temps, se segueix el procés de creació d'una obra col·lectiva dels joves.

Agafant com a referència estilística i formal l'anterior treball de Lala Gomà, "El Sol de la nit", cinc grups de deu nens i nenes analitzen en cada episodi una obra d'art concreta de referència mundial (la mateixa per a tots els grups), i paral·lelament van fent la seva pròpia creació (utilitzant les mateixes tècniques i materials).

Així, es poden veure els joves protagonistes en diversos àmbits: jugant i divertint-se amb l'art, conversant mentre creen, reflexionant, discutint en grup, creant (individualment i/o col·lectivament), parlant a càmera, analitzant els artistes i les seves obres. Tot aquest contingut es vertebra mentre té lloc el procés de concepció, creació i realització de l'obra de cada noi i noia.

Dirigit per Lala Gomà, el programa ofereix una mirada infantil sobre el món de l'art en un àmbit de multiculturalitat.

Obra a debat En cada programa hi ha una obra d'art protagonista, que és comentada i analitzada pels cinc grups de joves. Les obres són escultures, pintures i/o fotografies; i hi ha artistes creadors dels cinc contextos culturals que participen al programa. Així, tots els nens i nenes veuen i interpreten les mateixes peces d'artistes amb orígens i contextos ben diferents.

Òbviament, els nois i noies analitzen tant el continent com el contingut de l'obra, de manera que el debat no queda centrat només en la part creativa, sinó en el context que l'ha gestada. Així, es fa servir l'art com un pretext, també, per parlar de la cultura i la diversitat en un sentit més global.

Els artistes presents a la sèrie són: Frida Kahlo (Mèxic), Wassily Kandinsky (Rússia), Henri Matisse (França), Mark Rothko (Estats Units), Giuseppe Arcimboldo (Itàlia), René Magritte (Bèlgica), Katsushica Hokusai (Japó), Pablo Ruiz Picasso (Espanya), Chéri Samba (República Democràtica del Congo), Patricio Vélez (Equador), Sara Sánchez (Espanya), Pintura hindú, Frederic Amat (Catalunya), Yue Minjun (Xina), Ovsukov V. (Rússia), Saïd Ouarzaz (Marroc), Seydou Keita (Senegal), Shirin Neshat (Iran), Sergi Aguilar (Catalunya), escultura africana.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Un color nou (VOSC) 1998 2009-06-09 17:14:38

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.