Sèries

Lamu, la petita extraterrestre (Urusei Yatsura)

Any:
1981
Categories:
Sèrie, Infantil
Generes:
Animació, Ciència Ficció, Comèdia
Descripció:
Urusei Yatsura (うる星やつら) és una sèrie d'anime. La traducció exacta en català és "Aquells desagradables Extraterrestres" o "Persones impertinents del Planeta Uru" (on va néixer la Lamu, el personatge principal). A Catalunya, el Canal 33 la va traduir com a "Lamu, la petita extraterrestre".

Va ser la primera sèrie d'anime de Rumiko Takahashi. Va publicar el primer capítol a la Sho-nen Sunday cap al 1979. Urusei Yatsura tracta l'absurda i delirant historia d'Ataru Moroboshi, un jove japonès totalment pervertit i que té com a única obsessió les dones, menys una que es tracta de la "segona" (i veritable protagonista) Lamu, la petita extraterrestre que és l'única que l´estima i ell no desitja.

Cal dir que Urusei Yatsura es considera una de les grans i més recordades obres que ha donat el còmic japonès (manga), a l'alçada d'Ashita no Joe de Tetsuya Chiba o Lupin III de Monkey Punch. No només per la seva qualitat, gràcies en gran part a una emergent imaginació de Rumiko Takahashi, que no dubtava a barrejar ciència ficció, comèdia, romanç, mitologia, etc., sinó perquè la seva adaptació a sèrie d'animació (anime) va ser la primera obra on van treballar en el que en el futur serien grans professionals de la indústria: Mamoru Oshii, Akemi Takada i Katzuhiro Ito entre d´altres. També es destaca que, segons enquestes, Lamu era el personatge preferit entre els aficionats al manga, i segueix sent un dels personatges femenins més volguts de tots els temps.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVD 1 Lamu, la petita extraterrestre (Urusei Yatsura) Completa!! 1981 2008-10-13 01:02:12

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.