Altres

Terra Baixa

Any:
1982
Categories:
Producció Catalana, Altres
Generes:
Drama
Descripció:
Durada: 1h. 43m. - Mida: 760 MB

Autor: Àngel Guimerà Versió: Josep Mª Benet i Jornet Direcció d'escena: Josep Montanyès i Josep Mª Segarra Escenografia: Enric Majó Companyia: Enric Majó Teatre: Poliorama - 1982

El tema principal de l'obra és l'amor, però les influències realistes instiguen a Guimerà a inclou-re altres temes com l'opressió que pot arribar a exercir un home sobre un grup de persones que es troben sota les seves ordres, sent treballadors seus, dins d'una societat conservadora. D'aquesta manera, l'autor fa una aproximació a la realitat contemporània i als processos de canvi que patia la societat catalana, tot expressant la lluita entre dos mons irreconciliables.

A partir d'aquest tema es desenvolupen, al llarg de l'obra, les reaccions dels personatges envers aquesta dominació del caciquisme rural, i s'exalta la naturalesa davant de la societat envilida pel progrés. Es divideix en tres actes, on cadascun equival a una part de la narració clàssica (presentació del conflicte, nus i desenllaç).

L'estrena de Terra Baixa va ser a Tortosa el febrer de 1897 i després al Romea, el maig del mateix any, amb l'actor badaloní Enric Borràs com a Manelic. La re-estrena al Poliorama l'octubre de 1981 va ser un èxit tan gran que, el 1982, la van enregistrar.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
VHS Terra Baixa 1982 2009-10-22 13:54:24

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.