Nom | Format | Muntador | Audio | Mida | Clicks | Afegit |
---|---|---|---|---|---|---|
La fàbrica de menjar d'en Jimmy -1x01- L'esmorzar
Per esbrinar-ho, en Jimmy recorre a una polidora, una assecadora, un escorredor i cubells de cuina per imitar els molinets, assecadors, corrons i bótes que s'utilitzen a les fàbriques. Amb grans de cereals i un escorredor intenta produir cereals del no-res. Equipat amb una pistola decapant, crea el seu propi cafè instantani i també queda sorprès de veure com un grapadet de remolatxes sucreres, que contenen només un 17 % de sucre, es poden convertir en els grànuls dolços que la gent acostuma a posar-se als cereals.. |
ed2k | lopere | 1342 | 2012-07-07 01:36:18 | ||
La fàbrica de menjar d'en Jimmy -1x02- El sandvitx
Els sandvitxos són molt versàtils. Entre dues llesques de pa es pot posar gairebé qualsevol cosa i s'escauen tant per esmorzar, dinar o sopar com per fer pícnic o picar entre àpats. Però què s'hi amaga, en aquest quadrat estàndard? Per què el pa de supermercat es conserva tou més dies que el pa fet a casa? Jimmy Doherty mira de reproduir el "pa de supermercat" fabricant el seu propi mesclador industrial a partir d'un cubell metàl?lic. També es pregunta per què les llesques de formatge processades són tan populars. No podria ser perquè s'adapten perfectament a la mida del pa? Per què es fonen d'una altra manera que el "formatge normal"? I si el formatge processat només conté un 60 % de formatge, quins són els altres ingredients? Per esbrinar-ho, amb una galleda de llauna i un trepant elèctric, en Jimmy posa en marxa la seva pròpia línia de producció de formatge processat al seu graner. |
ed2k | lopere | 1050 | 2012-07-07 01:37:43 | ||
La fàbrica de menjar d'en Jimmy -1x03- De la nevera?
En Jimmy obre la porta de la nevera per veure què es fa perquè puguem consumir amb seguretat fins i tot els aliments més simples de la natura. Començant per la llet, investiga per què ja no porta una capa de nata. Al Regne Unit es produeixen cada dia 36 milions de litres de llet, però abans que arribi a les lleixes del supermercat s'ha de pasteuritzar i homogeneïtzar. També fa servir les astúcies de la química per fer la seva versió de matèria grassa reduïda per escampar i així descobrir què es fa amb l'oli vegetal perquè es pugui untar. Tot seguit, en Jimmy segueix el recorregut dels ous des de la gallina fins al supermercat i queda sorprès en veure alguns dels ous arrugats i imperfectes que mai no arriben a les lleixes dels supermercats. |
ed2k | lopere | 1010 | 2012-07-14 00:42:23 | ||
La fàbrica de menjar d'en Jimmy -1x04- Conservant
Avui dia, la gent espera poder disposar de qualsevol tipus d'aliment de temporada els 365 dies de l'any. Així doncs, com ho fan les empreses alimentàries per conservar el menjar i fer que sigui segur consumir-lo setmanes, mesos o fins i tot anys després d'haver-lo produït? En Jimmy estudia els diversos mètodes d'emmagatzematge i conservació d'aliments. Per què els pèsols s'han de congelar poques hores després de collir-los, i per què la congelació industrial és més ràpida que la de casa? Després, en Jimmy visita una de les fàbriques més grans de menjar preparat fred per saber com aconsegueixen mantenir-lo fresc durant una setmana. La sorpresa ve quan descobreix que la solució no és en els conservants artificials, sinó en un ús intel·ligent de l'escalfor. |
ed2k | lopere | 1013 | 2012-07-14 00:42:51 | ||
La fàbrica de menjar d'en Jimmy -1x05- Els snacks | ed2k | lopere | 958 | 2012-07-21 00:54:28 | ||
La fàbrica de menjar d'en Jimmy -1x06- Qui juga amb el nostre menjar? | ed2k | lopere | 1083 | 2012-07-21 00:55:10 |