Nom | Format | Muntador | Audio | Mida | Clicks | Afegit |
---|---|---|---|---|---|---|
Cuines - 2009 -20091221- Christmas Stollen
Cuiner: Xavier Canal
Restaurant: Pastisseria Canal
Adreça: Calvet, 15 i Muntaner, 566
Població: Barcelona
Telèfon: 93 209 59 17 - 93 417 10 53 Grau de dificultat: Mitjà Preu: Baix Ingredients: Per a la massa mare: - 300 g de farina - 80 g de llevat - 150 g de llet Per a la resta: - 125 g de sucre llustre - 400 g de mantega - 1 ou - 15 g de sal - 360 g de panses sultanes - 300 g de pell de taronja - 225 g de granet d'ametlla - 40 g de llevat Royal/ llevat en pols - 600 g de farina - 100 g de pols d'ametlla - 50 g de rom - vainilla, canyella, ratlladura de llimona - ametlla amarga - mantega pomada - sucre glacé Preparació Per fer la massa mare, pasteu en un bol el llevat, la farina i la llet, fins que quedi una massa ben compacta. Després, tapeu-la amb un drap i deixeu-la fermentar en un lloc tebi. A continuació, poseu en un bol la mantega, el sucre llustre, la sal, la ratlladura de llimona, la vainilla, la canyella en pols, el rom, l'ou, l'ametlla de granet, el pols d'ametlla, la pell de taronja, les panses, la massa mare, la farina i el llevat químic. Pasteu-ho bé fins que la massa no s'enganxi a les mans. Tot seguit, talleu la massa en quatre porcions, feu una bola amb cada porció i estireu-les de manera que us quedi com una crep gruixuda. Després, enrotlleu la massa sobre si mateixa i deixeu-la reposar mitja hora en un lloc tebi per tal que fermenti. Finalment, pinteu els stollen amb mantega fosa i deixeu-los coure al forn duran 30 minuts a 170 graus. I ja per acabar empolvoreu sucre llustre per sobre fins a cobrir-los completament. |
ed2k | Aliga | 1082 | 2010-07-05 17:41:57 | ||
Cuines - 2009 -20091221- Christmas Stollen (Subtítols) | ed2k | Aliga | 999 | 2010-07-05 17:44:06 | ||
Cuines - 2009 -20091222- Bûche de Noël
Cuiner: Xavier Canal
Restaurant: Pastisseria Canal
Adreça: Calvet, 15 i Muntaner, 566
Població: Barcelona
Telèfon: 93 209 59 17 - 93 417 10 53 Grau de dificultat: Baix-Mitjà Preu: Baix Ingredients: Per al pa de pessic: - 3 rovell d'ou - 4 clares - 125 g de sucre - 50 g de farina - pell de llimona i vainillina Per a la trufa: - 150 g de nata líquida - 15 g de sucre - 150 g de cobertura de xocolata Per al bany de xocolata: - 100 g de xocolata - 100 g de mantega Preparació Per fer la trufa, poseu la nata líquida i el sucre en un bol i escalfeu-ho al microones. Quan estigui ben calent, incorporeu-hi la cobertura de xocolata i remeneu-ho fins a aconseguir una barreja ben homogènia. A continuació, feu el pa pessic a la manera tradicional, procurant que us quedin unes làmines grosses d'un o dos centímetres de gruix. Tot seguit, unteu el pa de pessic amb la trufa per una banda i enrotlleu-lo sobre si mateix, de manera que la trufa quedi a la cara interior. Després, talleu els extrems del tronc esbiaixats i enganxeu, amb l'ajuda de la trufa, aquests fragments a la part superior del tronc, simulant unes branques. Seguidament, cobriu tot el tronc amb la trufa sobrant i deixeu el tronc al congelador un parell d'hores. Per al bany de xocolata, barregeu en un bol la xocolata i la mantega fosa fins a aconseguir una barreja ben homogènia. I ja per acabar, traieu el tronc del congelador i cobriu-lo completament amb la xocolata fosa. |
ed2k | Aliga | 1021 | 2010-07-05 17:44:14 | ||
Cuines - 2009 -20091222- Bûche de Noël (Subtítols) | ed2k | Aliga | 948 | 2010-07-05 17:44:19 | ||
Cuines - 2009 -20091223- Tortell de Reis
Cuiner: Xavier Canal
Restaurant: Pastisseria Canal
Adreça: Calvet, 15 i Muntaner, 566
Població: Barcelona
Telèfon: 93 209 59 17 - 93 417 10 53 Grau de dificultat: Mitjà-Alt Preu: Baix-Mitjà Ingredients: Per al briox: - 30 g de llevat - 125 g de farina fluixa - 75 g de mantega - 75 g de sucre - 5 g de sal - vainilla - canyella - 3 ous - 25 g d'anís sec - 25 g d'aiguanaf 1/2 pell de llimona ratllada - 375 g de farina de força Per al massapà: - 125 g de pols d'ametlla - 125 g de sucre de llustre - aigua - meló - taronja - cireres confitades - 1 fava - 1 sorpresa Preparació Per fer la massa mare, pasteu en un bol la farina fluixa, el llevat i l'aigua. A continuació, poseu en un altre bol la mantega, el sucre, la sal, la vainillina, la canyella en pols i el suc de llimona, i pasteu-ho bé. Quan tingueu una massa ben homogènia, aneu-hi afegint els ous un a un, l'aiguanaf, l'anís, la massa mare i la farina de força, i barregeu-ho bé fins a aconseguir una barreja ben compacta. Per fer el massapà, poseu en un bol el sucre llustre, la pols d'ametlla i una mica de massa mare i remeneu-ho. Incoporeu-hi la fava i la sorpresa i estireu el massapà fins que quedi com un cordill gruixut. Tot seguit, estireu la massa del briox, poseu-hi el cordill de massapà a sobre i emboliqueu-lo amb la massa, de manera que us quedi un cordill farcit de massapà. Després, ajunteu una punta de la massa farcida amb l'altra i doneu-li forma de tortell. Poseu el tortell sobre la safata de forn, ruixeu-lo amb l'ajuda d'un esprai amb l'anís i tireu-hi sucre i col·loqueu-hi la fruita confitada per sobre. Torneu a ruixar el tortell amb una mica d'anís i una mica d'aigua per evitar que s'assequi, i deixeu-lo coure al forn a 170 graus durant 15 o 20 minuts. |
ed2k | Aliga | 806 | 2010-07-05 17:45:01 | ||
Cuines - 2009 -20091223- Tortell de Reis (Subtítols) | ed2k | Aliga | 1031 | 2010-07-05 17:45:26 |