Altres

Almogàvers - Joc de rol èpic medieval

Any:
0000
Categories:
Altres
Generes:
Aventures
Descripció:
Almogàvers - Joc de rol èpic medieval

Text de la contraportada: «Som a l'any 1303. El nostre exèrcit es dirigeix cap al centre d'Anatòlia per enfrontar-se als turcs. La marxa és dura però creiem en la victòria i en els nostres caps. Així és la nostra vida, lluita rera lluita, poble rera poble, sense parar mai a cap lloc. Som... Almogàvers».

Almogàvers és un joc històric amb ambientació medieval que reprodueix la vida de la gent del segle XIV i, molt especialment, la dels Almogàvers, agosarats guerrers mercenaris que formaren la Companyia Catalana. Es descriu amb detall la forma de viure del personatge segons el poble al qual pertany, la seva classe social i professió per submergir el jugador en l'ambient medieval de l'època.

Els elements màgics són tractats com a societats secretes, rituals i entitats del més enllà. Només accessible per a iniciats... Foc, ferro i aigua era la simbologia d'uns homes valents i ferotges que terroritzaven al crit de desperta ferro! els exèrcits enemics. El seu objectiu immediat sempre en terres forasteres era la soldada, el saqueig dels pobles conquerits i fins i tot la destrucció completa de l'enemic.

Descripció: Almogàvers és un joc de rol ambientat a l'època dels almogàvers, és a dir, en els segles XIII i XIV. Creat per Enric Grau amb la col·laboració d'Eduard Monter, Dionisio Barrasa, Daniel Julivert, Ricard Ibáñez i Jordi Cabau, el joc fou publicat el gener de 1995 per la ja desapareguda editorial catalana Joc Internacional. Almogàvers té l'honor d'haver estat el primer joc de rol català en català.

Història del joc: Tres anys abans de la seva publicació, a 1992, Joc Internacional havia publicat ja un joc de rol en català, El Senyor dels Anells, el joc de rol de la Terra Mitjana, però es tractava d'una traducció del joc nord-americà conegut com MERP i no d'una creació autòctona catalana.

Almogàvers va néixer com un projecte impulsat per Francesc Matas Salla, fundador i propietari de l'editorial Joc Internacional. Matas Salla tenia la intenció de publicar un joc de rol que complís tres requisits: que el joc estigués en català, que es titulés Almogàvers i que tractés sobre les tropes epònimes del títol. Tanmateix li faltava un autor o equip d'autors que treballés en la creació del joc i va anunciar aleshores el projecte als membres col·laboradors de la seva editorial. Fou un dels seus col·laboradors de Joc Internacional, Ricard Ibáñez (ja aleshores autor del primer joc de rol de l'estat espanyol, Aquelarre, així com de nombrosos articles a la revista de l'editorial, Líder), qui va proposar el projecte a l'Enric Grau, per ser aquest últim un dels membres més actius i creatius del seu club de rol, el club Auryn. Grau va acceptar encantat i després de diverses proves de joc realitzades principalment amb altres membres del club, Almogàvers va estar acabat el 1994 i finalment es va publicar el gener de 1995.

Més informació: Fil del fòrum
Font Format Nom Idioma Any Afegit
Almogàvers - Joc de rol èpic medieval 0000 2013-08-20 00:26:26

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.