Sèries

Fotografies - 2a Temporada

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Fotografies -2x01- Fenòmens Naturals
En el primer episodi de la segona temporada, acompanyem Andoni Canela a fer fotos al volcà Stromboli; recordem les fotos de núvols d'un pioner de la fotografia catalana, Josep Pons Girbau, i fem fotografies de la sortida de Sol al Lluçanès amb un grup d'aficionats a la fotografia meteorològica.
ed2k Petiso 1682 2012-01-15 13:40:23
Fotografies -2x02- Menjar
En aquest episodi, fem un repàs de la fotografia gastronòmica. Francesc Guillamet, el fotògraf dels número 1 de la cuina catalana, ens mostrarà els seus trucs per convertir un plat suculent en una obra d'art damunt del paper. Descobrirem com treballa l'empresa d'Antonio Yàñez, pionera en la foto de plats combinats i entrepans dels bars i restaurants de tota la costa. Acompanyarem un grup d'aficionats a la fotografia de bolets de Berga. I recordarem l'aportació d'Emili Godes, un dels grans de la fotografia d'avantguarda catalana del segle XX.
ed2k Petiso 1444 2012-01-23 22:02:16
Fotografies -2x03- Musical
En aquest episodi repassarem com s'han retratat els diferents gèneres musicals de la mà de diferents generacions de fotògrafs. Un fotògraf veterà, Francesc Fàbregas, seguirà les peripècies del concert dels Sopa de Cabra al Palau Sant Jordi; dos joves talents, Gema Darbo i Josep Molina, ens mostraran com renoven la fotografia de jazz i de música clàssica; i recordarem amb la Colita les seves fotos de flamenc i de la Nova Cançó.
ed2k Petiso 1522 2012-01-30 21:34:06
Fotografies -2x04- Política
Encara avui, les fotografies són les protagonistes de totes les campanyes electorals. En aquest episodi veurem com treballa Carles Fargas, un dels fotògrafs catalans amb més campanyes electorals a l'esquena. Però un dels primers polítics que es va adonar de la importància de la imatge va ser el president Francesc Macià: en aquest episodi seguirem un dels seus viatges per Catalunya l'any 1931 amb el seu fotògraf oficial, Josep M. Sagarra. I el compararem amb un viatge de l'actual president de la Generalitat amb el seu fotògraf oficial, Jordi Bedmar. Tot això, a "Fotografies", aquest divendres a les 21.45, al 33.
ed2k Petiso 1488 2012-02-04 22:45:56
Fotografies -2x05- Fotografia policial
La fotografia és una eina essencial per a les policies de tot el món. En l'episodi de "Fotografies" d'aquest divendres seguim una investigació policial amb la Unitat de Fotografia de la Policia Científica dels Mossos d'Esquadra. També investigarem com ha canviat la fotografia d'identificació de detinguts en els últims cent anys. I descobrirem amb la fotògrafa Roser Rafel com feien les fotografies dels primers carnets d'identitat els fotògrafs del Pirineu fa més de cinquanta anys.
ed2k Petiso 1522 2012-02-15 12:27:28
Fotografies -2x06- Fotografia artística
Aquesta setmana "Fotografies" explorara exactament el territori on es troben l'art contemporani i la fotografia. Segueix la feina de l'artista contemporània Mayte Vieta, que utilitza fotografies immenses per a les seves instal·lacions. I visita l'estudi de Pere Formiguera, un fotògraf que a través de la fotografia ha arribat a l'art contemporani. I descobreix la feina d'un precursor: el pintor i fotògraf sabadellenc Joan Vilatobà, un dels primers artistes catalans que va descobrir que la fotografia també podia ser art.
ed2k Petiso 1557 2012-02-20 01:53:30
Fotografies -2x07- Street photography
