Sèries

Gran Nord - 1a Temporada

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
Català: 128kbps mp3 estèreo - Català audiodescripció: 96kbps mp3 mono
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Gran Nord -1x01- Els grans canvis
Fitxa artística ANNA OBACH Aina Clotet PEP SOLÀ Roger Coma ERMENGOL TARRÉS Nacho Fresneda RITA COLL Mercè Arànega MANOLO PLA Manel Barceló QUICO PALLARS Pep Cruz JOAN COLL Roger Casamajor FREDERICA ROI Marta Romero SISQUET DEULOFEU Ramon Pujol MARGARIDA TARRÉS Marta Pérez SERGENT RIUS Xavi Lite CAPORAL ESTADELLA Aleix Albareda TANJA Ivana Miño LAURA PALLARS Marta Angelat TOMEU I ROMEU Pepo Blasco i Xavier Ruano CULLERA Eduard Muntada

L'agent Anna Obach és una jove subinspectora dels Mossos d'Esquadra, amb un brillant expedient i un futur prometedor. L'Anna té un caràcter obstinat que, unit a un acusat sentit de la justícia i del deure professional, fa que sovint tingui problemes amb els seus superiors. Un dia, en el compliment del seu deure, fica la pota i el seu cap la degrada i la destina al Gran Nord, una vall poc coneguda dels Pirineus. Gran Nord és un lloc especial, com ho acostumen a ser, per als habitants de les ciutats, la majoria de poblets d'alta muntanya qualsevol dia feiner, però ben normal per a la gent que hi viu.

El que ja no és tan normal, ni tan sols per a la gent de Gran Nord, són els habitants del petit poble de Nord, on l'Anna arriba per instal·lar-se a l'antiga i abandonada casa familiar. A Nord estan convençuts que tenen una democràcia absoluta, que mai ha reconegut cap altra sobirania que els seus habitants. Nord no té autoritats, ho decideixen tot al Consell, una mena d'assemblea on sempre estan reunits el Manolo, la Rita, el Joan, la Frederica, el Sisquet, la Tanja, l'Ermengol i el Quico. Tenen un Llibre de Privilegis, atorgat per Carlemany, que els fa diferents, originals i lliures. En l'actualitat no està gens clar que cap poder o autoritat els reconegui aquests privilegis, però en el fons tampoc ningú no els hi nega.

L'Anna, una dona de ciutat i amb un gran sentit del deure, una defensora absoluta de la llei, comença una nova vida en aquest poble, on el seu sistema de creences, i fins i tot la seva pròpia carnalitat, es veuran trasbalsats absolutament. Aquella mossa d'esquadra que no volia anar castigada a aquest racó del món descobrirà al Gran Nord el seu lloc al món i, en certa manera, viurà una mena d'experiència iniciàtica.

