Sèries

Còdex (Còdice)

Any:
2014
Categories:
Sèrie, Pel·lícula, Minisèrie
Generes:
Drama
Descripció:
DURADA: 75 minuts. - MIDA: 649 megues (1a part) DURADA: 79 minuts. - MIDA: 685 megues (2a part)

Direcció: Jorge Cassinello.

Intèrprets: Miguel de Lira, Francis Lorenzo, María Vázquez, Antonio Durán 'Morris', Carlos Blanco, María Castro, Manuel Manquiña, Mónica Camaño, Tamar Novas.

L'estiu del 2011 desapareixia de la catedral de Santiago de Compostel·la un tresor d'un valor incalculable: un llibre qualificat com "La Gioconda" de la literatura catòlica: el Còdex Calixtí. El robatori d'aquesta joia del s. XII significava una gran pèrdua i un cop extraordinari per a l'Església catòlica. No se sabia si havia estat fruit d'una trama elaborada i ben planificada o bé es tractava d'un robatori improvisat. Fins i tot s'especulava amb la possibilitat que la pèrdua de l'obra fos cosa dels mateixos religiosos que la custodiaven. Aquest és el fet que va inspirar la minisèrie "Còdex", que aprofundeix en la vida de Manuel Castiñeiras, autor confés del robatori del llibre. La sèrie explica la història des de quatre punts de vista: el de l'Església, l'equip encarregat de la investigació, els periodistes i el mateix electricista.

"Còdex" compta amb un destacat repartiment amb Antonio Durán Morris en el paper de l'exdegà de la catedral i Miguel de Lira en el de l'electricista, que es completa amb María Vázquez, Francis Lorenzo, Carlos Blanco, María Castro, Luís Zahera, Xosé Barato, Tamar Novas, Sabela Aran, Antonio Mourelos, Manuel Manquiña, Camila Bossa, Luís Església, Manuel Lozano, César Cambeiro i Toni Salgado.

"Còdex", a més, està rodada en els llocs on van passar els fets, entre els quals la catedral de Santiago, i és una oportunitat de gaudir de la visió de racons poc coneguts d'una obra d'art com la catedral gallega i dels paisatges compostel·lans.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Còdex Completa!! 2014 2017-04-18 00:47:09

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.