Nom | Format | Muntador | Audio | Mida | Clicks | Afegit |
---|---|---|---|---|---|---|
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -01- Farcits i farciments - Farces et attrapes
Marco Folicaldi prepara una especialitat molt popular a Niça: els petits farcits. La seva creativitat no té límits a l'hora de dissenyar nous farcits vegetarians, per exemple, carbassó amb un pesto d'herbes silvestres i ricotta. |
ed2k | lopere | 1319 | 2013-01-23 18:54:24 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -02- A dalt de la muntanya
L'escarabat de Sarah té una mica de dificultat per pujar al refugi del Laisonnay, al fons d'una vall de la Vanoise. Sarah descobrirà la fabricació de Crozets, de delicioses pastes petites quadrades i de salsitxes suculentes. També anirà a buscar les vaques a la pastura... però no és vaquera tothom qui vol. |
ed2k | lopere | 1113 | 2013-02-06 23:38:19 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -03- La multiplicació dels peixos
A l'illa de Oléron, Sarah és rebuda per Bruno Papineau que la porta a alta mar en el seu vaixell, el Majanic. Cada tres hores, s'ha de llançar la xarxa i esperar abans d'aixecar-la i treure el producte de la pesca: llagosta, llenguado, moll. És l'oportunitat per Sarah d'aprendre que els mariners van tatuats i que les lliteres són estretes! |
ed2k | lopere | 977 | 2013-02-01 21:07:27 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -04- Colomins i uns bons espàrrecs
Sarah Wiener descobreix a Avignon l'art de cuinar colomí rostit sobre un llit d'espàrrecs. Per fer aquesta recepta, s'haurà d'anar a buscar els colomins en el seu aviari, desplumar-los i anar a collir els delicats espàrrecs. Tot això acompanyat de voltes per la cuina! |
ed2k | lopere | 1015 | 2013-02-06 23:38:22 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -05- La Sra. Tatin i el Sr. Foie Gras
Instal·lat a Brantome, al Perigord verd, Bernard Villain és un especialista en un producte estrella de la cuina francesa: el foie gras (d'ànec), que acompanya d'una tarta Tatin. Sarah Wiener no és una fan de l'encebat dels animals. Fins i tot hi estaria en contra. Tasta el menjar a contracor però ha de rendir-se a l'evidència: el troba molt bo. Però quan, unes hores més tard, és requerida per encebar els ànecs, se li fa difícil superar la seva reticència... |
ed2k | lopere | 991 | 2013-01-27 01:33:47 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -06- El porc negre de Bigorra - Saint Savin: Le noir de
Al seu restaurant de Saint-Savin - petita localitat no gaire lluny de Lourdes - El xef Jean-Pierre Saint-Martin dóna preferència als productes locals, incloent-hi la carn de porc negre subministrada per un criador proper. Supervivents d'una raça gascona que gairebé havia desaparegut, els animals s'engreixen en total llibertat. |
ed2k | lopere | 1022 | 2013-01-31 00:27:22 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -07- La confraria de la cassoleta tolosana
És a Castelnaudary, que comparteix l'autoria del "cassoulet" amb Tolosa i Carcassona, on el chef Eric Rousselot dóna la benvinguda a Sarah Wiener per a fer-li descobrir l'art de la preparació lenta i delicada d'aquest plat. La nostra cuinera austríaca s'inicia en la ciència dels fesols. Eric, que ha rebut el seus coneixements del seu pare, es compromet fins i tot a revelar-li alguns consells abans que es trobi amb un jurat dels més exigents: La confraria del "cassoulet". |
ed2k | lopere | 1178 | 2013-01-23 18:54:43 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -08- Le tour des abeilles
Sarah Wiener és en el camí cap als Pirineus, amb l'objectiu de fer pa d'espècies. Però es troba amb el Tour de França, el real, enmig d'una multitud de seguidors salvatges. Després s'enfronta a un eixam d'abelles que si produeixen la mel indispensable per la fabricació de pa d'espècies, no aprecien els visitants no desitjats...
