Sèries

Fotografies - 1a Temporada

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Fotografies -1x01- Paisatge
En aquest episodi: Oriol Alamany ensenya a fotografiar els colors de la tardor a la Vall d'Aran; recuperem un dels grans clàssics del pictorialisme català, Josep M. Casals i Ariet; i passem una nit al Turó de l'Home intentant fotografiar el cel. Aquesta setmana, a "Fotografies" retratem "El paisatge". Oriol Alamany és el fotògraf de paisatge més reconegut actualment. Aquesta setmana, el presentador de la sèrie, Antoni Tortajada, acompanya el fotògraf d'excursió a la Vall d'Aran per fotografiar els colors de la tardor; però es trobaran amb la primera gran nevada de la temporada. El paisatge sempre ha fascinat els fotògrafs, i molt especialment als fotògrafs que volien semblar pintors. Aquest corrent, el pictorialisme, ha tingut molt bons representants a Catalunya. Aquest episodi recupera l'obra de Josep M. Casals i Ariet, l'últim gran clàssic del paisatge. Aquest fotògraf, que va adquirir renom a mitjans del segle passat, feia servir una tècnica molt exclusiva i avui pràcticament desapareguda: el bromoli transportat. En aquest episodi, l'especialista en fotografia antiga Massimo Cova intentarà tornar-lo a fer servir. I, finalment, el programa es fixa en el paisatge del cel. Primer, volarem amb els avions de l'empresa de Moià CAT-UAV per fotografiar el paisatge; i, després, el presentador passarà una nit al Turó de l'Home fotografiant estrelles amb un grup d'aficionats a l'astrofotografia de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell.
ed2k Petiso 2204 2011-04-16 00:46:14
Fotografies -1x02- Retrat
En aquest episodi: Lorena Ros documenta a víctimes d'abús sexual; l'Atelier Retaguardia mostrarà com funcionava un estudi fotogràfic del segle XIX; i la fotògrafa Judith Vizcarra ens ensenyarà trucs per retratar a una família amb criatures. Aquesta setmana, a "Fotografies", enfoquem el rostre humà. La premiada i reconeguda fotògrafa Lorena Ros ens mostra en aquest capítol com treballa el retrat com a forma de documentació i reivindicació de la memòria de les víctimes dels abusos sexuals. El retrat de la nostra imatge és bona part de la nostra identitat social, i aquesta setmana a "Fotografies" volem conèixer també l'evolució d'aquest gènere fotogràfic. El nostre recorregut s'inicia amb l'AtelieRetaguardia, on ens mostraran com es realitza una retrat amb la tècnica primitiva del col·lodió humit. Amb l'estudi Busquets-Navarro aprendrem alguns trucs embellidors utilitzats des dels anys 50 en estudis mítics com Foto Ramblas, i recordarem l'obra de Richard Avedon, considerat un dels millors retratistes del segle XX. Per conèixer més a fons vessants actuals i diferents del retrat, coneixerem dos fotògrafs amb projectes molt diferents: Judith Vizcarra, que ens mostrarà com treballa al seu estudi fotogràfic a Mollet del Vallès, i Jordi Barón, en una sessió fotogràfica del seu projecte "Fitxer Antropològic de Barcelona".
ed2k Petiso 2061 2011-04-18 16:52:09
Fotografies -1x03- Animals
El programa acompanya Iñaki Relanzón, un dels grans fotògrafs catalans de vida salvatge, en una excursió per fotografiar ocells a les illes Farne, al nord d'Anglaterra; un grup d'aficionats a la macrofotografia de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya mostra la seva passió per capturar la natura més petita; i "Fotografies" recupera la "Fauna Secreta" de Joan Fontcuberta i Pere Formiguera.
ed2k Petiso 1940 2011-05-02 18:21:37
Fotografies -1x04- Esports
En aquest episodi: Jordi Cotrina realitza una sessió fotogràfica accidentada al Camp Nou; Avelino Pi ens mostrarà les diferents possibilitats per capturar el moment precís; i Alberto Polo i Toño García ens mostraran els seus trucs en fotografia "skate". Aquesta setmana, a "Fotografies", retratem "L'esport".
ed2k Petiso 1880 2011-05-11 19:46:11
Fotografies -1x05- Documental
En aquest episodi: Sergi Cámara i Tanit Plana ens mostren dues concepcions diferents del fotoperiodisme actual; recuperem imatges del gran clàssic català Francesc Català Roca ; i visitem la mítica exposició "The Family of Man", compendi fotogràfic de la humanitat fet als anys 50. Aquesta setmana, a "Fotografies", retratem "La fotografia documental".
ed2k Petiso 1758 2011-05-19 22:40:08
Fotografies -1x06- Nu
En aquest episodi: el reconegut fotògraf Toni Catany ens mostrarà com treballa el nu masculí en una sessió fotogràfica al seu estudi; explorarem les fotografies eròtiques de finals del segle XIX de l'històric estudi d'Antoni Esplugas; Christian Maury ens mostrarà els seus projectes entorn el desig i el sexe, i veurem com fotografia un espectacle eròtic.
ed2k Petiso 1877 2011-05-25 20:46:06
Fotografies -1x07- Fotoperiodisme
En aquest episodi: acompanyem al fotoperiodista Pedro Madueño a una sessió del Parlament, on ens mostrarà els seus trucs per aconseguir la millor imatge; coneixerem l'apassionant sessió fotogràfica que va viure el reconegut fotògraf Agustí Centelles a la Barcelona de la Guerra Civil; i el fotògraf Kim Manresa ens explicarà com viu i treballa un fotoperiodista avui. Aquesta setmana, a "Fotografies", fem "fotoperiodisme".
