Nom | Format | Muntador | Audio | Mida | Clicks | Afegit |
---|---|---|---|---|---|---|
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a Itàlia -01- Basilicata
Parlem de picant i immediatament pensem en el menjar xilè o mexicà, però mai no pensaríem en la típica pasta. En aquest episodi descobrirem que el picant pot ser un condiment recurrent en els plats d'una regió del sud d'Itàlia: Basilicata. Es podria dir que el "peperoncino rosso" és l'aliment més característic i famós d'aquest territori. Els pebrots vermells dessecats escaldats en oli d'oliva acompanyen sovint tot tipus de pastes. Sarah visita Gallicchio, municipi situat al territori de la província de Potenza, perdut entre les muntanyes de Basilicata, i aprèn les destreses per a la preparació dels plats d'aquesta assolada regió. A l'empresa del seu intèrpret local Michelle Marotta, s'involucra en les tasques d'una granja de cabres. Aquí descobreix la carn que produeixen i la forma de cuinar-la: condimentant-la amb bitxo i herbes. |
ed2k | lopere | 1224 | 2012-12-29 01:12:58 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a Itàlia -02- Calabria
A la punta de la "bota italiana", els fracassos en la collita es deuen en gran mesura a un clima inestable. L'empaquetat d'hortalisses i carns és un dels aspectes gastronòmics més significatius i estesos. Sarah aprèn com guardar les cebes trenades i descobreix que el peix sec pot arribar a conservar-se uns quants anys! L'assecat és una de les tècniques de preservació més antigues. A més, Sarah coneix Tiziana Primozich, una ambaixadora del menjar calabresa que l'acompanya a degustar un dels plats més coneguts de la regió: les albergínies amb ceba. |
ed2k | lopere | 978 | 2012-12-29 01:13:32 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a Itàlia -03- Campania
Patrimoni Nacional de la UNESCO, la Campània pot presumir dels impressionants capvespres del Golf de Nàpols, de les panoràmiques de somni de l'illa de Capri, dels seus pintorescs pobles i dels seus turistes sempre elegants i arreglats. Però la costa amalfitana no només atrau la jet set mundial. En aquest episodi, Sarah deixa de banda els típics recorreguts turístics per centrar-se en la complexa manufactura de la "colatura", una famosa salsa elaborada amb anxoves. Sens dubte, la Campània és la regió per excel?lència d'aquest peix. A més, Sarah s'interessa i es meravella davant la curiosa forma arrodonida de la veritable mozzarella de búfala. I per acabar amb bon gust de boca, gaudeix de les indiscutibles virtuts del digestiu italià més conegut: el Limoncello. |
ed2k | lopere | 991 | 2012-12-29 01:14:01 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a Itàlia -04- Emília-Romanya
Emília-Romanya és una terra d'abundància, el ventre d'Itàlia.
En el seu escarabat vermell, Sarah avança per la Via Emilia i investiga algunes especialitats mundialment conegudes. Com el vinagre balsàmic de Mòdena i la mortadel·la de Bolonya.
|
ed2k | lopere | 987 | 2013-01-02 00:15:14 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a Itàlia -05- Friül
Sarah descobreix la innegable influència del seu país natal, Àustria, a la gastronomia de Friül. Proximitat geogràfica obliga.
Sarah fa els primers passos com a barista darrere d'un taulell, aprèn a tallar una oca, i coneix a una collidora d'herbes silvestres. La inspiració li vindrà a la nostra cuinera emèrita en forma d'una polenta dolça per postres. |
ed2k | lopere | 932 | 2013-01-02 00:16:02 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a Itàlia -06- Liguria
Liguria, on les plantes aromàtiques creixen en abundància. Principalment l'alfàbrega, que entra en la composició del pesto a la genovesa.
En el camí, Sarah es troba amb cuiners que són apassionats de la "cuina verda", amb pescadors a la recerca de bona sort i amb fidels que fan música amb petxines. Invocant la "Bona Mare dels raviolis", Sarah farà miracles als fogons. |
ed2k | lopere | 1012 | 2013-01-06 23:11:58 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a Itàlia -07- Umbria
Una avaria del seu escarabat i la vaga dels marxants de trufes no afectaran Sarah, a causa de la seva serenitat. A Umbria, descobreix algunes de les especialitats locals i s'exercita en l'art de tallar el porc. |
ed2k | lopere | 933 | 2013-01-06 23:12:23 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a Itàlia -08- Sicília
Des de la costa oest de Sicília, el nord d'Àfrica no està gaire lluny i els plats locals s'inspiren en els seus sabors.
Sarah descobreix el "porc del mar" - nom comú del dofí - i surt a l'assalt del paradís de les postres. La llimona dóna lloc a una multitud de variants. Sarah, però, sabrà conquistar els gourmets sicilians convidant-los a "l'illa de les llimones" a tastar la seva creació? |
ed2k | lopere | 955 | 2013-01-06 23:12:35 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a Itàlia -09- Veneto
Es troba amb quatre germans que tenen una passió molt "escumosa": el prosecco, un vi amb una gran reputació a tot el món. També aprèn que el "pop vermell" sedueix els paladars més vegetarians. |
ed2k | lopere | 1025 | 2013-01-06 23:12:46 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a Itàlia -10- Toscana
Sarah Wiener aprecia la càlida benvinguda dels toscans que li fan tastar la carn bovina de Chiana i les figues blanques de Carmignano. O fins i tot beure Vernaccia blanc de San Gimignano. Sarah serveix, com a comiat, als seus convidats alguns plats que simbolitzen la seva interpretació personal i gourmet de la Toscana. Ciao Itàlia! Ciao Sarah! |
ed2k | lopere | 1033 | 2013-01-06 23:12:58 |