Nom | Format | Muntador | Audio | Mida | Clicks | Afegit |
---|---|---|---|---|---|---|
Cuines - 2011 -20110321- Patata, pèsols i oli
Cuiner: Josep M. Castaño
Restaurant: Malena
Adreça: C/ Roques Blanques, s/n Recinte La Vaqueria
Població: Gimenells (Segrià)
Telèfon: 973 74 85 23 Grau de dificultat: Baix Ingredients: - 500 g de patates - 500 g de pèsols desgranats - 200 g d'oli d'oliva verge extra (arbequina) - 25 g de sal - 200 g de llet Preparació Per començar, en un cassó amb aigua bullint deixeu coure les patates, pelades i escapçades, durant uns 20 minuts. Seguidament, escorreu-les, poseu-les en un bol juntament amb la llet, una mica de sal i una mica d'oli i tritureu-les amb el túrmix. A continuació, en un cassó amb aigua bullint i una mica de sal escaldeu els pèsols durant un parell de minuts. Després, escorreu-los, poseu-los en un bol juntament amb una mica d'aigua de la seva cocció i un raig d'oli, i tritureu-los amb el túrmix. Finalment, passeu-ho pel colador xinès. I ja per acabar, ompliu la meitat d'una copa amb el puré de patata, poseu-hi el puré de pèsols a sobre i guarniu-ho amb un raig d'oli. |
ed2k | Aliga | 1055 | 2011-04-17 19:17:22 | ||
Cuines - 2011 -20110322- Patates, faves i cargols amb all i oli de menta
Cuiner: Josep M. Castaño
Restaurant: Malena
Adreça: C/ Roques Blanques, s/n Recinte La Vaqueria
Població: Gimenells (Segrià)
Telèfon: 973 74 85 23 Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 1 hora i 30 minuts Ingredients: - 500 g de faves desgranades - 700 g de cargols - 1 manat de menta - 2 grans d'all - 100 g de llet - 500 g d'oli d'oliva verge extra - aigua - sal - 1 ou Per al sofregit: - bitxo - 1 os de pernil - 1 ceba - oli d'oliva Preparació Per començar, en un cassó amb aigua bulliu les patates senceres. Quan estiguin cuites, escorreu-les, peleu-les, talleu-les a trossos, poseu-les en un bol amb la llet, una mica de sal i una mica d'oli i aixafeu-les amb una forquilla. A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el bitxo i l'os de pernil i deixeu-ho sofregir durant uns minuts. Seguidament, poseu-hi les faves, deixeu-les sofregir un parell de minuts més, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant uns 30 minuts. Després, coleu les faves, reserveu-les, torneu a posar l'aigua de la cocció a la cassola i deixeu-la refredar. Quan l'aigua ja sigui freda, poseu-hi els cargols i deixeu-los coure durant mitja hora o tres quarts. Per fer l'all i oli, poseu l'oli i les fulles de menta en un cassó i deixeu-ho infusionar durant 10 minuts. Seguidament, poseu-ho en un bol, deixeu-ho refredar, afegiu-hi l'all i tritureu-ho amb el túrmix. Després, afegiu-hi l'ou i torneu-ho a triturar amb el túrmix. I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el puré de patata i les faves, cobriu-ho tot amb l'all i l'oli i poseu-ho a gratinar al forn. Finalment, desemmotlleu-ho i poseu-hi una broqueta de cargols al costat, salseu-ho amb el suc dels cargols i acompanyeu-ho amb un platet de cargols amb suc. |
ed2k | Aliga | 1028 | 2011-04-17 19:18:11 | ||
Cuines - 2011 -20110323- Torrades de Sta Teresa amb maduixes al pebre i gel
Cuiner: Josep M. Castaño
Restaurant: Malena
Adreça: C/ Roques Blanques, s/n Recinte La Vaqueria
Població: Gimenells (Segrià)
