Nom | Format | Muntador | Audio | Mida | Clicks | Afegit |
---|---|---|---|---|---|---|
Cuines - 2010 -20101115- Amanida de rovellons
Cuiner: Pere Planagumà
Restaurant: Les cols
Adreça: C/ De la canya, s/n
Població: Olot
Telèfon: 972 269 209 Grau de dificultat: Baix Preu: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts Ingredients: - 400 g de rovellons (poden ser de pot, en oli) - 100 g de tortell d'Olot - 4 dl d'oli d'oliva - 1 rovell d'ou - 1 raig de vinagre de cabernet - 1 enciam escarxofet - 1 escarola blanca - pebre en gra - sal gruixuda Preparació Per començar, en un cassó amb oli abundant sofregiu els rovellons durant un parell de minuts a foc fort. Seguidament, abaixeu el foc, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho confitar a foc molt suau. Mentrestant, talleu una llesca de tortell d'Olot a dauets, poseu-la en una safata i deixeu-la torrar al forn durant 10 minuts a 140 graus. A continuació, poseu en un bol l'oli de confitar els bolets, el rovell, el vinagre, la sal i el pebre i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi una salsa ben fina. I ja per acabar, poseu una mica de salsa al centre del plat, poseu-hi els rovellons a sobre, cobriu-los amb l'enciam i l'escarola, amaniu-ho amb una mica d'oli, sal i pebre i guarniu el plat amb els dauets de tortell d'Olot. |
ed2k | Aliga | 1057 | 2011-02-06 22:48:42 | ||
Cuines - 2010 -20101116- Arròs de pagès amb calamars de llauna
Cuiner: Pere Planagumà
Restaurant: Les cols
Adreça: C/ De la canya, s/n
Població: Olot
Telèfon: 972 269 209 Grau de dificultat: Mitjà Preu: Baix Temps d'elaboració: 1 hora i 15 minuts Ingredients: - 400 g d'arròs bomba de Pals - 200 g de calamar farcit en conserva (dues llaunes) - 200 g de calamar en tinta a trossos en conserva (dues llaunes) - 150 g de salsitxes - 1 l d'aigua - 2 cebes dolces - 2 pebrots verds ("bitxos verds") - 2 carxofes - 2 c/s d'oli d'oliva verge extra - sal Preparació Per començar, en una cassola amb oli sofregiu la carxofa tallada a dauets i la salsitxa tallada a rodanxes. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi la ceba picada i el bitxo verd picat i deixeu-ho sofregir tot junt a foc suau. Quan estigui tot ben ros, poseu-hi els calamars tallats a rodanxes i l'arròs, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts. A continuació, rectifiqueu-ho de sal, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure durant 18 minuts. Finalment, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar durant 3 minuts més. I ja per acabar, emplateu l'arròs. |
ed2k | Aliga | 1061 | 2011-02-06 22:49:19 | ||
Cuines - 2010 -20101117- Ceba dolça del volcà Croscat
Cuiner: Pere Planagumà
Restaurant: Les cols
Adreça: C/ De la canya, s/n
Població: Olot
Telèfon: 972 269 209 Grau de dificultat: Alt Preu: Baix Ingredients: - 8 cebes dolces del volcà Croscat - 2 dl d'oli d'oliva - 100 g de farina de galeta - 100 g de fulles de julivert - 3 dl de crema de llet - sal Per al farciment: -150 g de formatge d'ovella tipus Garrotxa - 3 dl de crema de llet - 250 g de pa de cereals Preparació Per començar, poseu les cebes en una safata, amaniu-les amb oli, tapeu la safata amb paper d'alumini i escaliveu-les al forn durant 45 minuts a 175 graus. Seguidament, peleu-les, talleu-ne la part de dalt, buides-les i reserveu-ne tant l'exterior com el cor. A continuació, poseu en un cassó la crema de llet, el cor de la ceba escalivada i una mica de sal, i deixeu-ho coure durant uns minuts. Per fer el farciment, poseu en un bol el pa de cereals tallat a daus, el formatge tallat també a daus i la crema de llet calenta i deixeu-ho reposar a la nevera durant 6 hores. Tot seguit, ompliu les cebes amb el farciment, tapeu-les amb la part de dalt, poseu-les en una safata, amaniu-les amb oli, cobriu-les amb farina de galeta i deixeu-les coure al forn a 180 graus durant 15 minuts. Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu el julivert. I ja per acabar, feu una base de la salsa al centre del plat, poseu-hi les cebes a sobre i guarniu el plat amb el julivert fregit. |
ed2k | Aliga | 1001 | 2011-02-06 22:49:55 | ||
Cuines - 2010 -20101118- Brandada de bacallà amb pebrot escalivat
Cuiner: Pere Planagumà
Restaurant: Les cols
Adreça: C/ De la canya, s/n
Població: Olot
Telèfon: 972 269 209 Grau de dificultat: Baix Preu: Baix Ingredients: - 250 g de morro de bacallà esqueixat - 250 g de pa de blat de moro - 1 pebrot escalivat - 1 gra d'all - 300 cl d'oli d'oliva verge extra Preparació Per començar, talleu el pa de blat de moro en llesques ben primes, poseu-les en una safata i deixeu-les torrar al forn durant uns minuts. A continuació, poseu el bacallà esqueixat i el gra d'all en un cassó amb oli d'oliva i deixeu-ho confitar a foc suau. Quan estigui cuit, escorreu-lo, poseu-lo en un bol i tritureu-lo amb el túrmix. Tot seguit, poseu en un bol el pebrot escalivat, ja pelat i tallat a trossos, i una mica d'oli d'oliva i tritureu-ho amb el túrmix. I ja per acabar, poseu una base de salsa de pebrot al centre del plat, feu-hi unes "quenelles" de brandada a sobre, cobriu-les amb les llesquetes de pa, poseu-hi unes altres "quenelles" de brandada a sobre i torneu-les a cobrir amb més llesquetes de pa. |
ed2k | Aliga | 1032 | 2011-02-06 22:50:40 | ||
Cuines - 2010 -20101119- Pastís de poma
Cuiner: Carme Sala
Restaurant: Cuina de casa Grau de dificultat: Baix Preu: Baix Temps d'elaboració: 1 hora Ingredients: - 1/4 de l de llet - 100 gr de sucre - 100 gr de farina - 2 ous - 1 c/p de llevat químic - 3 pomes golden - confitura d'albercoc Preparació Per començar, poseu en un bol la llet, el sucre, els ous, la farina i el llevat i tritureu-ho bé amb el túrmix. Seguidament, afegiu-hi un parell de pomes tallades a daus, remeneu-ho bé i poseu-ho en un motlle cobert amb paper sulfuritzat. A continuació, cobriu el motlle amb l'altra poma tallada a làmines i deixeu-ho coure al forn durant 45 minuts a 150 graus. I ja per acabar, deixeu refredar una mica el pastís, desemmotlleu-lo, unteu-lo amb la confitura d'albercoc i ja el podeu servir. |
ed2k | Aliga | 987 | 2011-02-06 22:51:25 |