Elinks

Cuines - 2011 - Setmana del 7 al 11 de març (T. Carme Guillemot)

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Cuines - 2011 -20110307- Ous i pernil d'ànec amb nyàmeres
Cuiner: Mamen Gil Restaurant: Taller de cuina Carmen Guillemot Adreça: Colón, 26 Població: Alcanar (poble) Telèfon: 977 73 03 23

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts

Ingredients:

- 8 ous d'ànec - 100 g de pernil d'ànec - 12 nyàmeres - 6 calçots - 2 manats d'alls tendres - oli d'oliva verge (gust suau) - sal d'herbes - escates de sal - pebre negre Preparació Per començar, poseu en una paella amb oli abundant les nyàmeres, els calçots i els alls tendres, tot pelat i tallat a rodanxes, i deixeu-ho confitar a foc suau i tapat. Seguidament, coleu-ho, guardeu-ne l'oli, torneu-ho a posar tot a la paella, afegiu-hi la sal d'herbes i deixeu-ho fregir uns minuts. Quan estigui tot dauradet, poseu-hi els ous, salpebreu-ho i remeneu-ho bé sense trencar els rovells. I ja per acabar, emplateu-ho i poseu-hi el pernil d'ànec al voltant.
ed2k Aliga 953 2011-04-17 19:04:04
Cuines - 2011 -20110308- Bullabessa de llagostins i calamars
Cuiner: Mamen Gil Restaurant: Taller de cuina Carmen Guillemot Adreça: Colón, 26 Població: Alcanar (poble) Telèfon: 977 73 03 23

Grau de dificultat: Mitjà Temps d'elaboració: 30 minuts

Ingredients:

- 1 l de fumet de rap i llagostins - 8 llagostins - 2 calamars mitjans - 2 alls - 4 porros - 2 bulbs de fonoll - 100 g nous de Macadàmia - safrà - sal - 2 cullerades de licor anisat - 50 g mantega - pebre de Caiena - una làmina de pasta de full (ja cuita al forn) - oli d'oliva verge extra Preparació Per començar, en un cassó amb mantega sofregiu el fonoll tallat a rodanxes, el porro tallat a la juliana i els alls laminats. Quan estigui tot ben dauradet, afegiu-hi el safrà, la Caiena i el licor anisat i deixeu-ho coure durant un parell de minuts. Seguidament, cobriu-ho amb el fumet de rap i deixeu-ho coure 15 minuts més. A continuació, poseu-ho tot en un bol juntament amb les nous de Macadàmia, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho pel colador xinès i reserveu la bullabessa. Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els calamars tallats a tires i salats, i les cues de llagostins pelades i salades. I ja per acabar, poseu els llagostins i els calamars al fons del plat, aboqueu-hi la bullabessa per sobre i guarniu el plat amb la pasta de full.
ed2k Aliga 1055 2011-04-17 19:04:51
Cuines - 2011 -20110309- Rap i escamarlans amb coca de patates
Cuiner: Mamen Gil Restaurant: Taller de cuina Carmen Guillemot Adreça: Colón, 26 Població: Alcanar (poble) Telèfon: 977 73 03 23

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts

Ingredients:

- 4 patates - 4 escalunyes - 800 g de rap sense les espines - 8 escamarlans - oli d'oliva verge extra - 50 g de mantega - sal en escates - barreja de pebres (negre, blanc i rosa) - cibulet Pel concentrat d'escamarlans: - un xic d'oli - els caps dels escamarlans - 1 l aigua mineral Preparació Per fer el concentrat d'escamarlans, salteu els caps del escamarlans en una cassó amb una mica d'oli. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi l'aigua mineral i deixeu-los coure fins que redueixi i quedi una salsa espessa. Tot seguit, coleu-ho, poseu-ho en un cassó amb la mantega i deixeu-ho reduir una estona. A continuació, en una safata de forn poseu-hi una capa de patata pelada i tallada a rodanxes, amaniu-la amb oli, escates de sal i els pebres, afegiu-hi l'escalunya picada al damunt, cobriu-ho amb una altra capa de rodanxes de patata, torneu-ho a amanir amb oli i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts a 120 graus. Després, retireu l'excés d'oli, doneu la volta a la coca i deixeu-la coure uns minuts més fins que estigui dauradeta. Mentrestant, en una paella amb oli salteu els talls de rap ja salats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi les cues d'escamarlans pelades i salades i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més. I ja per acabar, emplateu la coca de patata, poseu-hi el rap i els escamarlans a sobre, salseu-ho tot amb la reducció dels caps d'escamarlà i guarniu el plat amb cibulet picat.
ed2k Aliga 936 2011-04-17 19:05:50
Cuines - 2011 -20110310- Fideus "soba" amb carxofes i ostres del Delta
Cuiner: Mamen Gil Restaurant: Taller de cuina Carmen Guillemot Adreça: Colón, 26 Població: Alcanar (poble) Telèfon: 977 73 03 23

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts

Ingredients:

- 250 g de fideus "soba" (de farina de fajol) -1 l d'aigua mineral - 8 alls - 4 escal·lònies - un polsim de pebre de Caiena - sal - 8 carxofes - julivert - 12 ostres del Delta - 2 cullerades de bolets variats confitats - 2 dl de fumet de galeres - oli d'oliva verge extra - oli de cacauet torrat Preparació Per començar, en un cassó amb aigua bulliu els fideus soba durant 6 minuts. Seguidament, escorreu-los i reserveu-los. A continuació, en un cassó amb oli sofregiu l'all laminat, l'escal·lònia picada i les carxofes pelades i tallades a quarts. Quan estigui tot ben dauradet, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi la Caiena, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho coure un parell de minuts. Seguidament, cobriu-ho amb el fumet, poseu-hi els bolets i deixeu-ho coure tapat fins que les carxofes siguin toves. Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les ostres sense closca durant un parell de minuts. Després, poseu-les en un cassó amb l'oli de cacauets i deixeu-les confitar un parell de minuts més. Finalment, afegiu la pasta i l'oli de cacauets al cassó del fumet, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts. I ja per acabar, emplateu la pasta amb els bolets i les carxofes, poseu-hi les ostres a sobre i guarniu el plat amb una mica de julivert picat.
ed2k Aliga 1023 2011-04-17 19:07:00
Cuines - 2011 -20110311- Arengades amb tomàquet
Cuiner: Joanna Guillemot Restaurant: Cuina de casa

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 1 hora i 30 minuts

Ingredients:

- 4 arengades - 16 tomàquets madurs - 8 cullerades d'oli d'oliva verge extra - 8 alls - un pa de cereals o una coca d'oli - pebre i orenga Preparació Per començar, netegeu les arengades, traieu-ne el cap, les espines i els budells i fregueu-les bé amb un paper. A continuació, en una cassola amb una mica d'oli fregiu els grans d'all amb pell i les arengades. Quan les arengades estiguin rosses, retireu-les i reserveu-les en un plat. Tot seguit, a la mateixa cassola poseu-hi els tomàquets tallats per la meitat i deixeu-los coure a foc suau, donant-los la volta de tant en tant. Quan l'aigua dels tomàquets s'hagi convertit en un suc espès, afegiu-hi les arengades i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més. I ja per acabar, emplateu el tomàquet amb les arengades a sobre i serviu-ho acompanyat de pa o coca d'oli. També podeu esmicolar l'arengada i tallar el tomàquet a trossets, posar-ho tot sobre el pa o la coca d'oli i guarniu-ho amb una mica d'orenga i pebre per sobre.
ed2k Aliga 1012 2011-04-17 19:09:08

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.