Sèries

Des del balcó

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD 1.2.1 Bitrate: 1319 kbps 704 x 396 px (aspect ratio 16:9)
Codec audio:
MP3 128 kb/s ABR Joint stereo 48000Hz
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Des del balcó -01- Capítol 1
Durada: 50 minuts c/capítol aprox. - MIDA: 527 megues aprox. s/capítol.

Des del balcó és l'adaptació de tres obres literàries de Montserrat Roig: "Ramona, adéu", "El temps de les cireres" i "L'hora violeta".

Ens introdueix en l'entramat de les relacions entre dues famílies, els Ventura i els Miralpeix, les vides de les quals encreuen els seus destins en el marc de la primera meitat del segle XX. Un recorregut emocionant per la història d'un poble i per la vida d'uns personatges que es veuen involucrats en una història que no els pot ser aliena. DES DEL BALCÓ suposa una nova aproximació a uns fets ja prou coneguts: suposa conèixer el punt de vista de la dona. El pes de la sèrie el porten els personatges femenins, dones com la Judith (Laura Conejero), la Kati (Eulàlia Ramon), la Ramona (Mireia Aixalà, de jove, i Rosa Vila, d'adulta) o la Patrícia (Lluïsa Mallol, d'adulta, i Anna Lizaran, ja de gran), tan diferents entre si i, consegüentment, amb maneres tan diferents d'afrontar els mateixos fets. Des d'aquesta sensibilitat es van desgranant les seves relacions i els seus sentiments. És al barri de l'Eixample on viuen els personatges de les tres novel?les de Montserrat Roig, ara adaptades a "Des del balcó".

La proposta de la sèrie és reviure, des de l'interior dels pisos de l'Eixample, els esdeveniments polítics i socials que van marcar la vida de Barcelona, la capital de Catalunya, i, per tant, de tot el país, durant la primera meitat del segle XX. L'objectiu és espiar, des de l'altre costat dels balcons, els diversos ritus de la ciutat, i descobrir, a través de galeries i patis, un veïnat fet d'olors de guisats, passes rutinàries i paraules a mig dir. Els protagonistes d'aquestes històries són els membres de les famílies, els Miralpeix i els Ventura-Claret, dues nissagues burgeses d'origen rural que fan del trasllat a la capital el reconeixement definitiu del seu potencial econòmic. Seguint l'esperit de les narracions literàries, la sèrie es concentra en les vivències de les dones de les dues famílies. Són dones pertanyents a tres generacions; amb tres tipus de passivitat i d'iniciativa, de felicitat i d'insatisfacció. La Judith, la Kati, la Ramona, la Patrícia, la tia Dolores, la Mundeta... són algunes de les dones que protagonitzen les històries, presentades a l'espectador per la Patrícia Miralpeix.

L'adaptació televisiva ha estat obra d'un equip ampli, en què Pau Garsaball ha estat el guionista, i Carmina Roig, germana de l'escriptora, ha fet l'adaptació; i Jesús Garay ha estat el director de la sèrie. "Des del balcó" aplega, a més, bona part dels actors i actrius catalans més coneguts. Anna Lizaran, Lluïsa Mallol, Eduard Farelo, Jordi Dauder i Ester Formosa, entre d'altres. Repartiment Patrícia vella (Anna Lizaran), Patrícia adulta (Lluïsa Mallol), Ramona jove (Mireia Aixalà), Ramona adulta (Rosa Vila), Sixta jove (Olalla Moreno), Sixta adulta (Mercè Lleixà), Mundeta adulta (Ester Formosa), Judith (Laura Conejero), Kati (Eulàlia Ramon), Marta (Núria Font), Vell Miralpeix (Joan Dalmau), Joan Miralpeix (Eduard Farelo), Francisco (Francesc Albiol), Esteve (Ramon Madaula), Claret (Manel Barceló), Horaci (Carles Heredia), Gonçal (Josep Linuesa), Patrick O'Brien (Lloyd Owen), Víctor (Adrià Collado), Oncle Pepe (Boris Ruiz), Masover (Lluís Soler), Tia Dolores (Glòria Roig), Tia 2 (Montse Alcoverro), Mossèn Pere (Jordi Banacolocha), Doctor Moragas (Jordi Dauder) Equip Producció executiva: Ricard Figueras, Tom Roca (TVC) Direcció de fotografia: Tomàs Pladevall Direcció artística: Maria Rosa Ros Director de càsting: Pep Armengol Guió: Pau Garsaball AdaPtació de guió: Carmina Roig Des del balcó.
ed2k naroatna 853 2012-01-08 17:00:21
Des del balcó -02- Capítol 2
ed2k naroatna 653 2012-01-08 17:03:05
Des del balcó -03- Capítol 3
ed2k naroatna 650 2012-01-08 17:03:31
Des del balcó -04- Capítol 4
ed2k naroatna 640 2012-01-08 17:03:52
Des del balcó -05- Capítol 5
ed2k Oliana 657 2012-01-11 23:07:21
Des del balcó -06- Capítol 6
ed2k naroatna 659 2012-01-11 23:08:12

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.