Elinks

La torre de Babel

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 2515 kbps, 704x400, Qf: 0,357 – 45% Test compressibilitat,
Codec audio:
Català mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo - castellà, mp3, 96 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Mono, (castell
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
La torre de Babel -01- Guerrers de la sabana africana
Massai Mara, el territori tradicional de la tribu dels massai, dividit entre Kènia i Tanzània, és l'escenari d'aquest capítol, en què es visita una "manyata", l'habitatge tradicional massai, per assistir a les cerimònies en què els nens es converteixen en guerrers.

Amb els Massai, els samburu i els Pokot ens endinsarem en els costums i la manera de vida d'uns grups ètnics que en pocs anys s'han hagut d'acostumar a la invasió dels milers de turistes que acudeixen cada any a observar la fauna salvatge de la regió.

La prohibició de la caça, l'establiment de límits a les zones ramaderes tradicionals, i el contacte diari amb els curiosos visitants vinguts des de tots els racons del món, estan canviant ràpidament la forma de vida i la cultura de les tribus kenyanes.
ed2k lopere 628 2013-09-28 01:03:36
La torre de Babel -02- Per terra de nòmades
Situada entre Sibèria i la Xina, la vida dels mongols ha estat sempre condicionada pel clima. Els interminables hiverns fan pràcticament impossible l'agricultura i posen en perill la ramaderia. Per això Mongòlia ha estat sempre un país habitat per nòmades, encara que al llarg del segle XX, sobretot per raons polítiques, els vells costums dels descendents de Gengis Khan es van veure amenaçats.

En aquest capítol buscarem les arrels de la cultura nòmada de Mongòlia amb una família de camellers del desert de Gobi, un grup de nenets, una tribu que viu sempre en els límits de l'hivern, una comunitat de ramaders buriatos, i un grup de falconers Kazakhs que recorren les gelades planes a lloms dels seus cavalls transportant sobre els seus braços les seves fascinants àguiles reals.
ed2k lopere 601 2013-10-01 02:22:16
La torre de Babel -03- La joia del Mekong
El riu Mekong és la via de comunicació més important del sud-est asiàtic. Sobre les seves aigües viuen i treballen milers de vietnamites que es dediquen al comerç. Després de la guerra del Vietnam, que va transformar completament el país, la societat vietnamita ha anat recuperant antigues tradicions. Malgrat tot, els temps han canviat. Les velles farmàcies tradicionals on s'emmagatzemava el saber popular venen ara els seus productes a través d'internet, i els mercats flotants de Canto estan farcits de mercaderies fabricades a la Xina.
ed2k lopere 574 2013-10-06 23:03:47
La torre de Babel -04- Sobreviure a la fi del món
Les comunitats indígenes del Paraguai van viure la seva fi del món particular durant la guerra del Chaco. Els exèrcits bolivià i paraguaià van lliurar les seves disputes territorials sobre les terres tradicionals de grups ètnics com l'ayoreo, el makà, el nivaclé o el lengua. Des de llavors aquestes cultures miren de sobreviure fora dels seus territoris i amb unes condicions de vida realment precàries.
ed2k lopere 530 2013-10-17 21:06:12
La torre de Babel -05- Terra de dignitat
El rei de Kaya té un castell al bell mig de la sabana a les desolades terres de l'antic Alt Volta. Allí sobreviu una cort tradicional, amb els seus guerrers, els seus trobadors, el seu harem i els seus súbdits, que cada any es desplacen fins a la cort per entregar el delme al seu senyor. Seria com un viatge al passat si no fos perquè el senyor viatja en avió fins a París un cop al mes i recorre les malmeses carreteres del país en un modern tot terreny.
ed2k lopere 540 2013-10-25 22:47:32
La torre de Babel -06- El regal de la Pachamama
El Perú és el país sud-americà on millor s'aprecia la força de les tradicions. Quan hi van arribar els conqueridors espanyols, les cultures autòctones es van veure profundament amenaçades. Els pobles andins van perdre les seves terres, van prohibir la seva llengua i fins i tot van condemnar els seus déus. Un recorregut per la història del Perú ens permetrà descobrir les diferents cultures que hi havia abans de l'arribada dels espanyols, i de quina manera aquells costums i creences han perdurat.
ed2k lopere 553 2013-11-08 19:38:06
La torre de Babel -07- Viatge al territori Papú
Viatjar a Papua Nova Guinea és com retrocedir en el túnel del temps . Un periple fins al neolític. Potser sigui l'únic lloc al món on encara es produeix el foc amb mètodes naturals, s'utilitzen destrals de pedra i moren milers de persones a l'any per ferides de fletxa.

A Papua conviuen actualment més de mil grups ètnics, que parlen unes 700 llengües diferents i sempre estan guerra. En el nostre viatge documental partim des de Port Moresby, la capital del país, i anem a la trobada de les minories tribals més singulars: Els "homes de fang", que es disfressen d'esperits per espantar als seus enemics; Els "enga", talladors de caps , que momifiquen als seus difunts fumant-los, els "huli", guerrers ferotges, que pinten els seus rostres de groc per causar terror, o els "homes cocodril", que mutilen els seus cossos amb centenars de talls perquè la seva pell sigui com la dels seus déus cocodril. El riu Sepik, les Terres Altes i les espesses selves, seran l'escenari pel qual viatjarà l'espectador a través d'aquest documental.
ed2k lopere 514 2013-11-12 18:37:07
La torre de Babel -08- Habitants de l'Àfrica eterna
Un viatge al cor de l'Àfrica Occidental. A Costa d'ivori podem gaudir de gairebé tots els escenaris naturals que es donen en el continent. Desert, Sahel, sabana boscosa i selves. El nostre viatge comença a Yamosukro, al peu de la Basílica de Nostra senyora de la Pau, una replica del Vaticà construïda pel seu primer president Félix Houphouët-Boigny. De nord a sud visitarem els grups ètnics més importants dels 60 que hi ha al país, com són els "loby", els "senuf", els "akan", els "anyi" o els "güere". Al territori "dan" veurem els ponts sagrats de lianes que, segons les seves creences, els construeixen els esperits durant la nit.
ed2k lopere 524 2013-11-18 18:39:52

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.