|
ed2k | lopere | 981 | 2013-02-08 00:40:50 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -09- Basca honorària - La Basque d'honneur
Sarah Wiener descobreix l'encant del País Basc, de la seva cuina i de Christian Duplaissy. La recepta: els xipirons (denominació regional dels petits calamars i sípies) a la basca, un plat on el petit pebrot d'Espelette té el paper principal. Però abans de començar a cuinar, Sarah anirà a pescar els famosos xipirons i a collir els petits pebrots a casa del productor. Estarà a l'alçada? |
ed2k | lopere | 930 | 2013-01-23 18:54:57 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -10- Le professeur de bouillabaise
Amb Christophe Négrel, un restaurador a la cala de Sarnou, a Marsella, Sarah Wiener aborda un gran clàssic: la bullabessa. Per tenir èxit la famosa sopa, un eslògan: peix, peix i més peix. Petit i gran, rodó i fi, amb o sense espines. Problema: la majoria tenen noms estranys, sobretot per a una austríaca de la qual el francès après a l'escola queda ben lluny... |
ed2k | lopere | 1047 | 2012-11-29 23:17:57 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -11- El toro del cor
Al cor de la Camarga, a la localitat de Sambuc, Éric Lacanaud té el restaurant L'Estrambord. Al menú: galta de toro estofada a la salvatgina sobre un llit d'arròs integral, un plat elaborat només amb ingredients de la regió. A més de la realització de la recepta d'Eric, Sarah Wiener s'enfrontarà a un altre repte: muntar els celebres cavalls de la Camarga.
|
ed2k | lopere | 975 | 2012-11-26 16:47:42 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -12- La força de la mostassa
Sarah Wiener s'atura a la capital de Borgonya, Dijon, on s'inicia en els secrets de la mostassa, des de la recollida fins a la posada en pots. A la cuina, ha de preparar ronyons de vedella i adaptar-los a la manera de Dijon. |
ed2k | lopere | 946 | 2013-02-03 14:01:27 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -13- A l'escola del marisc
Sarah Wiener és convidada a la cuina de Marie-France Bouchonneau, à Notre-Dame-du-Guildo a les Costes d'Armor. Els entesos venen de lluny per gaudir del seu marisc. La visitant austríaca descobreix les delícies de la pesca a peu durant la marea baixa... |
ed2k | lopere | 988 | 2012-11-26 16:47:47 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -14- La carpa al cacau
Nova etapa de la chef austríaca: la regió de la Dombes, al nord de Lió.
Per aquesta escala de tardor a la regió lionesa, un plat de nom prometedor: carpa a la salsa de cacau. De l'estany a la cuina, Sarah posa mans a l'obra, però també troba temps per distreure's en bona companyia. |
ed2k | lopere | 925 | 2013-01-16 00:32:45 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -15- Nata, crema i Camembert
Escapada a Normandia. Les vaques i la poma són les dues mamelles que nodreixen la cuina normanda. Hàbilment combinades, la sidra, la mantega, la nata i el formatge permeten fer un menú ric en sabor i en calories ... Tot això regat pel famós Calvados. |
ed2k | lopere | 977 | 2012-12-02 23:30:46 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -16- La perla dels prats salats
Régis Dupays, criador d'ovelles, espera Sarah per iniciar-la en les delícies del xai de prat salat, complementat amb orelles de porc. La jove gastrònoma no només haurà de guardar les ovelles, sinó que també haurà de satisfer els requisits d'un jurat especialment sever. |
ed2k | lopere | 960 | 2013-01-20 13:39:18 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -17- La xucrut cruixent
Gilbert Schluraff és carnisser i restaurador a Soultz, Alsàcia. Està ben situat per saber com els agrada als alsacians la seva xucrut: gustosa i cruixent. No és qüestió de servir-la cuita i mòlta, com a Alemanya. Sarah Wiener no hi està d'acord. Però abans de decidir com cuinar la xucrut, ha de passar muntanyes de carn per la picadora. |
ed2k | lopere | 957 | 2013-01-20 13:39:32 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -18- La fada de les confitures
Christine Ferber, cuinera alsaciana famosa per les seves confitures, proposa a Sarah Wiener fer un kouglof acompanyat d'una melmelada de pruna. A primer cop d'ull, una recepta simple. Però la fada de les confitures ha posat el llistó molt alt. El kouglof ha de ser lleuger i airejat...
|
ed2k | lopere | 1013 | 2013-02-01 21:07:39 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -19- El conill i la miss - Le lapin et la miss
A la Lorena, les prunes són omnipresents en les receptes regionals: aiguardent, confitures, pastissos... Es troben fins i tot com a acompanyament del conill ! Una especialitat de Jean-Marie Visilit, que aprecia la cuina rica i refinada. Però quan Sarah Wiener està a punt de trobar-se amb ell, l'escarabat s'espatlla... |
ed2k | lopere | 894 | 2013-01-31 00:28:01 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -20- Laguiole. La cuina del filat
L'art de aligot. La petita vila de Laguiole és coneguda pels seus ganivets, cèlebres a tot el món, i per l'aligot, saborosa especialitat d'aquesta regió de l'Aubrac. Es prepara a partir de puré de patates, Cantal i d'all. L'aligot ha estat durant molt temps un refrigeri per als pelegrins del camí de Santiago. La seva qualitat és jutjada per la seva capacitat per "filar"... i és tot un art aconseguir-ho. |
ed2k | lopere | 982 | 2013-01-27 01:34:03 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -21- La mascota de les Ardenes
Avui, Sarah està a l'aguait de la caça a les Ardenes.
