Elinks

Literatures de l'exili

Font:
TV+TV
Codec video:
XviD (16:9)
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Literatures de l'exili
DURADA: 1h 52 min. - MIDA: 1,09 GB

DIRECCIÓ: Joaquim Jordà GGUIÓ: Joaquim Jordà, Julià Guillamon i Laia Manresa AJUFDANT DE DIRECCIÓ I PRODUCCIÓ: Irina Vañó OPERADOR DE CÀMARA: Diego Dussuel TÈCNIC DE SO: Amanda Villavieja MUNTATGE: Núria Esquerra PRODUCCIÓ MÈXIC: Eugènia Montiel PRODUCCIÓ XILE: Ricardo Sepúlveda Il?lustradors: Miguel Brieva, Teo Navarro i Ricardo Egoscozábal Ovideo TV, S.A., Televisió de Catalunya S.A., 2006

El 26 de gener de 1939 les tropes de Franco són a les portes de Barcelona. Una riuada de gent pren el camí de l'exili. Entre aquesta multitud hi ha escriptors i intel?lectuals, artistes i homes de ciència. Gràcies al suport de diverses organitzacions passen els primers mesos en refugis al sud de França. Altres, amb menys sort, van a parar als camps de concentració condicionats precàriament en erms i platges. Comença una aventura que obliga a prendre decisions que es tradueixen en canvis radicals en la manera de viure. Europa es prepara per a la Segona Guerra Mundial. I a Amèrica, només tres països obren les portes a l'allau de refugiats: Mèxic, Xile i la República Dominicana.

Joaquim Jordà ha resseguit les traces d'alguns d'aquests exiliats, ha revisitat els llocs per on van passar i ha reconstruït la memòria dels territoris. En aquest trajecte ha trobat diferents testimonis vius dels episodis més essencials i s'ha acompanyat també dels textos narrats pels diversos escriptors que van protagonitzar els fets i que van llegar el seu testimoni literari. Quan hi ha elements narratius, van pensar en la conveniència d’introduir, per explicar-los, l’ajuda del “còmic”. Es va demanar a un grup d’il?lustradors que fessin uns dibuixos per acompanyar alguns dels fragments literaris.

El film, fet l’any del 75è aniversari de la proclamació de la República, expressa els sentiments dels que ho van viure en contrast amb la indagació actual. D'aquesta manera, el film fa viure en present l'experiència de l'exili i el pòsit que en va quedar en els països d'acollida.

Les diferents parts de la pel?lícula s'estructuren a partir del recorregut pels espais a través dels quals Joaquim Jordà estableix una topografia personal de l'exili literari català. Rodat a Catalunya, França, Xile i Mèxic.
ed2k lopere 808 2010-11-06 12:55:37

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.