Nom | Format | Muntador | Audio | Mida | Clicks | Afegit |
---|---|---|---|---|---|---|
El Japó. L'home i la natura en harmonia -1x01- El Dashi. L’essència del Japó
El dashi, un brou d'algues amb bonítol assecat, és la pedra angular de la cuina japonesa. Aquest plat centenari, ric en el cinquè gust que identifiquen els japonesos, conegut com a "umami", és una destil·lació dels recursos naturals del Japó, i està estretament lligat a la cultura i la religió d'aquest país asiàtic, que entén la cuina com l'extracció de l'essència de la natura. |
ed2k | lopere | 1025 | 2016-09-29 01:15:34 | ||
El Japó. L'home i la natura en harmonia -1x02- El Shoyu i els secrets de la cuina japonesa
Segles enrere, els japonesos van descobrir que unes humils espores de floridura podien convertir la soja en shoyu, un pilar de la cuina japonesa. Capaç de convertir també l'arròs en sake i mirin, l'Aspergillus oryzae només existeix al Japó, i té un paper fonamental en la fermentació dels condiments que donen el sabor inconfusible a la cuina d'aquest país asiàtic, en un procés d'elaboració tradicional que s'ha mantingut al llarg de generacions. |
ed2k | lopere | 880 | 2016-09-29 01:16:22 |