Amb l'Anna i el Pep, el seu company de patrulla, descobrirem els personatges i la vida en aquest indret tan singular on la vida quotidiana pot ser sorprenent, imprevisible i, fins i tot, divertida.
ed2k Petiso 1807 2012-05-08 22:16:32
Gran Nord -1x01- Subtítols en català (format .srt)
ed2k Shinnosuke 613 2012-07-21 00:47:22
Gran Nord -1x02- Cal cavaller
L'Anna té problemes a casa. És inhabitable i, a més, el Quico irromp a qualsevol hora de la nit. L'Anna vol arreglar la casa -no en sap-, i aconseguir un pany a prova del Quico -no existeix-. Paral·lelament, descobreix una conducta estranya al poble. Estan maquinant alguna cosa il·legal. A Fogony descobreix que el Llibre de Privelegis està a punt de ser venut a un antiquari. Amb els diners -el Llibre és caríssim-, la Margarida pensa arreglar, per fi, la carretera de Nord, una carretera que fa anys que el poble reclama. L'Anna explica al Rius i a la Margarida les seves sospites. Però no li donen crèdit. El Manolo li explica, finalment, que Nord, en efecte, vol fer un robatori. Però no es tracta del Llibre. Nord, de fet, està molt content perquè amb els diners del llibre faran la carretera. El que pretenen és robar el sarcòfag del comte Ermengol VII, una peça romànica ubicada en una ermita que, per un ajust de fronteres, fa anys que està a França. L'Anna orienta en aquesta direcció les seves investigacions, que semblen donar la raó al Manolo. Finalment, considera que ha aconseguit impedir aquest robatori. L'endemà, durant la petita cerimònia d'entrega del Llibre al comprador, Fogony descobreix que el Llibre autèntic ha estat canviat per una còpia.
ed2k Petiso 1402 2012-05-16 21:56:16
Gran Nord -1x02- Subtítols en català (format .srt)
ed2k Shinnosuke 551 2012-07-21 00:47:41
Gran Nord -1x03- Els beneits
Nord s'enfronta a un poder forà: una asseguradora. Un barceloní té un petit accident als carrers de Nord. El seu cotxe topa contra una paret en intentar esquivar la vaca del Sisquet, i, tot i que el Sisquet signa els papers de l'asseguradora assumint els costos dels desperfectes, el Consell de Nord vota a favor de no pagar. El Sisquet passa la nit al carrer perquè està capficat, i l'Anna el troba al matí xop (ha plogut) i comença els tràmits per demanar una assistenta social, però el poble intenta diverses tàctiques perquè l'assistenta no s'endugui el Sisquet. Les tensions al poble durant tot aquest procés són inaudites. Sobretot per a l'Anna, a qui veuen com la culpable; ella viu una esquizofrènia permanent: és, alhora, mossa i "cavaller protector"; és, alhora, qui ha demanat la presència d'una assistenta social i qui ha de protegir el noi de l'assistenta social.
ed2k Petiso 1284 2012-05-23 21:15:39
Gran Nord -1x03- Subtítols en català (format .srt)
ed2k Shinnosuke 574 2012-07-21 00:48:01
Gran Nord -1x04- La línia
Arriba el temps de segar l'herba dels prats. I, com cada any, tornen les disputes entre l'Ermengol i el Cullera -un habitant de la comarca amb molt mala fama- pel repartiment de l'herba del prat de la Línia. L'Anna i el Pep proven de posar-hi pau, però la situació es complica de tal manera que no tindran més remei que recórrer a les solucions particulars del "Llibre de privilegis".
ed2k Petiso 1247 2012-05-31 18:12:20
Gran Nord -1x04- Subtítols en català (format .srt)
ed2k Shinnosuke 568 2012-07-21 00:48:18
Gran Nord -1x05- La roba d'encantats
Nord es trasbalsa per l'arribada d'una antiga habitant del poble: la mestra de l'escola. Però no es tracta d'una alegria desinteressada, sinó de la ràbia cap a una família que, segons creu tothom, posseeix una peça de roba d'encantats, una roba que, segons la llegenda, permet al seu propietari no ser mai ni ric ni pobre, una roba que Nord considera que pertany a tots els habitants del poble.
ed2k Petiso 1346 2012-06-06 18:18:51
Gran Nord -1x05- Subtítols en català (format .srt)
ed2k Shinnosuke 574 2012-07-21 00:48:44
Gran Nord -1x06- La cuita del sol
Ha arribat l'esdeveniment esportiu de l'any a Nord: la cuita del sol. Un cursa d'alta muntanya en què els corredors empaiten el sol muntanya amunt. Una cursa en què no només hi ha en joc un premi en metàl·lic, sinó una rivalitat llegendària amb Sud, els veïns de l'altre costat de la frontera. Una cursa amb la qual el Pep podrà demostrar als seus pares -de visita a Nord-, als seus veïns i a ell mateix qui és en realitat...
ed2k naroatna 1227 2012-06-12 18:25:22
Gran Nord -1x06- Subtítols en català (format .srt)
ed2k Shinnosuke 497 2012-07-21 00:49:05
Gran Nord -1x07- Els morts que caminen
