Nom | Format | Muntador | Audio | Mida | Clicks | Afegit |
---|---|---|---|---|---|---|
Cuines - 2009 -20091013- Raviolis de tòfona i ceps amb crema de ceps
Cuiner: Carla Rivali
Restaurant: Botiga La italiana
Adreça: C/ Bonsuccès, 12
Població: Barcelona
Telèfon: 93 318 20 42 Grau de dificultat: Baix-Mitjà Preu: Mitjà Temps d'elaboració: entre 30 minuts i 1 hora Ingredients: Per a la massa: - 500 g de farina blanca de blat dur 00 - 5 ous d'uns 50 g - 1 polsim d'extracte de ceps deshidratats - Clara d'ou Per al farcit: - 200 g de ceps frescos - 1 tòfona negra de 15 g - 50 g de mantega - 100 g de ricotta - 50 g de formatge parmesà ratllat Per a la salsa: - 300 g de ceps - 1 ceba mitjana - 1 tassa de caldo - 50 g de mantega - 1 gotet de crema de llet - Midó de blat de moro - Sal i pebre negre Preparació Per fer la salsa, en un cassó amb mantega sofregiu la ceba picada a foc ben baix. Quan estigui daurada, afegiu-hi els ceps laminats i deixeu-los sofregir una estona. Quan també estiguin dauradets, poseu-hi la crema de llet i el caldo i deixeu-ho reduir a foc suau. Finalment, afegiu-hi el midó de blat de moro, rectifiqueu-ho de sal i pebre i tritureu-ho amb el túrmix. Per fer el farcit, en un cassó amb mantega sofregiu els ceps tallats en daus. Quan estiguin ben daurats, poseu-los a la Thermomix juntament amb el formatge parmesà, la ricotta i la tòfona ratllada i tritureu-ho. Seguidament, deixeu-ho refredar. Per fer la massa, poseu a la Thermomix la farina, els ous i l'extracte de ceps i tritureu-ho durant un parell de minuts. A continuació, feu una bola amb la massa, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 20 minuts a temperatura ambient. Tot seguit, estireu la massa amb un corró, talleu-la en làmines rectangulars, poseu-hi boletes de farcit a sobre, pinteu les vores amb clara d'ou, cobriu-ho amb una altra làmina de massa, talleu-ho en forma de quadradets, de manera que cada boleta de farcit quedi al mig, enganxeu bé les vores i poseu els raviolis en un cassó amb aigua bullint i sal durant 3 o 4 minuts. I ja per acabar, emplateu la salsa de ceps, poseu-hi els raviolis a sobre i guarniu el plat amb una mica més de tòfona ratllada. |
ed2k | Aliga | 1063 | 2010-06-10 22:45:32 | ||
Cuines - 2009 -20091013- Raviolis de tòfona i ceps amb crema de ceps (Subs) | ed2k | Aliga | 1045 | 2010-06-10 22:46:08 | ||
Cuines - 2009 -20091014- Tortel·lonis de carbassa amb crema de curri
Cuiner: Carla Rivali
Restaurant: Botiga La italiana
Adreça: C/ Bonsuccès, 12
Població: Barcelona
Telèfon: 93 318 20 42 Grau de dificultat: Baix-Mitjà Preu: Baix Temps d'elaboració: entre 30 minuts i 1 hora Ingredients: Per a la massa: - 500 g de farina blanca de blat dur 00 - 5 ous - 1 cullerada de concentrat de tomàquet - Clara d'ou Per al farcit: - 1 carbassa - 150 g de formatge parmesà ratllat - 100 g d'amaretto - Oli d'oliva Per a la salsa: - 200 g de crema de llet - Curri al gust - Gingebre al gust - Sal Preparació Per fer la salsa, poseu la crema de llet en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el curri, el gingebre ratllat, una mica de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir a foc suau. Per fer el farcit, poseu la carbassa pelada i tallada en daus en una safata, amaniu-la amb una mica d'oli i escaliveu-la al forn durant mitja horeta a 200 graus. Seguidament, poseu els daus de carbassa a la Thermomix juntament amb el formatge parmesà i l'amaretto i tritureu-ho. Per fer la massa, poseu a la Thermomix la farina, els ous i el concentrat de tomàquet i tritureu-ho durant un parell de minuts. A continuació, feu una bola amb la massa, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 20 minuts a temperatura ambient. Tot seguit, estireu la massa amb un corró, talleu-la en làmines rectangulars, poseu-hi boletes de farcit a sobre, pinteu les vores amb clara d'ou, cobriu-ho amb una altra làmina de massa, talleu-ho en forma de quadrats grossos, enganxeu bé les vores i poseu els tortel·lonis en un cassó amb aigua bullint i sal durant 3 o 4 minuts. I ja per acabar, emplateu la salsa de curri, poseu-hi 5 o 6 tortel·lonis a sobre i guarniu el plat amb una mica d'amaretto picat. |
ed2k | Aliga | 999 | 2010-06-10 22:46:51 | ||
Cuines - 2009 -20091014- Tortel·lonis de carbassa amb crema de curri (Subs) | ed2k | Aliga | 1009 | 2010-06-10 22:47:20 | ||
