Resum de l'argument: Una noia alemanya que ha après el català, però no el castellà, decideix emprendre un viatge de dues setmanes per territoris de parla catalana per aprendre'n més i descobrir una part de la seva història.
Descripció: El català és una llengua parlada per uns 10 milions de persones. Això la fa la novena llengua més parlada de la Unió Europea i dins de les 100 llengües més parlades que hi ha al món. És una llengua mitjana, equiparable en nombre de parlants a llengües com el txec, el suec, el búlgar, i té més parlants que el danès, l'estonià, etc. Tot i aquests fets objectius, què passa amb el català que no passa amb aquestes altres llengües? Per què el català no es troba en una situació similar a les altres llengües comparables en nombre de parlants en països democràtics? Per què el seu ús no està normalitzat? Per què es donen com a normals comportaments que no ho són? Per què sovint s'abandona la llengua? Com són els usos reals del català? Quines dificultats hi trobem?
*Un documentari de David Valls
*Realitzat per Zeba Produccions
*Amb el suport de Plataforma per la Llengua i Tallers per la Llengua
*Amb la col·laboració del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC)