Nom | Format | Muntador | Audio | Mida | Clicks | Afegit |
---|---|---|---|---|---|---|
Cuines - 2011 -20110606- Ametllats
Cuiner: Sabina Mayor
Restaurant: Pastisseria Sabina, dolç i salat
Adreça: Av. Ports de Caro, 19 baixos
Població: Roquetes
Telèfon: 977 50 12 58 Grau de dificultat: Baix Ingredients: - 3 clares d'ou - 170 g de sucre - 50 g d'ametlla laminada torrada - 1 gota d'esperit de llimona (concentrat) Preparació Per començar, escalfeu el forn a 250 graus durant mitja horeta. A continuació, poseu en un bol les clares d'ou i munteu-les a punt de neu amb un batedor. Després, afegiu-hi el sucre i remeneu-ho bé. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi les ametlles i l'esperit de llimona i remeneu-ho bé amb una espàtula. Tot seguit, poseu la massa dins d'uns motlles de magdalena, poseu-los en una safata, apagueu el forn i deixeu-los coure durant 30 minuts. I ja per acabar, deixeu refredar els ametllats i ja els podeu servir. |
ed2k | Aliga | 956 | 2011-07-21 20:21:39 | ||
Cuines - 2011 -20110607- Cóc daurat
Cuiner: Sabina Mayor
Restaurant: Pastisseria Sabina, dolç i salat
Adreça: Av. Ports de Caro, 19 baixos
Població: Roquetes
Telèfon: 977 50 12 58 Grau de dificultat: Mitjà Temps d'elaboració: 50 minuts Ingredients: Per al bescuit base: - 1 ou - 30 g de sucre - 30 g de farina fluixa Per al farcit: - 2 ous - 170 g de sucre - 85 g d'ametlla mòlta - 1 polsim de canyella mòlta - 1 polsim de llimona ratllada Preparació Per fer el bescuit, separeu el rovell de la clara, poseu la clara en un bol i munteu-la a punt de neu. Seguidament, afegiu-hi el sucre, remeneu-ho bé amb un batedor, poseu-hi el rovell, torneu-ho a remenar, incorporeu-hi la farina i remeneu-ho bé fins que quedi una massa fina. A continuació, poseu la massa dins d'una mànega, cobriu-ne la base d'una safata folrada amb paper sulfuritzat i deixeu-ho coure al forn durant 4 minuts a 180 graus. Per fer el farcit, poseu en un bol els ous, el sucre, la canyella, la llimona ratllada i l'ametlla mòlta i remeneu-ho bé amb un batedor fins que tingueu una massa fina. Tot seguit, cobriu el bescuit amb el farcit i deixeu-lo coure al forn durant 20 minuts a 180 graus. |
ed2k | Aliga | 1003 | 2011-07-21 20:21:43 | ||
Cuines - 2011 -20110608- Got de crema anglesa amb maçana caramel·litzada
Cuiner: Sabina Mayor
Restaurant: Pastisseria Sabina, dolç i salat
Adreça: Av. Ports de Caro, 19 baixos
Població: Roquetes
Telèfon: 977 50 12 58 Grau de dificultat: Mitjà Temps d'elaboració: 1 hora amb temps de nevera Ingredients: Per a la crema anglesa: - 1/4 l nata líquida - 3 rovells d'ou - 45 g de sucre - 1/2 beina de vainilla - 1 full de gelatina Per a la poma caramel·litzada: - 1 poma reineta - 100 g de sucre - 20 g mantega Per a la nata muntada: - 150 g nata - 15 g sucre Preparació Per fer la crema anglesa, poseu en un cassó la nata i l'interior de la beina de vainilla i deixeu-ho infusionar. Quan arrenqui el bull retireu-ho del foc i reserveu-ho. A continuació, poseu en un bol el sucre i els rovells i barregeu-los bé amb les varilles. Seguidament, poseu la barreja al cassó de la nata infusionada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc suau. Quan arribi a una temperatura de 85 graus, retireu-ho del foc, afegiu-hi la gelatina ja remullada, barregeu-ho bé, ompliu uns quants gotets fins a la meitat amb la crema anglesa i deixeu-ho refredar a la nevera durant mitja horeta. Tot seguit, poseu el sucre en un cassó a foc suau. Quan s'hagi desfet, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho bé. Quan estigui tot ben desfet i dauradet, poseu-hi la poma tallada a dauets, salteu-la durant uns 5 minuts i deixeu-la refredar a la nevera. Mentrestant, poseu en un bol la nata i el sucre i munteu-la amb unes varilles. I ja per acabar, traieu els gotets de crema anglesa de la nevera, poseu-hi els dauets de poma a sobre i cobriu-ho tot amb la nata muntada. |
ed2k | Aliga | 924 | 2011-07-21 20:22:53 | ||
Cuines - 2011 -20110609- Cóc de maçana
Cuiner: Sabina Mayor
Restaurant: Pastisseria Sabina, dolç i salat
Adreça: Av. Ports de Caro, 19 baixos
Població: Roquetes
Telèfon: 977 50 12 58 Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 50 minuts Ingredients: Per a la massa: - 1 tasseta d'oli d'oliva - 1 tassa de sucre (per a la massa) - 1 tassa de llet - 4 ous - 2 sobres de gasosa - 350 g farina blanca - pell de 2 llimones ratllada - canyella en pols - 2 kg poma àcida (o de l'agredolç) - 150 g de sucre - oli d'oliva per escampar Preparació Per començar, poseu en un bol els ous, el sucre, la llet, una mica de llimona ratllada, una mica de canyella i l'oli i barregeu-ho bé amb una espàtula. Després, afegiu-hi la gasosa i la farina i torneu-ho a barrejar bé fins que obtingueu una massa fina. Tot seguit, poseu la massa en una safata coberta amb paper sulfuritzat i poseu-hi una mica més de sucre, canyella i llimona ratllada per sobre. A continuació, talleu la poma a quarts, sense pelar, talleu els quarts per la meitat, cobriu la massa amb els trossos de poma amb la part de la pell a sobre, torneu a posar-hi una mica més de sucre, canyella, llimona i un raig d'oli per sobre i deixeu-ho coure al forn durant 30 minuts a 180 graus. |
ed2k | Aliga | 983 | 2011-07-21 20:23:55 | ||
Cuines - 2011 -20110610- Macarrons amb tonyina
Cuiner: Marc Barberà (estudiant de teatre)
Restaurant: Cuina de casa Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts Ingredients: - 250 g de macarrons - 1 ceba gran - 400g de tomàquet de pot cru - 1/4 l de llet - 1 llauna de tonyina - oli d'oliva - sal - 100 g de formatge rallat per gratinar (opcional) Preparació Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el tomàquet, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la llet, torneu-ho a remenar i deixeu-ho coure una estona més. Quan torni a arrencar el bull, poseu-hi els macarrons, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé, tapeu el cassó i deixeu-ho coure durant 10 minuts a foc suau, remenant-ho de tant en tant perquè no s'enganxi. A continuació, afegiu-hi la tonyina, torneu-ho a remenar tot i deixeu-ho coure durant 10 minuts més, remenant-ho de tant en tant. Tot seguit, poseu els macarrons en una safata, aboqueu-hi el formatge ratllat per sobre i deixeu-ho gratinar al forn durant 5 minuts. I ja per acaber, emplateu els macarrons gratinats. |
ed2k | Aliga | 948 | 2011-07-21 20:24:54 |