Nom | Format | Muntador | Audio | Mida | Clicks | Afegit |
---|---|---|---|---|---|---|
Història de la soja
DURADA: 50 minuts. - MIDA: 586 MB La soja és un llegum que fa milers d'anys que existeix. Des de la Xina, on té els seus orígens, la soja s'ha obert camí cap a molts racons del planeta, i actualment alimenta milions de persones. En aquest documental veurem com la soja ha adoptat formes diferents per adaptar-se als gustos dels consumidors i com s'ha convertit en una font d'aliment i de negoci. Què té la soja, que s'hagi convertit en un producte bàsic de la dieta de molts països asiàtics? Aquesta és la Història de la soja. A Indonesia, veurem com es fermenten les mongetes de soja per a esdevenir “tempe” un ingredient gruixut, florit, de molts plats interessants, aperitius i fins i tot pastissos. A Taiwan, aprendrem com les mongetes de soja primer es fan “tofu” i després són marinades en sal per què es tornin “tofu pudent” una exquisitat, coneguda no tan sols pel seu gust sinó per la seva flaire. I a les Filipines, veurem com es processen les mongetes de soja i es solidifiquen en “taho” Una cuallada dolça i suau que s’ha convertit en l’esmorzar especial preferit. La seva admirable versatilitat, ha permès a la soja alimentar moltes persones i treure’n d’altres de la fam. Coneixerem tres venedors de “taho” a Manila, els seguirem pels carrers, i escoltarem com aquesta humil llegum ha sustentat les seves vides. Amb les seves històries, descobrirem com ha sigut que la soja ha estat tant bona. |
ed2k | lopere | 727 | 2012-02-18 01:47:50 |