Nom | Format | Muntador | Audio | Mida | Clicks | Afegit |
---|---|---|---|---|---|---|
Cuines - 2009 -20090518- Bacallà sisona
Cuiner: Rosa Nonell
Restaurant: El racó del navegant
Adreça: Port Balis, local 24-25
Població: Sant Andreu de Llavaneres
Telèfon: 93 792 86 13 Grau de dificultat: Baix Preu: Baix Temps d'elaboració: entre 30 minuts i 1 hora Calories: Baix Ingredients: - 4 talls de bacallà de 250 g - farina - sal i pebre negre Per a la picada: - 100 g d'ametlles - 4 grans d'all - 4 tomàquets de penjar - pebre vermell - canyella en pols - oli d'oliva Preparació Per començar, poseu en una safata els tomàquets sencers, els alls i les ametlles i deixeu-los escalivar al forn durant 12 minuts. Mentrestant, en una cassola amb oli fregiu el bacallà salpebrat i enfarinat. Quan estigui daurat, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo sobre paper absorbent. Per fer la picada, poseu en un bol els tomàquets pelats, els alls, les ametlles, la canyella, el pebre vermell i una mica de sal i tritureu-ho amb el morter. Quan estigui tot ben aixafat, poseu-ho a la cassola on heu fregit el bacallà i deixeu-ho coure un parell de minuts. I ja per acabar, emplateu el bacallà i cobriu-lo amb la picada. |
ed2k | Aliga | 1059 | 2010-03-11 15:49:38 | ||
Cuines - 2009 -20090518- Bacallà sisona (Subtítols) | ed2k | Aliga | 1041 | 2010-03-11 15:49:45 | ||
Cuines - 2009 -20090519- Bullinada de peix
Cuiner: Rosa Nonell
Restaurant: El racó del navegant
Adreça: Port Balis, local 24-25
Població: Sant Andreu de Llavaneres
Telèfon: 93 792 86 13 Grau de dificultat: Baix Preu: Baix-Mitjà Temps d'elaboració: entre 30 minuts i 1 hora Calories: Mitjà Ingredients: - 2 kg de peix (rogers, rap, verat...) - 1,5 kg de patates - 4 nyores banyades en oli - 1/2 cullerada de safrà torrat - 4 cullerades de farina - 12 llesques de pa torrat - 2 grans d'all - 1 fulla de llorer - sagí - oli d'oliva - sal i pebre - all i julivert Per al fumet: - espines de peix - 1 ceba - 2 pastanagues - 1 tronxo d'api - 1 fulla de llorer - sal Preparació Per fer el fumet poseu les espines de peix, la ceba, les pastanagues, l'api i el llorer en un cassó amb aigua bullint i sal i deixeu-ho coure tot junt durant uns 15 minuts. A continuació, en una cassola amb una mica d'oli fregiu el sagí que haureu enfarinat. Quan estigui rosset, afegiu-hi les patates pelades i tallades a rodanxes ben fines, el peix ja net, l'all i el julivert picat, el llorer, la sal i el pebre i deixeu-ho sofregir durant una estona. Mentrestant, poseu en un bol la carn de la nyora, el safrà i una mica de fumet, remeneu-ho bé, afegiu-ho a la cassola del peix i les patates i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més sense deixar de remenar la cassola. I ja per acabar, emplateu el peix amb les patates i serviu-ho acompanyat de les llesques de pa torrat untades amb all. |
ed2k | Aliga | 1076 | 2010-03-11 15:50:12 | ||
Cuines - 2009 -20090519- Bullinada de peix (Subtítols) | ed2k | Aliga | 968 | 2010-03-11 15:50:59 | ||
Cuines - 2009 -20090520- Fideus a la cassola
Cuiner: Rosa Nonell
Restaurant: El racó del navegant
Adreça: Port Balis, local 24-25
Població: Sant Andreu de Llavaneres
