Elinks

Cuines - 2011 - Setmana del 17 al 21 de gener (Mariona Quadrada)

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Cuines - 2011 -20010117- Mandonguilles de col amb fesols i suquet de romesc
Cuiner: Mariona Quadrada Restaurant: Taller de cuina Mariona Quadrada Adreça: C/ Raval de Santa Anna, núm. 32, 2n Població: Reus Telèfon: 619 22 22 46

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 35 minuts

Ingredients:

- 1 col bullida - 200 g de fesols del ganxet bullits - 1 all escalivat - 1 tomàquet escalivat - 25 g d'ametlles torrades - 5 g de pols de nyora - 4 cullerades de farina - julivert - aigua - sal - oli Preparació Per començar, talleu els tronxos de les cols i amb les fulles feu-ne mandonguilles, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli abundant. Per fer el suquet de romesco, poseu en un bol les ametlles, la pols de nyora, el julivert picat, el tomàquet escalivat i pelat, l'all escalivat, una mica d'aigua i la farina i tritureu-ho tot amb el túrmix. A continuació, poseu el suquet en una cassola, afegiu-hi els fesols i les mandonguilles, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure uns 15 minuts. I ja per acabar, emplateu les mandonguilles amb els fesols.
ed2k Aliga 1120 2011-02-11 23:48:53
Cuines - 2011 -20110118- Bledes en dues textures
Cuiner: Mariona Quadrada Restaurant: Taller de cuina Mariona Quadrada Adreça: C/ Raval de Santa Anna, núm. 32, 2n Població: Reus Telèfon: 619 22 22 46

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts

Ingredients:

- 1 kg de bledes - 25 g de pernil greixós - 2 pastanagues - 1 patata - 1 ou - farina - 1 polset de curri - oli - sal - alls - aigua Preparació Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu els alls laminats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la patata i la pastanaga, ja pelades i tallades a làmines molt fines amb una mandolina, i salteu-ho durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi les fulles de bledes tallades a trossos, la sal, el curri i el pernil tallat a trossos i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més. A continuació, afegiu-hi una mica de farina i remeneu-ho bé. Quan la farina estigui ben desfeta, poseu-hi una mica d'aigua, torneu-ho a remenar i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts més. Mentrestant, en una paella amb oli abundant fregiu els tronxos de les bledes que haureu arrebossat amb ou i farina. I ja per acabar, emplateu el saltat de bledes i col·loqueu-hi els tronxos arrebossats per sobre.
ed2k Aliga 1154 2011-02-11 23:49:39
Cuines - 2011 -20110119- Espinacs tendres amb carbassa
Cuiner: Mariona Quadrada Restaurant: Taller de cuina Mariona Quadrada Adreça: C/ Raval de Santa Anna, núm. 32, 2n Població: Reus Telèfon: 619 22 22 46

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts

Ingredients:

- 1 k d'espinacs tendres per amanir - 300 g de carbassa - 1 formatget de mozzarella - 150 g de nous pelades - 50 cl de vinagre balsàmic - 75 g de sucre - 100 cl d'oli d'oliva - 1 cullerada de mostassa - escates de sal Preparació Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu uns quants daus de carbassa. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el sucre i una mica de sal i deixeu-lo caramel·litzar. Seguidament, poseu-hi el vinagre balsàmic i deixeu-ho reduir. Per fer les xips de carbassa, en una paella amb oli abundant i a baixa temperatura fregiu unes quantes làmines de carbassa tallades molt fines amb una mandolina. Quan estiguin ben torradetes, retireu-les de la paella i reserveu-les sobre paper absorbent. Per fer l'oli de mostassa, poseu en un bol la mostassa i l'oli i remeneu-ho bé. I ja per acabar, emplateu els espinacs tendres, poseu-hi per sobre les nous, la mozzarella tallada a dauets, la carbassa caramel·litzada, les escates de sal, amaniu-ho tot amb la reducció de caramel·litzar la carbassa i amb l'oli de mostassa i guarniu el plat amb les xips de carbassa.
ed2k Aliga 946 2011-02-11 23:50:26
Cuines - 2011 -20110120- Bròquil cremós amb saltat de bolets
Cuiner: Mariona Quadrada Restaurant: Taller de cuina Mariona Quadrada Adreça: C/ Raval de Santa Anna, núm. 32, 2n Població: Reus Telèfon: 619 22 22 46

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts

Ingredients:

- 1 pinya de bròquil verd - 300 cl de llet - 25 g de farina - 1 bosseta de ceps congelats - 1 tall de cansalada fina - 50 g de formatge ratllat - oli - sal Preparació Per començar, bulliu la pinya de bròquil verd durant uns 20 minuts amb aigua i sal. Seguidament, escorreu-la, deixeu-la refredar una mica, aixafeu-la amb una forquilla i salteu-la en una paella amb una mica d'oli durant un parell de minuts. Després, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé. A continuació, poseu-hi la llet, torneu-ho a remenar i deixeu-ho coure durant 5 minuts a foc suau. Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu la cansalada tallada a tires i els ceps fins que estiguin ben dauradets. Tot seguit, poseu el bròquil en una safata, poseu-hi el saltat de cansalada i bolets a sobre, cobriu-ho amb formatge ratllat i deixeu-ho gratinar al forn a 200 graus durant un parell de minuts. I ja per acabar, emplateu el bròquil cremós gratinat.
ed2k Aliga 1041 2011-02-11 23:51:41
Cuines - 2011 -20110121- Cassoleta de carxofes i patates
Cuiner: Mercè Navarro Restaurant: Cuina de casa

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 45 minuts

Ingredients:

- 4 patates - 6 carxofes - 10 g de farina - 1 ceba - 50 cl de vi ranci - aigua - sal i pebre - oli d'oliva Preparació Per començar, en una cassola amb oli sofregiu la ceba tallada a la juliana. Quan estigui una mica dauradeta, afegiu-hi les carxofes, pelades i tallades a trossos, i deixeu-ho sofregir tot junt durant un parell de minuts. Seguidament, poseu-hi les patates, pelades i escapçades, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé durant un parell de minuts. A continuació, poseu-hi el vi ranci i deixeu-lo coure fins que s'evapori tot l'alcohol. Finalment, cobriu-ho amb aigua, tapeu la cassola, abaixeu el foc i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts. I ja per acabar, emplateu les carxofes amb les patates.
ed2k Aliga 1029 2011-02-11 23:52:29

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.