La boira envaeix el bosc, la caça està nerviosa i els caçadors impacients: és tardor a les Ardenes. Sarah Wiener també participa a la caça. Interpreta el paper d'esquivadora, perseguint cérvols, cabirols i senglars. El vespre s'acosta, la boira s'espesseix i el senglars són sempre invisibles, de tota manera acabaran a la cassola! |
ed2k | lopere | 992 | 2013-01-16 00:34:00 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -22- Le trip des lentilles
És a Tence, Auvergne, que Pierre-Marie Placide fa descobrir a Sarah Wiener el "tripoux d'Auvergne", estómac de xai farcit servit amb les famoses llenties verdes del Puy. |
ed2k | lopere | 1023 | 2013-02-08 00:41:09 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -23- El rei de la xocolata - Le roi du chocolat
Yves Thuriès dóna la benvinguda a Sarah Wiener a Cordes-sur-Ciel per revelar-li els secrets d'una de les seves obres mestres: un pastís de xocolata. Res ha de deixar-se a l'atzar: cada ingredient ha de pesar-se amb precisió de grams, i quan es cou, un grau de més pot ser fatal. El jurat serà implacable: es compon de quatre nens que no tindran cap problema per dir el que pensen! |
ed2k | lopere | 1036 | 2013-01-23 18:56:08 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -24- Els misteris de la tòfona
Grignan, petit poble de la Drôme, és la capital de la tòfona. Sarah Wiener es esperada per Bénédicte, Appels, que li proposa de fer una recepta de festa: pintada de mig dol, amb tòfones negres. |
ed2k | lopere | 923 | 2013-01-20 13:39:45 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -25- La sultana del brocciu
Xai i carbassó farcit, a Còrsega. Còrsega és una terra d'homes de caràcter fort i de porcs salvatges. Però també hi ha Gisèle Lovichi, l'única chef femenina de l'illa; pel que fa a la seva cuina, hi ha unanimitat. Proposa a Sarah Wiener que prepari carbassó farcit de Brocciu, un formatge fresc de llet d'ovella, que acompanyarà un xai tendre. El seu credo: preservar el sabor natural dels productes. Però Sarah Wiener, prefereix la cuina amb més cos... |
ed2k | lopere | 911 | 2012-12-02 23:31:06 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -26- La capa de sal
Preneu un llobarro, buideu-lo, cobriu-lo de sal, enforneu-lo... i voilà! És així com Christophe Audic, cuiner a Batz-sur-Mer, prepara aquest deliciós peix. Però abans de fer la recepta, Sarah Wiener haurà de recollir la preciosa flor de sal als aiguamolls de Guérande i pescar, ella mateixa, el peix. |
ed2k | lopere | 868 | 2013-01-23 18:56:21 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -27- En cas d'absenta
Sarah Wiener descobreix el massís del Jura i la seva famosa salsitxa de Morteau. Allotjada en una granja aïllada, aprèn a preparar la "Belle de Morteau", que ha de ser fumada durant almenys dos dies dins dels "tuyés". Sarah també va a una petita destil?leria per iniciar-se en els misteris de l'absenta. |
ed2k | lopere | 951 | 2013-01-27 01:34:14 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -28- La perruquera de vaques
Sarah Wiener no s'escapa de l'inevitable "boeuf bourguignon". Però abans de fer coure la carn en vi negre a foc lent durant hores, s'ha de matar l'animal i fer la verema... |
ed2k | lopere | 989 | 2013-01-20 13:39:56 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -29- Les anguiles no s'esmunyen
Anguiles i xampinyons a la vall del Loira. A Tours, Sarah Wiener es cita amb un dels darrers pescadors del Loira. Des de l'alba, cal tirar les xarxes amb l'esperança de que hi quedin atrapades anguiles ben grasses i boniques. La regió és també coneguda per les seves xampinyoneres que s'estenen en llargues coves subterrànies o en grutes. |
ed2k | lopere | 991 | 2012-11-27 23:29:23 | ||
Les aventures culinàries de Sarah Wiener a França -30- Un final molt dolç
Sarah Wiener acaba la seva volta a França a París. Per consolar-se de deixar l'hexàgon, vol fer pastissos. Té l'oportunitat de preparar un parís-brest amb la seva deliciosa crema de mantega. I per donar-li un aire de festa al final de la seva aventura culinària, xampany per a tothom! |
ed2k | lopere | 1145 | 2012-11-27 23:31:13 |