Altres

Havaneres a Calella de Palafrugell 2012

Any:
2012
Categories:
Documental, Producció Catalana, Altres
Generes:
Música
Descripció:
Durada: 1 h 39 minuts. - Mida: 940 MB

46ª Cantada d'Havaneres a Calella de Palafrugell (7-7-2012)

Aquest cap de setmana ha tornat, en la seva 46a edició, la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell a TV3. La nit de dissabte va portar els records i els sons cubans d'aquells que van tornar i cada any se'ls recorda.

En el marc de La Cantada: Festival de Cançó i Havaneres de Calella de Palafrugell 2012, hi va haver diversos grups: Els Cremats (Palafrugell), Peix Fregit (Palafrugell), Trio Arrels de Menorca, Arjau (Palafrugell) i L'Empordanet (Palafrugell).

Cada grup va tocar quatre cançons, entre les quals destaquen "Follia", escrita per Josep Bastons i interpretada per Els Cremats; el bolero "Perles d'aigua", de L'Empordanet, o la rumba havanera "Aigua de mar", dels Peix Fregit. A més, i per acabar, tots els grups interpretaren junts dues peces: "La bella Lola" i "El meu avi".

Presentat per Fina Brunet i Albert Niell, és un festival organitzat per l'Ajuntament de Palafrugell, l'Associació de Veïns i Amics de Calella i l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, amb la col?laboració de TV3, entre d'altres..

La Cantada de Calella de Palafrugell va començar l'any 1966 amb una trobada de cantaires a la taverna de Can Batlle. L'èxit de la trobada va portar els organitzadors a repetir l'acte i a fer una cantada més formal a la platja d'en Calau, a Calella de Palafrugell. Avui dia és la degana de les cantades de Catalunya.

L'any 1969, l'Associació d'Amics de Calella, entitat organitzadora de la cantada en aquell moment, va decidir traslladar-la a la plaça del Port Bo, lloc on se celebra en l'actualitat. Després de les primeres edicions, l'èxit va anar creixent i aquests últims anys ha aplegat més de 40.000 assistents. La Cantada d'Havaneres de Calella ha esdevingut la trobada de referència del gènere a Catalunya i s'ha convertit en una de les més importants de l'estat espanyol.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Havaneres a Calella de Palafrugell 2012 0000 2012-07-10 19:12:17

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.