Elinks

Els sabors d’Europa

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1339 kbps, 704x400, Qf: 0,190 - 83 % Test compressibilitat
Codec audio:
Català mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo - Alemany mp3 96 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Mono,
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Els sabors d’Europa -1x01- El Kras eslovè
Al Kras eslovè, una terra esquerpa on predomina la pedra, la cultura alpina es fon amb la mediterrània, tant en l'aspecte arquitectònic com en el culinari. Aquest indret marca la frontera imaginària entre la regió de la mantega i la de l'oli d'oliva. La seva gastronomia sempre ha combinat productes autòctons amb la influència de les terres veïnes.
ed2k lopere 775 2016-09-29 01:22:06
Els sabors d’Europa -1x02- La Suïssa central
En aquest episodi recorrerem els cantons suïssos de Glarus, Schwyz i Lucerna. Fent un repàs de la seva gastronomia, parlarem amb cuiners, entrevistarem vaquers, formatgers i fabricants d'instruments per acabar descobrint oficis ben insòlits com el dels "pregadors" i els "tastadors" del temps".
ed2k lopere 759 2016-09-29 01:22:59
Els sabors d’Europa -1x03- Transsilvània
En aquest episodi recorrerem Transsilvània, una regió de Romania marcada per les minories i la riquesa de contrastos. Els magiars van contribuir a la seva gastronomia amb el pebre vermell; els protestants austríacs, amb les postres; els saxons amb el vi i la sopa de farina. Anirem de família en família descobrint els seus secrets.
ed2k lopere 784 2016-09-29 01:24:03
Els sabors d’Europa -1x04- La Maremma toscana
Aquest episodi ens porta a la Maremma, un dels secrets més ben guardats de la Toscana. Lluny dels centres més turístics, aquesta regió de terres pantanoses, abans erma i infectada de malària, avui es refa amb empenta i ens ofereix una gastronomia excel·lent, que va néixer de la cuina de pagès més humil.
ed2k lopere 796 2016-09-29 01:24:55
Els sabors d’Europa -1x05- Lusàcia
En aquest episodi recorrerem Lusàcia, una regió d'Alemanya que s'estén pel sud de Brandenburg i l'est de Saxònia a la frontera amb la República Txeca i Polònia. Enmig d'un mar monolingüista germanoparlant, els sòrabs defensen una cultura, una llengua i una gastronomia pròpies des de fa 1400 anys.
ed2k lopere 800 2016-09-29 01:25:32
Els sabors d’Europa -1x06- Galícia
En aquest episodi ens en anem a Galícia, una terra rica i pobra alhora, amb un mar abundant en peix i marisc que n'ha marcat la gastronomia. Parlarem amb pescadors, mariscadors, pageses i forneres, emigrants que n'han hagut de marxar però que voldrien tornar-hi i amb un escriptor que va crear un inspector de policia per retre un homenatge al seu Vigo natal i als secrets del mar.
ed2k lopere 869 2016-09-29 01:26:48
Els sabors d’Europa -1x07- Ístria
En aquest episodi visitarem la península d'Ístria, que s'estén entre Eslovènia i Croàcia: des de Trieste fins a Piran i des de Pula fins a Rijeka. Refugi de pirates i immigrants, avui Ístria acull turistes cansats. Amb una història convulsa a l'esquena, seguirem les empremtes que hi van deixar romans, italians, croates, eslovens, istroromanesos i també els Habsburg. Farem un recorregut culinari per la gastronomia que ha sorgit en aquesta cruïlla de cultures i coneixerem persones que han sabut adaptar les receptes tradicionals a les tendències més modernes.
ed2k lopere 769 2016-10-04 00:47:33
Els sabors d’Europa -1x08- L’Epir grec
En aquest episodi coneixerem l'Epir grec, una regió al nord-oest de Grècia, tocant a la frontera albanesa, que marca un contrapunt a tots els clixés habituals d'aquest país. Amb Lojze Wieser consultarem l'antic oracle de Dodona, baixarem a les profunditats de l'Hades, escoltarem cançons antigues de pastors i descobrirem com es preparen dos plats típics de la Pasqua ortodoxa: el kokoretsi i la magiritsa.
ed2k lopere 791 2016-10-04 00:48:34
Els sabors d’Europa -1x09- Flandes
Flandes és famosa per la cervesa, les patates fregides i la cervesa, però el nord de Bèlgica amaga molts més tresors gastronòmics i culturals que descobrirem en aquest episodi. A Oostduinkerke coneixerem els últims pescadors de gambeta a cavall. A Bruges tastarem uns bombons d'allò més innovadors. Aprendrem a fer cervesa i veurem còmics gegantins que s'enfilen per les façanes de Brussel·les.
ed2k lopere 762 2016-10-04 00:49:10
Els sabors d’Europa -1x10- La vall del gail de la Caríntia austríaca
A l'episodi d'avui recorrerem la vall del Gail situada a la Caríntia austríaca, una regió fronterera marcada per l'anar i venir dels seus habitants i la proximitat a altres cultures. Amb el presentador Lojze Wieser coneixerem una cooperativa de pagesos que s'ha proposat revalorar els productes tradicionals. Parlarem amb mestresses de casa, artistes i forneres, creuarem la frontera a peu i descobrirem secrets culinaris a totes dues bandes dels Alps.
ed2k lopere 796 2016-10-04 00:50:15

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.