La "street photography" és un dels gèneres més populars de la fotografia. Es tracta de passejar per les grans ciutats intentant captar aquells moments espontanis, curiosos i divertits, però que a la vegada reflecteixen l'època i la ciutat en què vivim. En aquest capítol veiem com s'ho fan Rafa Pérez i Fran Simó, dos dels fotògrafs punters del gènere, i també Paco Elvira, un dels grans fotoperiodistes contemporanis, que s'ha passat a la Street Photography. I revivim, amb un passeig per Barcelona, la feina d'un dels precursors del gènere a Catalunya, Eugeni Forcano.
ed2k Petiso 1652 2012-02-28 17:06:27
Fotografies -2x08- Fotografia nocturna
La fotografia nocturna combina la màgia d'aconseguir fotos sorprenents amb les dificultats tècniques que suposa. En aquest nou episodi, veurem com treballa Mario Rubio, un dels grans experts de l'estat, acompanyant-lo a fer fotos de nit en un balneari abandonat. Seguirem les peripècies de Javi Fernández per fotografiar una geneta, un animal de vida nocturna. Recordarem les fotografies de Josep Comas i Solà, un dels grans astrònoms catalans del segle XX. I acabarem dalt del Pedraforca amb Manel Sòria intentant fotografia les estrelles.
ed2k Petiso 1438 2012-07-01 21:48:20
Fotografies -2x09- Esports extrems
El risc i l'espectacularitat han atret sempre molts fotògrafs. Aquest divendres, reunim les dues coses en l'episodi de "Fotografies" dedicat als Esports Extrems. Començarem ben amunt, fent fotos de paracaigudistes amb el fotògraf Rolf Kuratle. Després baixarem dins del mar per seguir un dels campionats d'hivern de caça fotogràfica de peixos a pulmó lliure amb un dels màxims especialistes, Òscar Sagué. I acabarem amb les fotografies històriques de Lluís Estasen, un dels primers alpinistes catalans, i de Josep M. Co de Triola, el primer fotògraf que va introduir una càmera en una expedició espeleològica a Catalunya.
ed2k naroatna 1335 2012-07-02 22:08:09
Fotografies -2x10- Esquí i muntanya
L'alpinisme i l'esquí són algunes de les aficions més populars dels catalans. I també alguns dels temes predilectes dels fotògrafs d'aquí. En aquest capítol seguirem la feina de Jordi Ferrando en una excursió a Montserrat. Coneixerem la tècnica d'un dels fotògrafs d'esquí més destacats, l'Oriol Molas, durant els campionats infantils de Catalunya, a La Molina. Explorarem les fotos dels primers alpinistes i esquiadors amb les fotografies històriques d'Ignasi Canals. I acabarem amb les fotos de l'Himàlaia d'un dels mestres indiscutibles: Jaume Altadill.
ed2k naroatna 1317 2012-07-02 22:08:47
Fotografies -2x11- Diari íntim
Podem explicar la vida amb fotografies? Podem fer un diari personal, com qui escriu un diari íntim, amb fotografies? En aquest episodi de "Fotografies" seguim la vida i la feina de tres joves fotògrafs: Roger Guaus, Juan Diego Varela i Daniel S. Álvarez, que acaben de publicar un llibre de fotografia sobre les seves vivències. Seguirem també la història fotogràfica de Fiona Mclaughlin, que va fer un diari fotogràfic sobre la seva malaltia, un tumor cerebral. I recordarem un dels grans fotògrafs valencians, Gabriel Cualladó, i les fotos del seu àlbum de família durant els anys del franquisme.
ed2k Petiso 1362 2012-07-02 22:08:58
Fotografies -2x12- Fotocol·leccionisme
En aquest últim capítol de la sèrie parlarem de quan la còpia fotogràfica es converteix en un objecte de desig dels col·leccionistes. Comencem seguint la feina de Manel Úbeda, des que fa la foto fins que aquella fotografia està penjada en una galeria. I descobrirem la col·lecció de fotografia contemporània de Vicenç i Valerie Boned, la col·lecció de fotografia històrica de Barcelona de Jordi Baron, el fons de la Fundació FotoColectania, i la col·lecció de fotografia catalana del MNAC. I acabem en una subhasta intentant comprar una fotografia.
ed2k naroatna 1327 2012-08-01 12:09:11

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.