Telèfon: 93 792 86 13 Grau de dificultat: Baix Preu: Mitjà Temps d'elaboració: entre 30 minuts i 1 hora Calories: Mitjà-Alt Ingredients: - 400 g de fideus gruixuts - 4 sipionets - 4 escamarlans - 4 gambes - 1 raig de conyac - 250 g de cloïsses - 4 cullerades de sofregit (ceba i tomàquet) - allioli - safrà torrat - 1,5 l de fumet - oli d'oliva - sal i pebre Preparació Per començar, en una cassola amb oli salteu els sipionets. Quan estiguin rossos, retireu-los i reserveu-los. Seguidament, a la mateixa cassola salteu les gambes i els escamarlans. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el conyac, flamegeu-ho, deixeu reduir una mica l'alcohol, retireu-los i reserveu-los. A continuació, a la mateixa cassola, poseu-hi el sofregit i l'allioli, remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi el fumet, el safrà, els sipionets i els fideus i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Després, poseu-hi les gambes, els escamarlans i les cloïsses i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més. I ja per acabar, emplateu els fideus amb el marisc i guarniu el plat amb una mica d'allioli. |
ed2k | Aliga | 945 | 2010-03-11 15:51:06 | ||
Cuines - 2009 -20090520- Fideus a la cassola (Subtítols) | ed2k | Aliga | 1068 | 2010-03-11 15:51:12 | ||
Cuines - 2009 -20090521- Rèmol amb alls i béicon
Cuiner: Rosa Nonell
Restaurant: El racó del navegant
Adreça: Port Balis, local 24-25
Població: Sant Andreu de Llavaneres
Telèfon: 93 792 86 13 Grau de dificultat: Baix Preu: Mitjà Temps d'elaboració: entre 30 minuts i 1 hora Ingredients: - 1 rèmol d'un kg - 1 kg de patates Mona Lisa - 2 alls - 250 g de béicon - oli d'oliva - vinagre balsàmic - sal i pebre Preparació Per començar, en un cassó amb aigua bulliu les patates senceres i amb pell durant una estona. Quan estiguin cuites, retireu-les, deixeu-les refredar, peleu-les, talleu-les a rodanxes i reserveu-les. A continuació, en un cassó amb oli abundant, fregiu els alls i el béicon tallat a daus fins que quedi ben dauradet. Tot seguit, poseu les rodanxes de patata en una safata, poseu-hi el rèmol ben net i salpebrat a sobre, cobriu-ho tot amb l'oli amb els alls i el béicon i deixeu-ho coure al forn durant 15 minuts a 180 graus. I ja per acabar, emplateu el rèmol amb les patates, els alls i el béicon i amaniu-ho tot amb el vinagre balsàmic. |
ed2k | Aliga | 1046 | 2010-03-11 15:52:06 | ||
Cuines - 2009 -20090521- Rèmol amb alls i béicon (Subtítols) | ed2k | Aliga | 1096 | 2010-03-11 15:52:38 | ||
Cuines - 2009 -20090522- Sardines amb pesto
Cuiner: Rosa Nonell
Restaurant: El racó del navegant
Adreça: Port Balis, local 24-25
Població: Sant Andreu de Llavaneres
Telèfon: 93 792 86 13 Grau de dificultat: Baix Preu: Baix Temps d'elaboració: entre 30 minuts i 1 hora Calories: Mitjà Ingredients: - 20 sardines grosses - farina - sal i pebre - oli d'oliva - 4 patates Mona Lisa Per a la salsa de pesto: - 1 manat d'alfàbrega - formatge de Parma - 1 gra d'all - oli d'oliva - sal i pebre Preparació Per començar, en una paella amb oli abundant i ben calent fregiu les patates ja pelades, tallades a tires i salades. Quan estiguin rosses, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent. A continuació, obriu les sardines pel mig, netegeu-les d'espines, tanqueu-les, salpebreu-les, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli abundant fins que estiguin dauradetes. Per fer el pesto, poseu en un bol l'alfàbrega, el formatge de Parma ratllat, l'all, la sal, el pebre i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix. Tot seguit, farciu les sardines amb el pesto. I ja per acabar, emplateu les patates fregides i poseu-hi les sardines al costat. |
ed2k | Aliga | 1019 | 2010-03-11 15:53:18 | ||
Cuines - 2009 -20090522- Sardines amb pesto (Subtítols) | ed2k | Aliga | 1029 | 2010-03-11 15:53:45 |