Altres

Les 7 edats del rock

Font:
DVB+DVB
Codec video:
Xvid
Codec audio:
MP3 @ 96kbps mono CBR
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Les 7 edats del rock -01- My Generation, el naixement del rock
El primer capítol de la sèrie arrenca a l'Anglaterra de principis dels seixanta. Els dies d'esplendor del rock and roll ja són història i la música pop s'ha tornat tova i poc estimulant. Però alguns adolescents britànics, fascinats amb el rhythm and blues nord-americà, miren de trobar la seva propia veu a partir d'aquesta música. Són músics com Roger Daltrey, Keith Richards, els germans Davies i Eric Clapton, els mateixos que donaran forma a The Who, The Rolling Stones, The Kinks i Cream i transformaran per sempre la música popular. Neix el rock.
ed2k arakelov 3618 2008-03-06 20:11:08
Les 7 edats del rock -02- White Light, White Heat. Art Rock
A finals dels anys seixanta, amb la Velvet Underground i els Pink Floyd de Syd Barrett, el rock va reclamar la categoria d'art. Músics britànics i nord-americans crescuts amb el rock and roll van empènyer cap a l'alta cultura el que fins aleshores havia estat una música adolescent. Començava una era de experimentació, de psicodèl·lia i de barreja del rock amb altres disciplines artístiques. El seu exemple el van seguir músics com David Bowie, Roxy Music i els Genesis de Peter Gabriel i Phil Collins. Tots ells són els protagonistes del segon capítol de "Les set edats del rock", que inclou entrevistes amb Lou Reed, Peter Gabriel, David Bowie, Brian Ferry i Roger Waters de Pink Floyd, entre d'altres.
ed2k arakelov 2482 2008-03-06 20:12:36
Les 7 edats del rock -03- The Blank generation. Punk rock
L'any 1975, a Nova York van aparèixer The Ramones. L'any següent, a Londres, naixien The Sex Pistols. Gairebé simultàniament, a les dues ciutats prenia forma una nova forma de música rebel i furiosa que aviat s'extendria com un virus en la cultura del rock. Els protagonistes del tercer capítol de "Les set edats del rock" es fan dir The Ramones, The Sex Pistols, The Clash, Patti Smith, The Damned, Richard Hell... Són els grups i solistes que van fer possible l'última gran revolució en la història del rock: el punk. El programa inclou entrevistes amb tots ells.
ed2k arakelov 2324 2008-03-08 03:36:54
Les 7 edats del rock -04- Never Say Die. Heavy Metal
A finals dels anys seixanta, els britànics Black Sabbath, inspirats per l'entorn industrial on vivien, van donar forma al heavy metal. Una mutació del rock que va connectar immediatament amb la classe treballadora i que ha sobreviscut fins avui, reinventant-se a base de ser cada vegada més dura, més estrident i més agressiva. El quart capítol de "Les set edats del rock" recorre la història del heavy metal, del rock lent i narcòtic de Black Sabbath fins a la velocitat de Metallica, que amb el seu famós disc negre, es van convertir en la banda de rock més popular dels noranta. El programa inclou entrevistes amb Ozzy Osbourne i components de Sabbath, Metallica, Mötley Crüe, Deep Purple, Iron Maiden, i Judas Priest entre d'altres.
ed2k arakelov 2589 2008-03-15 05:35:07
Les 7 edats del rock -05- We Are the Champions. Stadium Rock
ed2k arakelov 2343 2008-03-21 05:08:57
Les 7 edats del rock -06- Left of the Dial. American Alternative Rock
A mitjans dels anys vuitanta, les radios universitàries dels Estats Units van començar a emetre una nova forma de pop i rock. Mèlodic i sorollós, dolç i angoixat al mateix temps. Començava l'era del rock alternatiu, que es va convertir en un fenomen de masses gràcies a R.E.M. i Nirvana. Pixies i les bandes de Kurt Cobain i Michael Stipe són els principals protagonistes del sisè capítol de "Les set edats del rock". que se centra, precisament, en l'última edat de la inocencia d'aquesta música: el naixement del rock independent nord-americà. El programa inclou entrevistes amb els components de R.E.M., Nirvana, Pixies i Black Flag, entre d'altres.
ed2k arakelov 2238 2008-03-28 08:48:47
Les 7 edats del rock -07- What the World Is Waiting For. British Indie
La sèrie "Les set edats del rock" acaba on va començar: al Regne Unit. Gràcies a Oasis, a mitjans dels anys 90 el pop rock britànic es va convertir en un fenomen de masses. Milions de persones que no havien comprat mai un disc de rock independent cantaven les cançons dels Gallagher, però també les de Blur, Suede i Pulp. L'últim capítol de "Les set edats del rock" recorre amb detall la història recent del pop rock britànic independent, des de The Smiths fins als Libertines de Pete Doherty passant pel so de Manchester dels Stone Roses i el britpop de Blur i Oasis. Noel Gallagher, Damon Albarn, Bret Anderson, Mani (The Stone Roses), Alex Kapranos (Franz Ferdinand), Johnny Marr (The Smiths)... Tots ells expliquen com i per què, gràcies a l'indie, el rock fet al Regne Unit va recuperar un protagonisme que no tenia des dels anys seixanta.
ed2k arakelov 2262 2008-04-05 10:34:48

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.