ed2k Petiso 1606 2011-06-22 00:02:03
Fotografies -1x08- La mirada solitària
En aquest episodi: Luca Pagliari ens parlarà dels seus viatges en solitari i d'unes càmeres molt especials; recordarem el viatge de Domènech i Montaner a la recerca del tresor romànic català; i els alumnes de l'escola Grisart buscaran imatges viatgeres a l'aeroport de Barcelona. Aquesta setmana, a "Fotografies", retratem "Mirada solitària". Aquesta setmana a Fotografies mostrarem maneres diferents d'enfocar el viatge i la solitud a través de les figures de l'arquitecte Domènech i Montaner, el fotògraf italià Luca Pagliari i l'obra de Bernard Plossu i els alumnes de l'escola Grisart de Barcelona. Seguirem els passos del difícil viatge de Domènech i Montaner a la recerca del patrimoni arquitectònic romànic català, fotografiat per primera vegada a la història. Luca Pagliari, fotògraf italià resident a Barcelona, ens mostrarà la seva col·lecció de càmeres estenopeiques, i reflexionarà sobre la visió de la solitud que ofereix en una obra marcada pel nomadisme del seu autor. Amb els alumnes de l'escola Grisart realitzarem una sessió fotogràfica a la recerca d'imatges viatgeres a l'aeroport, i recordarem la figura d'un gran fotògraf viatger contemporani, el francès Bernard Plossu.
ed2k Petiso 1724 2011-06-22 16:37:38
Fotografies -1x09- La història familiar a través de la fotografia
L'oci familiar és el gran tema del fotògraf Txema Salvans: el programa l'acompanya en una de les seves excursions fotogràfiques per les platges del Barcelonès i el Garraf; es descobreixen 150 anys de fotografies de la nissaga dels Sans; i es mostra com Edwin Vandevyer imposa un nou estil a la fotografia de casaments.
ed2k Petiso 1733 2011-06-26 22:30:27
Fotografies -1x10- Famosos
En aquest episodi: assistim a una sessió a l'estudi dels fotògrafs David Ruano i Paco Amate amb l'actor Josep Maria Pou; coneixerem la saga de fotògrafs de la crònica social catalana Pérez de Rozas; i veurem les millors fotografies d'actors famosos fetes pel català Josep Carreres i el nord-americà Arnold Newman. Aquesta setmana, a "Fotografies", retratem a "Famosos".
ed2k Petiso 1628 2011-06-27 17:42:21
Fotografies -1x11- Publicitat
En aquest episodi: Josep Maria Roca ens mostrarà tot el procés que hi ha per fer una fotografia publicitària d'un entrepà; recuperem imatges del gran innovador de la fotografia publicitària Pere Català i Pic; i assistirem a una classe de fotografia de moda amb Miquel Arnal, reconegut fotògraf publicitari. Aquesta setmana, a "Fotografies", fotografiem "Publicitat". La fotografia publicitària ha sigut un dels camps d'innovació més populars per als fotògrafs, i avui coneixerem dos reconeguts professionals de la foto de moda i publicitat; Josep Maria Roca està especialitzat en fotografia alimentària, i ens mostrarà al seu estudi tots els preparatius i especialistes que hi treballen. Miquel Arnal és un reconegut fotògraf de moda, i ens mostrarà, en una classe amb els seus alumnes, els seus trucs per buscar la màxima expressió d'una model. La fotografia publicitària catalana té en Pere Català i Pic tot un referent; influït per l'estil avantguardista d'artistes com Man Ray o Moholy-Nagy, Català i Pic revolucionaria l'estil publicitari a la Barcelona dels anys 30, i realitzaria el cartell més famós de la Guerra Civil Espanyola. A més a més, professors de l'Escola Politècnica ens mostraran la influència de les noves tecnologies en l'actual fotografia publicitària.
ed2k Petiso 1702 2011-06-28 10:56:45
Fotografies -1x12- Ciutat
En aquest episodi us proposem una excursió fotogràfica per Barcelona des del matí fins la nit. Començarem de matinada, amb els paisatges urbans de Manolo Laguillo; Lluís Casals ens mostrarà com aprofitar la llum per retratar arquitectura; veurem les transformacions de Barcelonadels anys 60 amb fotografies de gent de carrer de Xavier Miserachs. El fotògraf Joan Villaplana ens explicarà el seu projecte "Metròpolis", centrat en els metros de les principals ciutats europees, i acabarem amb Manel Esclusa, que ens mostrarà com treballa la llum nocturna i el moviment per recrear l'arquitectura barcelonina. Aquesta setmana, a "Fotografies", fotografiem "La ciutat".
ed2k Petiso 1676 2011-07-19 13:49:51
Fotografies -1x13- Mar
Viatjarem a Tenerife amb Jordi Chias, un dels millors fotògrafs del fons del mar en una sessió fotogràfica plena de sorpreses; i també veurem com entrena el seu ull fotogràfic a l'estany de Banyoles el reconegut fotògraf de viatges Tino Soriano . Coneixerem l'expedició a l'Antàrtica del vaixell "Endurance", i com el fotògraf Frank Hurley va fotografiar els moments més difícils de l'expedició; i descobrirem Eduard Admetlla, pioner català de la foto submarina, i l'anglès Frank Benken, creador d'un curiós disparador. Aquesta setmana, a "Fotografies", ens submergim per fotografiar "el mar".
ed2k Petiso 1656 2011-07-19 13:50:19

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.