Elinks

Maria Aurelia Capmany, 20 anys després

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1322 kbps, 704x396, Qf: 0,190 – 68% Test compressibilitat,
Codec audio:
MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Maria Aurelia Capmany, 20 anys després
DURADA: 41 minuts. - MIDA: 421 MB

Arran del 20è aniversari de la mort de la Maria Aurèlia Capmany el 2 d'octubre passat, aquest documental es fa la pregunta: què ens queda del seu llegat en els temps que corren?

El documental transcorre al llarg de la biografia d'aquesta insigne escriptora, pedagoga i política, amb testimonis de les persones que la van conèixer de prop: Pasqual Maragall, Jordi Font, Josep Maria Benet i Jornet, Montserrat Palau, Guillem Jordi Graells, Josep Anton Codina, i Pilar Aymerich. Analitzen la seva obra i els seus vessants públics d'una dona provocadora, polemista i intel?lectual incisiva, que fou un model per a aquelles dones que no volien quedar relegades a un segon terme.

Completen aquest documental les actuacions de Rosa M. Sardà sobre un text de la Maria Aurèlia del llibre "Cartes impertinents" i la Carme Sansa que interpreta la cançó "Viola del violer", que es va representar a l'emblemàtic local, avui desaparegut, del carrer Tuset, la Cova del Drac, dins l'espectacle "Ka barret".

El vessant de pedagoga i directora teatral es veu reflectit en la interpretació que fan els alumnes de l'Institut del Teatre de Barcelona, coneixedors del llegat com escriptora de teatre: "La cultura de la Coca-Cola" i "Manicomi d'estiu o la felicitat de comprar i vendre" aquest últim sobre un text escrit a quatre mans entre la Maria Aurèlia i el que fou el seu company Jaume Vidal Alcover.

Aquest documental produït per Interior Noche i amb la col?laboració de Televisió de Catalunya ha estat dirigit per en Xavier Manich i la producció executiva de Teresa Enrich.
ed2k lopere 612 2011-12-27 02:02:06

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.