Elinks

La forja d'un líder

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD 1.2 (Bitrate: 1315kbps – Qf: 0.189) - Test de compr. 70% Resolució: 704 x 396 px (aspect ratio
Codec audio:
Mp3 @ 128 kbps, CBR, 48000Hz, mono
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
La forja d'un líder -01- Jordi Pujol
Jordi Pujol és el líder europeu que més temps ha estat al poder. Com a president de la Generalitat de Catalunya no solament ha estat un testimoni excepcional de la vida política espanyola dels darrers trenta anys, sinó que també n'ha estat un actor rellevant. Els qualificatius amb els quals s'ha descrit el personatge són ben variats: europeista, conservador, pactista, pragmàtic, personalista, visionari, estadista? Però qui és Jordi Pujol realment? Quins són els seus referents? Com va lluitar contra el règim franquista? Com un jove llicenciat en medicina es va transformar en el màxim exponent d'un potent projecte social i polític? Per uns, encarna el nacionalisme conservador, lligat a una idea mítica i tradicional de Catalunya. Per d'altres, Pujol és el polític que ha sabut comprendre millor el que és Catalunya i ha aconseguit combinar modernitat i tradició, tot fent una lectura possibilista de les circumstàncies. En qualsevol cas, tant partidaris com detractors coincideixen que es tracta d'un polític hàbil i un gran estadista, un personatge amb una idea ben clara del que cal aconseguir: el reconeixement de Catalunya com a entitat política, social i cultural.
ed2k Kaku 1132 2009-10-05 18:43:35
La forja d'un líder -02- Felipe González
Felipe González ha estat president del govern espanyol entre el 1982 i el 1996, tretze anys en els quals Espanya s'ha modernitzat, ha aconseguit vèncer divisions endèmiques, superar fantasmes del passat, deslliurar-se del control dels militars i reeixir de l'aïllament internacional. En aquesta etapa, la jove democràcia espanyola es va consolidar i reforçar, i va convertir el procés de la transició en un fet irreversible. El documental explica la història del nen d'un barri sevillà, del jove compromès, de l'advocat inconformista i del polític somiador capaç d'enlluernar els seus col·legues europeus amb el domini de l'oratòria i les seves idees progressistes."Felipe González, la forja d'un líder" és la història d'un líder polític i de la seva trajectòria personal, així com també de les influències i circumstàncies que l'acabarien conduint a la presidència del govern d'Espanya en una de les etapes més convulses i incertes de la història moderna d'aquest país.
ed2k Kaku 1153 2009-10-13 19:42:06
La forja d'un líder -03- Juan Carlos I
El fet de passar a la història és, forçosament, el resultat de la trobada entre un home i unes circumstàncies. No hi ha història sense circumstàncies excepcionals. Ni tampoc destí sense un home fora del que és normal. Donar una explicació al final de l'etapa franquista a Espanya és retre homenatge a un home i intentar contestar a la pregunta: per què ell? En aquest capítol de "La forja d'un líder" es parla de la figura de Joan Carles I, un rei que, per gust d'uns i a desgrat de molts altres, ha resistit amb perseverança tots els intents de desgast contra la seva figura, començant pel seu propi entorn. Totes les facetes del monarca, des de la seva formació militar fins als trets de personalitat que el defineixen ?tossut, demòcrata, pacient, pragmàtic, determinat?, apareixen reflectides en aquest capítol sobre la forja d'un líder que molts consideraven "d'opereta", manipulable i submís, i que, amb els anys ha après a guanyar-se el seu lloc i el respecte de la comunitat política.
ed2k Kaku 1054 2009-10-21 20:35:19
La forja d'un líder -04- Margaret Thatcher
Com es converteix la filla d'un botiguer de poble en la Dama de Ferro? Tot i ser antiquada i tenir un acusat gust purità per la llei i l'ordre, Maggie és una revolucionària. Va ser pionera a enterrar l"estat del benestar" tot impulsant el capitalisme liberal. Durant onze anys va exercir de primera ministra de la Gran Bretanya i, durant aquest període, va instaurar un moviment econòmic que va canviar el planeta: el thatcherisme. El documental no pretén descriure les tres legislatures de la Dama de Ferro, ni fer una valoració del seu mandat; el documental torna als seus orígens per buscar les arrels del seu destí excepcional.
ed2k Kaku 1094 2009-10-29 19:30:16
La forja d'un líder -05- Fidel Castro
Aquest documental examina la història d'"El líder màxim". El Fidel Castro real, no l'home de llegenda. El documental narra la infància de Castro, desconeguda, sovint ocultada i falsejada pels seus biògrafs, una infància que va estar marcada pel fet de ser fill il·legítim i d'arrossegar, durant molts anys, un cognom diferent al de Castro. D'aquesta manera, amb aquesta pel·lícula podrem conèixer altres aspectes de la seva personalitat i entendre qui és realment Fidel Castro.
ed2k Kaku 1111 2009-11-10 19:53:29
La forja d'un líder -06- Deng Xiaoping
El successor de Mao el 1975, Deng Xiaoping, és l'arquitecte del miracle econòmic xinès. Va exercir un capitalisme despietat seguint les normes del comunisme. Avui en dia, la versió del comunisme instaurada per Xiaoping ha provocat que la resta del món consideri amb temor la Xina com a potència econòmica emergent. Qui va ser l'home que va preferir el pragmatisme a la ideologia? Com es va forjar la seva personalitat? Qui li va donar les forces necessàries per dur a terme el seu destí? Aquests i altres interrogants es resolen en aquest documental.
ed2k Kaku 992 2010-01-05 15:32:41
La forja d'un líder -07- Borís Ieltsin
La pel·lícula comença a Sverdlovsk, l'any 1930, i s'acaba el 1989 quan Borís Ieltsin va guanyar les primeres eleccions de la Rússia postcomunista. A través de la recerca del passat de Ieltsin i de la seva personalitat enigmàtica, s'intenta esbrinar quines són les arrels i les claus de la seva política. Com es va convertir Ieltsin en l'impulsor de la democràcia a Rússia? El cercle més proper a Ieltsin, format principalment per la seva dona Naima i seu col·lega polític Gorbatxov, ens explicarà com va ser el seu ascens polític, des del seu Sverdlovsk natal fins a l'arribada al Kremlin, a Moscou.
ed2k naroatna 1117 2009-12-18 21:48:46

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.