Arran del 20è aniversari de la mort de la Maria Aurèlia Capmany el 2 d'octubre passat, aquest documental es fa la pregunta: què ens queda del seu llegat en els temps que corren?
El documental transcorre al llarg de la biografia d'aquesta insigne escriptora, pedagoga i política, amb testimonis de les persones que la van conèixer de prop: Pasqual Maragall, Jordi Font, Josep Maria Benet i Jornet, Montserrat Palau, Guillem Jordi Graells, Josep Anton Codina, i Pilar Aymerich. Analitzen la seva obra i els seus vessants públics d'una dona provocadora, polemista i intel?lectual incisiva, que fou un model per a aquelles dones que no volien quedar relegades a un segon terme.
Completen aquest documental les actuacions de Rosa M. Sardà sobre un text de la Maria Aurèlia del llibre "Cartes impertinents" i la Carme Sansa que interpreta la cançó "Viola del violer", que es va representar a l'emblemàtic local, avui desaparegut, del carrer Tuset, la Cova del Drac, dins l'espectacle "Ka barret".
El vessant de pedagoga i directora teatral es veu reflectit en la interpretació que fan els alumnes de l'Institut del Teatre de Barcelona, coneixedors del llegat com escriptora de teatre: "La cultura de la Coca-Cola" i "Manicomi d'estiu o la felicitat de comprar i vendre" aquest últim sobre un text escrit a quatre mans entre la Maria Aurèlia i el que fou el seu company Jaume Vidal Alcover.
Aquest documental produït per Interior Noche i amb la col?laboració de Televisió de Catalunya ha estat dirigit per en Xavier Manich i la producció executiva de Teresa Enrich.