L'Anna assegura haver conegut mossèn Pasqual, el mossèn de Nord, però la Margarida li diu que no pot ser perquè és mort. Mossèn Pasqual havia robat diners a l'Ajuntament de Fogony i al bisbat. Això encén l'Anna, que se sent enganyada pel mossèn i, amb el Pep, corre a detenir-lo. Això posa en estat de revolta Nord, que, malgrat no haver trepitjat l'església en anys, guarda un gran respecte i estima per al mossèn. Nord es planta al despatx de la Margarida exigint l'alliberament del mossèn. L'alcaldessa no cedeix, fins que li fan xantatge amb una informació secreta (la Margarida hauria venut il·legalment uns talls romànics de l'església). Però la dona ja està entre l'espasa i la paret, perquè ja s'ha posat en contacte amb el bisbat per comunicar que ha trobat el mossèn viu.
ed2k naroatna 1178 2012-06-20 02:05:14
Gran Nord -1x07- Subtítols en català (format .srt)
ed2k Shinnosuke 531 2012-07-21 00:49:22
Gran Nord -1x08- La cigalera
Aquesta vegada és la Comissió de Fronteres la que sacseja Nord perquè vol passar a França "La cigalera" que és on es troba la deu d'aigua i les nabisseres amb què fan el seu apreciat licor de nabius. A més, "La cigalera" és on el Quico, conegut com "l'estanquer", guarda tot el seu carregament de tabac de contraban. Però no tothom està enfadat. El Manolo, la Margarida i el François, un dels membre de la comissió, tenen altres plans. Faran un SPA amb tot luxe d'instal·lacions. Ara que la muntanya és francesa, hi poden construir. Per la seva banda, els mossos augmenten les tasques de vigilància fronterera per frenar el pas dels contrabandistes. I tenen en "La cigalera" un dels principals objectius a controlar. L'Anna i el Pep busquen desesperadament l'accés a la muntanya, però no aconsegueixen trobar-lo. I és que, pel costat espanyol, és molt complicat. Mentre, el Joan, designat pel Consell, va viatge amunt, viatge avall, traient tot el material de "La cigalera". L'Ermengol descobreix una forma de fer que la Cigalera torni a ser espanyola. Li diu a la Margarida que si no intercedeix per arreglar-ho explicarà a la dona del François que el seu marit havia tingut una relació amb la Margarida. Davant d'això, la Margarida intercedeix. L'Ermengol està triomfal. Però el Pep el fa baixar a terra: si la Cigalera torna a ser espanyola, això vol dir que l'Anna pot detenir al Quico per contrabandista.
ed2k naroatna 1184 2012-06-27 01:00:03
Gran Nord -1x08- Subtítols en català (format .srt)
ed2k Shinnosuke 517 2012-07-21 00:49:45
Gran Nord -1x09- El forat dels encantats
La Margarida per fi ha aconseguit diners per la reivindicada carretera de Nord. Però el traçat proposat creua un espai emblemàtic: el Forat dels Encantats, uns éssers fantàstics murris i juganers. Paral·lelament, en Quico es mostra ferit amb l'Anna després que ella el detingués a la Cigalera. Una visita inesperada serà clau per solucionar tots dos conflictes...
ed2k Petiso 1122 2012-07-12 23:20:35
Gran Nord -1x09- Subtítols en català (format .srt)
ed2k Shinnosuke 543 2012-07-21 00:50:01
Gran Nord -1x10- La segona oportunitat
Un fet inusual trenca la pau de les nits del Gran Nord: un camió circula de forma temerària, atemorint persones i ramats amb el xisclet del seu clàxon i el rugit del seu motor. L'Anna, el Pep i l'Estadella inicien una sèrie de rondes nocturnes per atrapar al camioner fantasma. El que troben no té res a veure amb una llegenda urbana, però és tant o més sorprenent...
ed2k Petiso 1211 2012-07-12 23:20:38
Gran Nord -1x10- Subtítols en català (format .srt)
ed2k Shinnosuke 643 2012-07-21 00:50:23
Gran Nord -1x11- El riu de la vida
Secretament, Margarida ha presentat Fogony com a candidata a acollir els propers Mundials de Piragüisme en Aigües Braves. Dos inspectors vénen a supervisar el projecte, però l'Ermengol està disposat a embolicar la troca a més no poder perquè els Mundials se celebrin a Nord.
ed2k naroatna 1144 2012-07-17 23:25:15
Gran Nord -1x11- Subtítols en català (format .srt)
ed2k Shinnosuke 540 2012-07-21 00:50:42
Gran Nord -1x12- La Gran Victòria
Cada any es disputa una partida de botifarra que enfronta la millor parella de Nord i la millor de Fogony. Hi ha un pot acumulat de milers d'euros. Aquest any, però, pot passar de tot, ja que Nord necessita una nova parella -Ermengol està més pendent d'altres assumptes que de la botifarra...- i el company de la Margarida està detingut per fuga, robatori i conducció temerària...
ed2k Petiso 1071 2012-07-25 21:15:35
Gran Nord -1x12- Subtítols en català (format .srt)
ed2k Shinnosuke 537 2012-08-12 14:05:58
Gran Nord -1x13- Jacobus Dixit
A pocs dies de la commemoració dels 25 anys de la unificació de Fogony i Nord, en Joan i en Pep descobreixen un cadàver dins una cova. La identitat del mort i un valuós missatge que duu amb ell canviaran el passat, el present i el futur del Gran Nord i els seus habitants.
ed2k Petiso 1089 2012-08-02 00:08:00
Gran Nord -1x13- Subtítols en català (format .srt)
ed2k Shinnosuke 505 2012-08-12 14:06:18

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.