Telèfon: 973 74 85 23 Grau de dificultat: Mitjà Temps d'elaboració: 40 minuts Ingredients: - 200 g de maduixes - 4 llesques de pa del dia anterior - 250 g de llet - 2 ous - 500 g d'oli d'oliva - 200 g de sucre - el suc d'una taronja - 20 g de mantega - vi de Porto - pebre negre - cacau en pols - 4 boles de gelat de vainilla Preparació Per començar, remulleu les llesques de pa en un bol amb llet. Quan estiguin ben toves, passeu-les per un bol amb ou batut i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent. Quan estiguin dauradetes, retireu-les del foc, arrebosseu-les amb sucre i reserveu-les. A continuació, poseu en una paella la mantega, el suc de taronja, una mica de cacau, sucre, pebre i Porto i deixeu-ho reduir a foc suau. Quan hagi reduït a la meitat, afegiu-hi les maduixes i deixeu-les coure durant un minutet. I ja per acabar, emplateu la torrada, poseu-hi les maduixes amb la reducció per sobre i guarniu el plat amb una bola de gelat de vainilla. |
ed2k | Aliga | 1107 | 2011-04-17 19:19:42 | ||
Cuines - 2011 -20110324- Tupí de poma i llonganissa amb amanida d'api, nous
Cuiner: Josep M. Castaño
Restaurant: Malena
Adreça: C/ Roques Blanques, s/n Recinte La Vaqueria
Població: Gimenells (Segrià)
Telèfon: 973 74 85 23 Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts més el temps de confitat Ingredients: - 200 g de poma - 300 g de llonganissa (botifarra crua) - 500 g d'oli d'arbequina - 100 g de nous - 1 branca d'api amb fulla tendra - 1 tros de regalèssia de bastó - 1 llimona - enciamets variats - sal i pebre blanc Preparació Per començar, talleu les pomes a quarts i traieu-ne els cors. Per fer el tupí, poseu els quarts en un pot de conserva fins més o menys la meitat del pot, poseu-hi la botifarra a sobre, cobriu-la amb més poma fins a omplir el pot, afegiu-hi oli abundant, tapeu el pot i deixeu-lo coure al bany maria durant 90 minuts. Després, heu de guardar la conserva durant un mínim de 30 dies. Passat aquest temps, traieu la poma i la botifarra del pot. A continuació, poseu en un bol els enciamets i l'api tallats a trossos, amaniu-ho amb l'oli del tupí, suc de llimona, sal i pebre i remeneu-ho bé. Tot seguit, talleu la botifarra a làmines llargues i cobriu les parets d'un mottle rodó. I ja per acabar, emplateu el motlle, ompliu-lo amb els enciamets amanits, poseu-hi a sobre les nous, els talls de poma i la regalèssia i desemmotlleu-ho. |
ed2k | Aliga | 1022 | 2011-04-17 19:20:41 | ||
Cuines - 2011 -20110325- Costelles de cabrit amb mel i poma
Cuiner: Víctor Manonelles
Restaurant: Cuina de casa Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts Ingredients: - 24 costelletes de cabrit - 2 pomes - 1/4 de tassa de salsa de soja - 1 cullerada de quètxup - 1/2 tassa de mel - 2 cullerades de vinagre balsàmic - oli d'oliva - all en pols (o molt picat) - una branqueta de romaní - oli d'oliva - sal - una branqueta de curri Preparació Per fer la salsa, poseu en un bol el quètxup, la mel, l'all en pols, el vinagre balsàmic, la salsa de soja, l'oli i una mica de sal i remeneu-ho bé. A continuació, saleu les costelletes, poseu-les en una safata, unteu-les amb la salsa i deixeu-les coure al forn durant 3 minuts a 200 graus. Seguidament, traieu-les del forn, doneu-hi la volta, unteu-les amb més salsa i deixeu-les coure al forn 3 minuts més per l'altre cantó. Tot seguit, en una paella amb oli fregiu la poma tallada a dauets. Quan estigui dauradeta, reserveu-la sobre paper absorbent. I ja per acabar, poseu un motlle rodó al centre del plat, ompliu-lo amb la poma, desemmotlleu-ho, cobriu-ho amb les costelles i guarniu el plat amb una branqueta de romaní i una de curri. |
ed2k | Aliga | 1125 | 2011-04-17 19:21:20 |