Cuines - 2009 -20091015- Panzotti de nous i ricotta amb salsa gorgonzola
Cuiner: Carla Rivali
Restaurant: Botiga La italiana
Adreça: C/ Bonsuccès, 12
Població: Barcelona
Telèfon: 93 318 20 42 Grau de dificultat: Baix Preu: Baix-Mitjà Temps d'elaboració: entre 30 minuts i 1 hora Ingredients: Per a la massa: - 500 g de farina blanca de blat dur 00 - 5 ous - Clara d'ou Per al farcit: - 250 g de nous picades - 250 g de ricotta - 100 g de formatge parmesà ratllat - Sal, pebre negre - Julivert picat Per a la salsa: - 50 g de mantega - 150 g de gorgonzola - 1 gotet de crema de llet - 1 rajolí de vermut - 5 g de farina de blat de moro - Sal i pebre negre - Midó Preparació Per fer la salsa, poseu en un cassó la mantega i el gorgonzola i deixeu-ho coure a foc suau. Quan estigui tot ben fos, afegiu-hi la crema de llet, el vermut i la farina i deixeu-ho reduir a foc suau. Quan estigui tot ben reduït, poseu-hi el midó, rectifiqueu-ho de sal i pebre i remeneu-ho bé. Per fer el farcit, poseu a la Thermomix les nous picades, la ricotta, el formatge parmesà, la sal, el pebre i el julivert i tritureu-ho. Per fer la massa, poseu la farina en un bol, feu-hi un forat al mig, poseu-hi els ous, bateu-los bé i seguidament barregeu-ho tot amb les mans durant una estona fins que quedi ben amassat. A continuació, feu una bola amb la massa, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 20 minuts a temperatura ambient. Tot seguit, estireu la massa amb un corró, talleu-la a làmines rectangulars, poseu-hi boletes de farcit a sobre, pinteu les vores amb clara d'ou, cobriu-ho amb una altra làmina de massa, talleu-ho amb un motlle triangular, enganxeu bé les vores i poseu els panzotti en un cassó amb aigua bullint i sal durant 3 o 4 minuts. I ja per acabar, emplateu la salsa de gorgonzola, poseu-hi els panzotti a sobre i guarniu el plat amb una mica de nou picada. |
ed2k | Aliga | 1013 | 2010-06-10 22:48:13 | ||
Cuines - 2009 -20091015- Panzotti de nous i ricotta amb salsa gorgon (Subs) | ed2k | Aliga | 1050 | 2010-06-10 22:50:13 | ||
Cuines - 2009 -20091016- Medallons de la nonna amb mantega de sàlvia
Cuiner: Carla Rivali
Restaurant: Botiga La italiana
Adreça: C/ Bonsuccès, 12
Població: Barcelona
Telèfon: 93 318 20 42 Grau de dificultat: Baix Preu: Baix Ingredients: Per a la massa: - 500 g de farina blanca de blat dur 00 - 5 ous - 100 g d'espinacs - Clara d'ou Per al farcit: - 250 g de vedella picada - 100 g de botifarra crua - 400 g de cebes - Marduix - 1 got de xerès - Oli d'oliva - 1 all - 1 fulla de llorer - Sal - 100 g de formatge parmesà ratllat - 3 ous - 1 manat de bledes Per a la salsa: - 100 g de mantega de llet crua d'ovella - Fulles de sàlvia - Encenalls de formatge parmesà Preparació Per fer la salsa, poseu en un bol la mantega i deixeu-la escalfar a foc suau. Quan estigui ben desfeta, afegiu-hi les fulles de sàlvia i deixeu-ho reduir durant una estona a foc molt suau. Per fer el farcit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada, l'all picat i el llorer. Quan estigui tot dauradet, poseu-hi la vedella picada i la botifarra desfeta i deixeu-ho coure una estona. Quan la carn també estigui ben daurada, afegiu-hi el xerès i el marduix, deixeu-ho coure un parell de minuts, rectifiqueu-ho de sal i poseu-ho tot a la Thermomix juntament amb el formatge parmesà, els ous i les bledes prèviament escaldades i tritureu-ho. Per fer la massa, poseu a la Thermomix la farina, els ous i els espinacs prèviament escaldats i tritureu-ho durant un parell de minuts. A continuació, feu una bola amb la massa, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 20 minuts a temperatura ambient. Tot seguit, estireu la massa amb un corró, talleu-la en làmines rectangulars, poseu-hi boletes de farcit a sobre, pinteu les vores amb clara d'ou, cobriu-ho amb una altra làmina de massa, talleu-ho en forma de quadrats, enganxeu bé les vores, amb una tassa de cafè feu la forma d'un medalló al mig del quadrat i poseu els medallons en un cassó amb aigua bullint i sal durant 3 o 4 minuts. I ja per acabar, emplateu la salsa de mantega, poseu-hi els medallons a sobre i guarniu el plat amb uns encenalls de formatge parmesà. |
ed2k | Aliga | 1040 | 2010-06-10 22:50:31 | ||
Cuines - 2009 -20091016- Medallons de la nonna amb mantega de sàlvia (Subs) | ed2k | Aliga | 961 | 2010-06-10 22:50:33 |